Amazon-ägda Ring stämda efter hackerattack på kameror

Har återigen säkerhetsproblem.
Annons
Annons
forfatter

Ring, som producerar smarta dörrklockor, övervakningskameror och larm, har redan tidigare haft problem med att säkerställa användarnas integritet. I slutet av 2018 framkom det att företaget påstås ha gett anställda fri tillgång till kundernas privata inspelningar.

Läs också
Har Ring övervakat alla sina kunder? Ring, som tillverkar intelligenta övervakningslösningar för privata hem, påstås ha låtit anställda titta på kundernas privata inspelningar.

Ring erkände aldrig integritetsbrottet, men det Amazonägda företaget började ta säkerheten på större allvar. På en webbplats som är avsedd för syftet garanterar Ring bland annat att integritet och säkerhet är en viktig faktor i produktutveckling, och användarna utlovas full kontroll över vem som får tillgång till innehåll från företagets smarta enheter, inklusive videor och personlig information.

Masstämning efter hackerattack

Men nu är det dags igen. Enligt The Guardian har mer än 30 personer samlats för en gemensam stämning mot Ring efter att ha drabbats av en rad obehagliga incidenter med dödshot och utpressning från hackare.

Kärandena i målet hävdar att deras Ring-produkter har hackats och därmed använts för att trakassera dem.

Istället för att hjälpa sina användare, svarade Ring genom att skylla på offren och i övrigt endast erbjuda “otillräckliga svar och falska förklaringar,” hävdas i stämningsansökan, som också hävdar att Ring inte uppdaterat sina produkter även efter att ha informerats om hackerattacker.

Annons

 

En kvinna blev tvungen att lämna sitt vårdhem efter att ha utsatts för hot och sexuella trakasserier genom hennes Ring-kamera. (Foto: Stämningsansökan)

Hot om mord och våldtäkt

Och det är obehagliga fall som de berörda användarna har utsatts för, enligt stämningsansökan.

En kvinna bosatt på vårdhem upplevde att en hacker sexuellt trakasserade henne genom en Ring-produkt och hotade henne: “Du kommer att dö i kväll.”

En annan käranden såg på TV i vardagsrummet med sin tonårige son när en röst genom kameran frågade dem vad de tittade på.

En okänd röst frågar genom Ring-kameran en far och hans son vad de ser på TV. (Foto: Stämningsansökan)

En talesperson för Ring säger till The Guardian att de inte kommenterar pågående fall.

Annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Två nya mobiler med fokus på kameran.
Sony har i dag lanserat det senaste tillskottet i Xperia 10-serien. Den nya modellen är den första i serien som har 5G.
Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.