Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Smart larm

Ring Alarm är ett nytt säkerhetssystem som enkelt integreras med hemmets andra Smart Home-enheter. Om de också kommer från Ring.

Av / 2020-06-26 - 08:53
Smart larm

Amazon-ägda Ring har många smarta produkter i sortimentet som alla ska göra hemmet säkrare. Detta gäller bland annat Ring Video Doorbell 2 som gör att man kan se vem som ringer på (även om man inte är hemma), Ring Door View Cam, ett dörröga som fungerar även om man bor i lägenhet, samt naturligtvis övervakningskameror som Ring Indoor Cam som kan användas för att videoövervaka hemmet när du är på språng.

Nu har Ring även ett renodlat larmsystem: Ring Alarm.

Precis som de andra Ring-produkterna konfigureras larmet med Ring-appen i mobilen och ska fungera sömlöst med de andra Ring-produkterna, skriver tillverkaren i ett pressmeddelande.

Ring Alarm Security Kit innehåller en basstation, ett tangentbord, en kontaktsensor, en rörelsesensor och en räckviddsförlängare. (Foto: Ring)

Med andra ord innebär det att Ring Alarm till skillnad från de flesta andra larmsystem inte kräver någon professionell installatör. Man kopplar bara basstationen till det lokala nätverket via Wi-Fi eller ethernet, sedan är det klart.

I paketet ingår kontaktsensorer till dörrar och fönster samt rörelsesensorer. Båda placeras manuellt i hemmet efter behov.

Sedan kan man ange i appen om man vill bli varnad i realtid när någon rör sig i ett övervakat rum eller öppnar en övervakad dörr eller ett fönster.

Pris och tillgänglighet

Ring Alarm Security Kit kostar från 3 300 kronor, i det minsta systemet ingår en basstation, ett tangentbord, en kontaktsensor, en rörelsesensor och en räckviddsförlängare. Larmet går redan att köpa i butik.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen