TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Så här blir OnePlus 10 Pro

De första bilderna och nästan alla specifikationer har läckt ut. Mobilen lanseras på den europeiska marknaden i april nästa år.

forfatter
Publicerad 2021-11-25 - 10:00

Kinesiska OnePlus har gått från att vara ett mobilmärke för de största nördarna till att vara på allas läppar. På samma gång har företagets marknadsandelar i Norden blivit allt större.

Det beror inte minst på toppmodellen OnePlus 9 Pro, som kom tidigare i år.

Läs också Mest toppmobil för pengarna! OnePlus 9 Pro har mycket att leva upp till. Den nya toppmobilen träffar inte riktigt mitt i prick, men kameran är den bästa hittills.
OnePlus 9 Pro

För inte så länge sedan bekräftade OnePlus att deras kommande mobiler 2022 skulle dela Android-plattform med mobilerna från mobiljätten Oppo, som inte är så kända på våra breddgrader men som har stora marknadsandelar i stora delar av världen och framför allt på den kinesiska hemmamarknaden.

OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro får en fyrkantig kameramodul utvecklad i samarbete med Hasselblad. (Foto: @OnLeaks)

En av de första mobilerna som har det nya sammanslagna ColorOS- och OxygenOS-gränssnittet blir OnePlus 10 Pro, som redan nu – flera månader före den förväntade lanseringen – har avslöjats i en stor läcka.

Det är den välkände Twitter-användaren @OnLeaks som i samarbete med 91mobiles har avslöjat nästan alla mobilens specifikationer samt de första officiella illustrationerna och ett troligt lanseringsdatum.

OnePlus 10 Pro förväntas släppas på den kinesiska marknaden redan i januari eller februari, medan en internationell lansering får vänta till i april.

Så här blir specifikationerna:

  •     6,7-tums QHD+-bildskärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens
  •     Snapdragon 8 Gen1
  •     8 GB/12 GB LPDDR5 RAM
  •     128 GB/256 GB UFS 3.1-lagring
  •     IP68-klassificering
  •     Trippelkamera med 48 Mp + 50 Mp + 8 Mp
  •     32 M frontkamera
  •     5 000 mAh-batteri med 125 W-snabbladdning

Telefonen har dessutom 5G, Gorilla Glass och fingeravtrycksläsare.

 

ONEPLUS10PROCOMPLETE02_1636975895 ONEPLUS10PROCOMPLETE012_1636975932
<
>
Foto: @OnLeaks

Vid första anblicken är specifikationerna inte särskilt överväldigande eftersom de nästan är identiska med föregångarens. Bara det större batteriet och 125-watts snabbladdning är riktiga nyheter, men eftersom mobilen har ett helt nytt gränssnitt kan det ändå bli en annan användarupplevelse än vi är vana vid.

Vad tror du? Ser OnePlus 10 Pro ut som en mobil som du bara måste lägga vantarna på? Skriv dina kommentarer i kommentarsfältet under artikeln.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Omvänd? Är verkligen iPhone den bästa mobilen? Varför skulle den vara det i så fall? Som inbiten Android-användare har jag antagit utmaningen att under en period leva med två iOS-produkter. Oklart om jag ska skratta eller gråta…
Har Motorola hittat G-punkten? Den kinesiska mobiltillverkaren lanserar tre nya billiga mobiler.
Nu kan du titta på TikTok på Samsung TV Nu är TikTok-appen tillgänglig på svenska Samsung-skärmar.
Samsung Galaxy S23 om hörnet - Nu är datumet känt! Första fysiska Galaxy Unpacked-evenemanget på tre år.
Nytt år - ny träningsklocka! För att lyckas hålla sina nyårslöften gäller det att ta till alla knep. En ny träningsklocka är kanske det du behöver.
Följ Ljud & Bild