OnePlus i Indien bekräftar smartklocka

Gamla planer har plockats fram ur byrålådan och dammats av i en teaser på Twitter.

De första ryktena om en smartklocka från kinesiska OnePlus cirkulerade redan 2014, när företaget lanserade sin första smartphone, OnePlus One.

Klockan skulle kort och gott heta OneWatch och att det inte bara handlade om lösa rykten blev uppenbart när en av OnePlus två grundare, Carl Pei (som just lämnat företaget), bekräftade planerna på Twitter 2016.

I sin tweet skrev Carl Pei dock också att en sådan klocka aldrig skulle bli verklighet. Men uppenbarligen ska man aldrig säga aldrig, för nu har OnePlus i Indien, där märket har en extremt hög marknadsandel, också lagt ut en teaser på Twitter: ”nya saker på väg till OnePlus ekosystem”.

Det är bara en tidsfråga, skriver företagets indiska avdelning och visar en av bilderna på OneWatch från Carl Peis ursprungliga tweet från 2016.

Enligt India Today är det osäkert när vi kan förvänta oss att se en färdig smartklocka, men att det är troligt att klockan kommer att köra Wear OS från Google och ha en processor från Qualcomm.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Sony PlayStation 5

  Riktpris: 6000 kr PS5: Framtiden är här

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok

  Huawei Watch GT2 Pro

  Riktpris: 3200 kr En mer användbar smartklocka
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.