Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Apple TV 4K och tvOS 18

Fungerar bättre med en projektor.

Av / 2024-06-14 - 15:58
Apple TV 4K och tvOS 18

Nyheten drunknade lite i lavinen av nyheter från Apple, men vi fick veta att nästa version av operativsystemet för Apple TV 4K kommer att få några viktiga uppdateringar.

Vi pratar inte om animerade skärmsläckare eller undertexter som visas automatiskt i rätt ögonblick, utan att Apple TV kommer att stödja 21:9-formatet i den kommande tvOS 18.

Det fungerar bäst via en projektor där man kan välja 21:9-formatet för filmer och TV-serier som sänds i det extra breda formatet.

16:9-formatet, för jämförelse. Foto: Apple

tvOS 18 kommer inte att finnas tillgängligt förrän i höst och bland nyheterna finns stöd för förstärkt dialog i filmer och serier. Maskininlärning och digital ljudteknik kommer att lyfta fram röster över musik och bakgrundsljud.

Highlight dialogue kan väljas i tvOS 18 och fungerar både i TV:ns högtalare och i högtalare som är anslutna via HDMI. Även på hörlurar som AirPods och andra Bluetooth-enheter.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsung-TV:n krossades

Ny stor och billig TV från Samsung

Apple TV med tvOS 18 får stöd för 21:9-format

Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart!

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

Rulla till toppen