TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Flygande artificiell intelligens

Projektet heter Airpeak och är klart 2021.

I ett kort pressmeddelande meddelade Sony häromdagen att de håller på med ett nytt drönarprojekt som heter Airpeak. De säger ingenting om specifika produkter, eller vem som drönarna är gjorda för, men de använder ord som artificial intelligence, robotics, reality, real-time och remote.

Det handlar helt klart om drönare som tar bilder och filmar video. Sony letar efter samarbetspartner som vill vara med och utveckla projektet som ska lanseras våren 2021.

Läs vårt test av DJI Mavic Mini Combo

Sony meddelar också att det kommer fler pressmeddelanden om projektet till våren nästa år, och det framgår av pressmeddelandet att drönarna kan användas ibland annat av underhållningsindustrin, industriprojekt och videoskapare.

Med andra ord ger sig Sony in på den professionella marknaden där bland annat DJI är en stor aktör.

Här är en liten teaser-film om Airpeaks:

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.