TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Amazon-ägda Ring stämda efter hackerattack på kameror

Har återigen säkerhetsproblem.

forfatter
Publicerad 2020-12-29 - 15:21

Ring, som producerar smarta dörrklockor, övervakningskameror och larm, har redan tidigare haft problem med att säkerställa användarnas integritet. I slutet av 2018 framkom det att företaget påstås ha gett anställda fri tillgång till kundernas privata inspelningar.

Läs också Har Ring övervakat alla sina kunder? Ring, som tillverkar intelligenta övervakningslösningar för privata hem, påstås ha låtit anställda titta på kundernas privata inspelningar.

Ring erkände aldrig integritetsbrottet, men det Amazonägda företaget började ta säkerheten på större allvar. På en webbplats som är avsedd för syftet garanterar Ring bland annat att integritet och säkerhet är en viktig faktor i produktutveckling, och användarna utlovas full kontroll över vem som får tillgång till innehåll från företagets smarta enheter, inklusive videor och personlig information.

Masstämning efter hackerattack

Men nu är det dags igen. Enligt The Guardian har mer än 30 personer samlats för en gemensam stämning mot Ring efter att ha drabbats av en rad obehagliga incidenter med dödshot och utpressning från hackare.

Kärandena i målet hävdar att deras Ring-produkter har hackats och därmed använts för att trakassera dem.

Istället för att hjälpa sina användare, svarade Ring genom att skylla på offren och i övrigt endast erbjuda ”otillräckliga svar och falska förklaringar,” hävdas i stämningsansökan, som också hävdar att Ring inte uppdaterat sina produkter även efter att ha informerats om hackerattacker.

 

En kvinna blev tvungen att lämna sitt vårdhem efter att ha utsatts för hot och sexuella trakasserier genom hennes Ring-kamera. (Foto: Stämningsansökan)

Hot om mord och våldtäkt

Och det är obehagliga fall som de berörda användarna har utsatts för, enligt stämningsansökan.

En kvinna bosatt på vårdhem upplevde att en hacker sexuellt trakasserade henne genom en Ring-produkt och hotade henne: ”Du kommer att dö i kväll.”

En annan käranden såg på TV i vardagsrummet med sin tonårige son när en röst genom kameran frågade dem vad de tittade på.

En okänd röst frågar genom Ring-kameran en far och hans son vad de ser på TV. (Foto: Stämningsansökan)

En talesperson för Ring säger till The Guardian att de inte kommenterar pågående fall.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

1 svar på ”Amazon-ägda Ring stämda efter hackerattack på kameror”

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Radion som aldrig tar slut Solceller och vev ger ström till batteriet.
Hälften cykel, hälften... sjöflygplan? Med Hydrofoiler XE-1 kan du cykla på vattnet och det känns som att du svävar fram i över 20 km/h.
20 heta sommarprylar Här är 20 prylar som gör även mulna dagar till glada dagar.
lbpluss
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
Följ Ljud & Bild