Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Så här blir OnePlus 10 Pro

De första bilderna och nästan alla specifikationer har läckt ut. Mobilen lanseras på den europeiska marknaden i april nästa år.

Skrivet av / 2021-11-25 - 10:00
Så här blir OnePlus 10 Pro

Kinesiska OnePlus har gått från att vara ett mobilmärke för de största nördarna till att vara på allas läppar. På samma gång har företagets marknadsandelar i Norden blivit allt större.

Det beror inte minst på toppmodellen OnePlus 9 Pro, som kom tidigare i år.

Läs också Mest toppmobil för pengarna! OnePlus 9 Pro har mycket att leva upp till. Den nya toppmobilen träffar inte riktigt mitt i prick, men kameran är den bästa hittills.

För inte så länge sedan bekräftade OnePlus att deras kommande mobiler 2022 skulle dela Android-plattform med mobilerna från mobiljätten Oppo, som inte är så kända på våra breddgrader men som har stora marknadsandelar i stora delar av världen och framför allt på den kinesiska hemmamarknaden.

OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro får en fyrkantig kameramodul utvecklad i samarbete med Hasselblad. (Foto: @OnLeaks)

En av de första mobilerna som har det nya sammanslagna ColorOS- och OxygenOS-gränssnittet blir OnePlus 10 Pro, som redan nu – flera månader före den förväntade lanseringen – har avslöjats i en stor läcka.

Det är den välkände Twitter-användaren @OnLeaks som i samarbete med 91mobiles har avslöjat nästan alla mobilens specifikationer samt de första officiella illustrationerna och ett troligt lanseringsdatum.

OnePlus 10 Pro förväntas släppas på den kinesiska marknaden redan i januari eller februari, medan en internationell lansering får vänta till i april.

Så här blir specifikationerna:

  •     6,7-tums QHD+-bildskärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens
  •     Snapdragon 8 Gen1
  •     8 GB/12 GB LPDDR5 RAM
  •     128 GB/256 GB UFS 3.1-lagring
  •     IP68-klassificering
  •     Trippelkamera med 48 Mp + 50 Mp + 8 Mp
  •     32 M frontkamera
  •     5 000 mAh-batteri med 125 W-snabbladdning

Telefonen har dessutom 5G, Gorilla Glass och fingeravtrycksläsare.

 

ONEPLUS10PROCOMPLETE02_1636975895 ONEPLUS10PROCOMPLETE012_1636975932
<
>
Foto: @OnLeaks

Vid första anblicken är specifikationerna inte särskilt överväldigande eftersom de nästan är identiska med föregångarens. Bara det större batteriet och 125-watts snabbladdning är riktiga nyheter, men eftersom mobilen har ett helt nytt gränssnitt kan det ändå bli en annan användarupplevelse än vi är vana vid.

Vad tror du? Ser OnePlus 10 Pro ut som en mobil som du bara måste lägga vantarna på? Skriv dina kommentarer i kommentarsfältet under artikeln.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Come on, Barbie, let's go party

Här är Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Ultra

Torka inte mobilen i ris

Får din gamla Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi + Leica = sant

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen