Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Världens bästa trådlösa spelmus

Det är åtminstone vad som påstås om Mad Catz R.A.T. DWS trådlösa spelmus.

Av / 2021-01-06 - 17:57
Världens bästa trådlösa spelmus

Kanadensiska Mad Catz lanserar sin senaste trådlösa spelmus på CES, nämligen R.A.T. DWS. Utrustad med en ”hyper-responsiv” 2ms DAKOTA mekanisk brytare och en high-end 16K sensor som ger musen hela 16 000 DPI upplösning. Den har också utbytbara knappar och delar, så att du kan bygga upp den ergonomiskt för att passa din smak.

Mad Catz hävdar att detta är den bästa trådlösa spelmusen på marknaden. Både vad gäller prestanda, men också när vi talar om ergonomi och användarvänlighet. Justerbart stöd för handflatan och utbytbara stöd för lillfingret förbättrar anpassningsförmågan, och gör att du kan spela längre utan att bli trött i handen. Med Mad Catz-programvaran kan du anpassa snabbtangenter och skapa seriekommandon (makron) för var och en av de 14 knapparna i 4 profiler, så att avancerade kommandon i ett spel kan ersättas av en enda tangenttryckning.

Mad Catz R.A.T. DWS
Mad Catz R.A.T. DWS påstås vara bättre än alla sina konkurrenter, och är ergonomiskt justerbar. Foto: Mad Catz
Läs också Logitech G903 Wireless Logitechs mästarmus kan i stort sett allt, men den kostar.

R.A.T. DWS har blixtsnabb svarstid

R.A.T. DWS är den första trådlösa musen som får Mad Catz nya DAKOTA-switch med 2 ms svarstid. Det är 60 procent snabbare än andra mekaniska brytare på marknaden, enligt tillverkaren själv. En teknik har utvecklats som förhindrar att fjädern studsar efter att den träffar metallytan, vilket kan resultera i dubbelklickning när man inte menar det. Detta dubbelklick blir svårare att kompensera för ju snabbare brytaren är, men det ska alltså inte vara några problem med R.A.T. DWS.

Mad Catz R.A.T. DWS exploded
Mad Catz R.A.T. DWS har flera utbytbara delar. Foto: Mad Catz

Trådlös kommunikation med din PC sker via både 2,4 GHz och Bluetooth 5.0. Med 2,4 GHz får du supersnabb 1ms svarstid, medan Bluetooth Low Latency förmodligen kommer att ge något högre svarstid men i gengäld ge upp till 300 timmars användning med ett enda AA-batteri (LR6).

Tillgänglighet och pris

Den första Mad Catz R.A.T. DWS kommer i butik i slutet av februari, men förväntas något senare här i landet. Priset vet vi ännu inte, men andra high-end spelmöss kostar vanligtvis runt 2000 kronor.

Du kan se produktvideon nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=FiEEIN5Vfdo&ab_channel=MadCatz

madcatz.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen