Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

TCL Art TV: Ny TV-konkurrent som liknar Samsung The Frame

TCL Art TV väntas till hösten och kommer att ha några ganska spännande specifikationer.

Av / 2024-05-27 - 17:23
TCL Art TV: Ny TV-konkurrent som liknar Samsung The Frame

Den välkända The Frame är en av Samsungs mest populära modeller genom tiderna. Med sin slimmade design, integrerade väggfäste och utbytbara ramar i olika trendfärger har den varit en säker vinnare i många hushåll, och många av dessa hänger runt omkring i svenska vardagsrum.

Samsung har varit nästan ensamma om detta designkoncept i många år, vilket kan tyckas lite konstigt med tanke på dess popularitet. Nu ser det dock ut som att konkurrenten TCL har intresserat sig för konceptet.

Läs också Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!

TCL Art TV

Under en TV-visning i Warszawa förra veckan fick vi en smygtitt på den nya Art TV-modellen från TCL. Den har en något slankare design än vad vi tidigare sett från den kinesiska tillverkaren, men det som sticker ut är de vita plastramarna som skärmen är omgiven av. De ser till att ge skärmen ett omisskännligt ”bildramsliknande” utseende, vilket kan påminna starkt om Samsung The Frame.

Skärmen som visades i Polen är en tidig prototyp så det är för tidigt att säga något säkert om bildkvaliteten, men enligt TCL blir det en 4K LCD-panel med MiniLED-bakgrundsbelysning och lokal dimming. Vilket bådar gott för kontrasten. Enligt TCL-representanterna som vi pratat med ska ljusstyrkan ligga runt 450 nits. TCL-skärmen stöder även panelfrekvenser upp till 144Hz, och har ett matt frontglas som reducerar reflektioner.
Användargränssnittet är baserat på Google TV.

TCL Art TV med vit inramning. (Foto: Audun Hage)
TCL Art TV har vita plastramar som fästs på skärmen för att få ett utseende som liknar en bildram. (Foto: Audun Hage)

Pris och tillgänglighet

Modellen som visades i Warszawa var som nämnt bara en tidig prototyp, men TCL säger att Art TV väntas på den europeiska – förmodligen också den nordiska – marknaden till hösten. Det betyder troligen att vi får se en färdig modell på IFA-mässan i Berlin i början av september.

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ny stor och billig TV från Samsung

Apple TV med tvOS 18 får stöd för 21:9-format

Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart!

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Rulla till toppen