Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Gigantisk Samsung-TV krossades före fotbollsseansen

Den olycklige norrmannen hann inte se en enda EM-match på den stora skärmen.

Av / 2024-06-20 - 08:01
Gigantisk Samsung-TV krossades före fotbollsseansen

Även om Norge inte kvalificerade sig till fotbolls-EM (och inte har gjort det sedan 2016), gjorde Torbjørn Berg från Skien i Norge som många andra har gjort den senaste tiden: Han köpte en helt ny Samsung storbilds-TV för att se matcherna från fotbolls-EM på.

Affären blev klar i början av juni, men Berg nöjde sig inte med en 75- eller 85-tummare – han valde en 98-tums Q80C, som är en av de största TV-apparater som Samsung kan leverera.

– Det är fotbolls-EM, OS och massor av sport på TV. Jag nappade på erbjudandet och såg fram emot att se det på en stor skärm. Det är också väldigt regnigt och blött i Norge just nu, så man tillbringar ändå mycket tid inomhus, säger Torbjørn Berg till det norske konsumentsajt DinSide.

Samsung-TV:n krossades

Samsung TQ98Q80C kostade ursprungligen 80 000 svenske kronor när den lanserades 2023, men i början av juni var den nere i 35 000 kronor i Sverige och Norge, vilket är det lägsta priset sedan Black Week förra året, enligt Prisjakt.nu. Det här är för övrigt en TV som vi på Ljud & Bild har testat med gott resultat.

Läs också Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart! Gråväder och ett antal tv-sända sportevenemang tros ha bidragit till ökningen.

Glädjen blev dock kortvarig för den glada TV-köparen.

Olyckan inträffade när Berg och hans två medhjälpare skulle bära in den 2,2 meter breda och 70 kilo tunga TV:n i vardagsrummet.

– Den lutade något och gled sedan ur den ena mannens arm. TV:n slog sedan i en vass bordskant och det var allt som krävdes, förklarar Berg för Telemarksavisa, som först rapporterade om händelsen.

72-åringen från Skien berättar för lokaltidningen att han blev helt matt.

– Jag satte mig ner i stolen och sa ingenting. Jag tror inte att jag sov första natten heller. Det var bara skitsnack och jag blev så jävla irriterad, för något sådant ska inte hända när tre män sätter upp en TV, säger han.

När en LCD-TV utsätts för sådana yttre påfrestningar kan skärmglaset som skyddar bildpanelen spricka och leda till ytterligare inre skador, vilket skedde i det här fallet. LCD-skärmen kan få färgfel och få problem med att visa sammanhängande bilder.

Som man kan se på bilderna finns det en tydlig rand i mitten av bildpanelen.

– Den är helt oanvändbar nu, tyvärr. Det har verkligen irriterat mig, säger han.

Den gigantiska Samsung-TV:n finns nu inte längre på rea och kostar 79 990 norska kronor igen.

– Min EM-dröm är krossad nu. Jag har fortfarande min 12 år gamla 65-tums TV, men den är ju inte lika stor, säger Berg till DinSide.

Hur kan framtida TV-köpare lära sig av detta?

Normalt sett borde det inte vara något problem att installera en vanlig 55- eller 65-tums TV för 1-2 personer. Men när det gäller stora skärmar från 75 tum och uppåt kan det vara bra att vidta vissa försiktighetsåtgärder.

Till exempel kan det faktiskt vara värt att betala för att få TV:n levererad och installerad. Leverantören tar risken, jobbet utförs förhoppningsvis av kvalificerade personer och man slipper missöden som detta.

Många butiker erbjuder också en extra ”olycksfallsförsäkring” mot sådana här eventuella skador. Detta kan vara värt att överväga om du bestämmer dig för att ta saken – skärmen – i egna händer.

Läs också Ny stor och billig TV från Samsung Den nya DU9005-serien finns nu till försäljning, med en skärmstorlek på 98 tum.
Läs också UEFA Euro 2024 – De bästa TV-apparaterna till fotbolls-EM Har du kommit ihåg att skaffa dig en storskärm till fotbollsfesten?
Läs också Här är TCL 115X955 MAX Audun behövde hjälp med att packa upp den här TV-boxen...
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

6 reaktioner på ”Gigantisk Samsung-TV krossades före fotbollsseansen”

  1. Nog f-n borde han kunna få ut en ny, om inte annat kunna nyttja någon försäkring mot självrisk? 🤔 Dock tur i oturen att han även har en annan fungerande hemma.

  2. Måste ju kunna gå på hemförsäkringen, iallafall om man har en drulle. Hoppas han har det, stackarn 😔

  3. Kanske ska läsa bruksanvisningen? Där står det tydligt att tv ska placeras med kartongen på den utvalda platsen för att sedan monteras genom att ta bort kartongen från tv inte tvärt om.

  4. Ibrahim Shakir-Chillab

    Vad tråkigt att sånt händer!
    Jag tar alltid extra trygghetsförsäkring med garanti och får hjälp hemlevererad och installationen för säkerhets skull när det gäller stora dyra tv så känner man mycket säkert och tryggt.
    Hoppas han hittar lösning och får en ny tv ersatta!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsung-TV:n krossades

Ny stor och billig TV från Samsung

Apple TV med tvOS 18 får stöd för 21:9-format

Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart!

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

Rulla till toppen