Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny TV på testbänken: TCL 115″ X955 MAX

Audun behövde hjälp med att packa upp den här TV-boxen...

Av / 2024-04-09 - 12:42
Ny TV på testbänken: TCL 115″ X955 MAX

Ljud & Bild testar TV-apparater av många olika storlekar, modeller och märken under året, men det här är den största som besökt våra lokaler hittills: Modellen som heter TCL 115X955 MAX är den senaste toppmodellen i X955-serien från TCL.

Läs också Nu i butik: TCL X955-serien Får vi fresta med en ny 98-tummare i high-end-klassen?

Smeknamnet ”MAX” är välförtjänt i det här fallet, åtminstone när det kommer till storlek och vikt. Om bildkvaliteten också är i nivå återstår att testa närmare!

Det krävdes en del ansträngning och kalorier att släpa in den här skärmen i testrummet. (Foto: Amund S. Hammeren)

Vi har lånat TV:n av Elkjøp Norge, som tagit in exemplaret i samband med en butiksöppning i veckan. Men först blir det alltså en snabbvisit i Ljud & Bilds testrum. Enda villkoret var att vi (förhoppningsvis) skulle lämna tillbaka den i tid och i gott skick. Vi säger förhoppningsvis – för att packa upp och ner en sådan här TV är inget att skämta om!

TCL X955 i 98″ och 115″

Tidpunkten för besöket är ingen tillfällighet, eftersom vi redan har lillebror i serien – TCL 98X955 med sina 98 tum – på besök. Därför var detta ett gyllene tillfälle att testa och jämföra de två toppmodellerna sida vid sida. Det finns förresten en mindre 85-tumsversion för dig som har mindre utrymme.

Vi har redan god erfarenhet av stora skärmar från TCL och andra tillverkare, men denna 115-tummare är en helt annan best på flera sätt. X955-serien är en mer påkostad high-end modellserie, och de 17 extra tum och tillhörande innanmäte kräver en betydligt mer solid konstruktion av både TV:n och förpackningen för att hålla allt på plats.

TCL 115X955 MAX som den heter, kommer förpackad i en dubbel kartong, och levereras på en pall med en skyddande trälåda runt om. Hela leveransen väger totalt 173 kilo! Så för att få hem denna härlighet bör du med andra ord alliera dig med ett par händiga kompisar – gärna med god erfarenhet från Crossfit och styrkelyft.

En svettig Audun poserar bredvid 115-tummaren. (Foto: Amund S. Hammeren)

Tro oss, du känner det i kroppen efter att ha släpat in en sådan koloss i testrummet. Men i gengäld är det extra skönt att sjunka ner i Stressless-en efteråt.

TCL 115X955

TCL 115X955 är en MiniLED LCD-TV med hela 20 000 dimming-zoner, och TCL hävdar att den ska klara en ljusstyrka på upp till 5 000 nits. Den har Google TV användargränssnitt och stöder populära bild- och ljudformat som bland annat Dolby Vision och Dolby Atmos. TV:n har även ett 6.2.2 kanals/240 watts högtalarsystem från Onkyo inbyggt.

TCL-skärmens mått och pris har tidigare skrivits om i den här artikeln:

Läs också TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige Men se upp, de extra tummen frestar på både ryggen och plånboken...

Fullständigt test och recension av TCL-modellerna kommer senare, så håll utkik på Ljud & Bild för ytterligare uppdateringar!

TCL 98″ vs 115″ X955. Test kommer …. (Foto: Audun Hage)
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen