TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Googles produkter integreras i Samsung SmartThings

Samsung har startat samarbete med Google som nu lägger till företagets portfölj av Nest-produkter i SmartThings.

forfatter
Publicerad 2020-12-13 - 16:20

Genom integrationen kommer Google Nest-enheter, inklusive termostater, kameror och dörrklockor, att vara ”Works With SmartThings” (WWST) certifierade, så att användarna sömlöst kan styra sina smarta hem – inklusive Nest-enheter – genom SmartThings.

Läs också Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple och Samsung har var sitt ekosystem för smarta hem. Här är en översikt.

För SmartThings-användare innebär detta specifikt att Nest-enheter kan bli en del av de så kallade automatiseringar och scener som gör att det smarta hemmet svara på förutbestämda sätt. Antingen när olika villkor är uppfyllda (slå på lamporna och aktivera larm och rörelsesensorer om någon ringer på min Nest ringklocka när jag inte är hemma), eller manuellt (vrid ner ljusstyrkan på alla lampor, vrid upp värmen via min Nest-termostat, lås dörren och slå på Netflix på min smart-tv när jag aktiverar ”chill”-läget).

“SmartThings technology continues to enhance and improve the way we experience smart living. We’re pleased to further strengthen our partnership with Google and integrate Nest into our portfolio to offer users more ways to control and automate their home”

säger Ralf Elias, Global Vice President IoT / Business Development & Partnerships på Samsung Electronics. Han fortsätter:

“We are committed to creating a universal system where all smart home devices can work cohesively together.”

SmartThings-tekniken kommer att finnas tillgänglig på Google Nest-produkter från början av januari 2021.

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

Radion som aldrig tar slut Solceller och vev ger ström till batteriet.
Hälften cykel, hälften... sjöflygplan? Med Hydrofoiler XE-1 kan du cykla på vattnet och det känns som att du svävar fram i över 20 km/h.
20 heta sommarprylar Här är 20 prylar som gör även mulna dagar till glada dagar.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Följ Ljud & Bild