Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

OnePlus i Indien bekräftar smartklocka

Gamla planer har plockats fram ur byrålådan och dammats av i en teaser på Twitter.

Av / 2020-10-21 - 08:15
OnePlus i Indien bekräftar smartklocka

De första ryktena om en smartklocka från kinesiska OnePlus cirkulerade redan 2014, när företaget lanserade sin första smartphone, OnePlus One.

Klockan skulle kort och gott heta OneWatch och att det inte bara handlade om lösa rykten blev uppenbart när en av OnePlus två grundare, Carl Pei (som just lämnat företaget), bekräftade planerna på Twitter 2016.

I sin tweet skrev Carl Pei dock också att en sådan klocka aldrig skulle bli verklighet. Men uppenbarligen ska man aldrig säga aldrig, för nu har OnePlus i Indien, där märket har en extremt hög marknadsandel, också lagt ut en teaser på Twitter: ”nya saker på väg till OnePlus ekosystem”.

Det är bara en tidsfråga, skriver företagets indiska avdelning och visar en av bilderna på OneWatch från Carl Peis ursprungliga tweet från 2016.

Enligt India Today är det osäkert när vi kan förvänta oss att se en färdig smartklocka, men att det är troligt att klockan kommer att köra Wear OS från Google och ha en processor från Qualcomm.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen