TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Så här blir OnePlus 10 Pro

De första bilderna och nästan alla specifikationer har läckt ut. Mobilen lanseras på den europeiska marknaden i april nästa år.

forfatter
Publicerad 2021-11-25 - 10:00

Kinesiska OnePlus har gått från att vara ett mobilmärke för de största nördarna till att vara på allas läppar. På samma gång har företagets marknadsandelar i Norden blivit allt större.

Det beror inte minst på toppmodellen OnePlus 9 Pro, som kom tidigare i år.

Läs också Mest toppmobil för pengarna! OnePlus 9 Pro har mycket att leva upp till. Den nya toppmobilen träffar inte riktigt mitt i prick, men kameran är den bästa hittills.
OnePlus 9 Pro

För inte så länge sedan bekräftade OnePlus att deras kommande mobiler 2022 skulle dela Android-plattform med mobilerna från mobiljätten Oppo, som inte är så kända på våra breddgrader men som har stora marknadsandelar i stora delar av världen och framför allt på den kinesiska hemmamarknaden.

OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro får en fyrkantig kameramodul utvecklad i samarbete med Hasselblad. (Foto: @OnLeaks)

En av de första mobilerna som har det nya sammanslagna ColorOS- och OxygenOS-gränssnittet blir OnePlus 10 Pro, som redan nu – flera månader före den förväntade lanseringen – har avslöjats i en stor läcka.

Det är den välkände Twitter-användaren @OnLeaks som i samarbete med 91mobiles har avslöjat nästan alla mobilens specifikationer samt de första officiella illustrationerna och ett troligt lanseringsdatum.

OnePlus 10 Pro förväntas släppas på den kinesiska marknaden redan i januari eller februari, medan en internationell lansering får vänta till i april.

Så här blir specifikationerna:

  •     6,7-tums QHD+-bildskärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens
  •     Snapdragon 8 Gen1
  •     8 GB/12 GB LPDDR5 RAM
  •     128 GB/256 GB UFS 3.1-lagring
  •     IP68-klassificering
  •     Trippelkamera med 48 Mp + 50 Mp + 8 Mp
  •     32 M frontkamera
  •     5 000 mAh-batteri med 125 W-snabbladdning

Telefonen har dessutom 5G, Gorilla Glass och fingeravtrycksläsare.

 

ONEPLUS10PROCOMPLETE02_1636975895 ONEPLUS10PROCOMPLETE012_1636975932
<
>
Foto: @OnLeaks

Vid första anblicken är specifikationerna inte särskilt överväldigande eftersom de nästan är identiska med föregångarens. Bara det större batteriet och 125-watts snabbladdning är riktiga nyheter, men eftersom mobilen har ett helt nytt gränssnitt kan det ändå bli en annan användarupplevelse än vi är vana vid.

Vad tror du? Ser OnePlus 10 Pro ut som en mobil som du bara måste lägga vantarna på? Skriv dina kommentarer i kommentarsfältet under artikeln.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
En liten bit dynamit Zenfone 9 kör om alla märkesmobiler med en prestanda i high-end-klassen till premiumpris. Och kameran är helt galen.
Den snabbaste mobilen Asus ROG Phone 6 är stor och dyr. Och den snabbaste mobilen vi har sett.
Nya OnePlus-mobilen presenteras 3 augusti Levereras med den nya Snapdragon 8+ Gen 1-processorn och OxygenOS 13.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend