TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

OnePlus 10 Pro officiellt bekräftad

Den kommande toppmobilen kommer att lanseras i januari på den kinesiska marknaden.

forfatter
Publicerad 2021-12-22 - 15:47
Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.

OnePlus grundare och vd har bekräftat på sociala medier Weibo att nästa toppmodell från den kinesiska mobiltelefontillverkaren, OnePlus 10 Pro, kommer att lanseras på hemmamarknaden i Kina redan i januari.

Enligt tidigare läckor, som vi skrivit om här, kommer OnePlus 10 Pro inte ut på den globala marknaden förrän till våren, troligen i mars eller april, men många kinesiska mobiltelefontillverkare – t.ex. även Xiaomi – har för vana att först lansera sina toppmodeller på hemmamarknaden innan produkterna blir tillgängliga globalt.

Det dröjer med andra ord inte länge innan vi får reda på om ryktena om OnePlus 10 Pros specifikationer håller tätt eller inte.

OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro får en fyrkantig kameramodul utvecklad i samarbete med Hasselblad. (Foto: @OnLeaks)

I så fall kommer OnePlus flaggskepp att ha följande konfiguration:

  • 6,7 ″ QHD + bildskärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens
  • Snapdragon 8 Gen1
  • 8 GB / 12 GB LPDDR5 RAM
  • 128 GB / 256 GB UFS 3.1-lagring
  • IP68
  • 48 MP + 50 MP + 8 MP trippel primärkamera
  • 32 MP frontkamera
  • 5000 mAh batteri med 125 W snabbladdning

Dessutom kommer telefonen enligt uppgift med 5G, Gorilla Glass och fingeravtrycksläsare.

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

På jakt efter en ny mobil till jul? Här är de 10 bästa! Här är de tio bästa mobilerna som går att köpa just nu.
Ny uppdatering för Garminanvändare Garmin släpper funktionsuppdateringar till flera av sina smarta sportklockor och cykeldatorer
En Musk-mobil? Ja tack! Elon Musk hävdar att Apple hotar att ta bort Twitter från App Store. Skulle det hända lovar teknikmiljardären att utveckla sin egen mobiltelefon. Vi ser redan fram emot det.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Kungen av vikmobiler är tillbaka Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.
Lång men medelmåttig användningstid Nokia X30 5G är den grönaste telefonen från finska HMD, men prestanda är inte imponerande.
Följ Ljud & Bild