Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

OnePlus och Oppo får samma operativsystem

Det nya integrerade systemet kommer 2022 tillsammans med en ny OnePlus-flaggskeppmodell.

Av / 2021-09-20 - 14:00
OnePlus och Oppo får samma operativsystem

I en intervju med Ljud & Bild och ett 70-tal andra teknikmedier från hela världen har OnePlus grundare och VD Pete Lau presenterat företagets kommande planer för samarbetet med mobiltillverkaren Oppo.

Läs också OnePlus och Oppo slår sina påsar ihop I framtiden ska de två kinesiska mobiltelefontillverkarna utveckla produkter gemensamt.

Redan i januari i år blev det känt att de två företagen skulle slå samman sina respektive utvecklingsavdelningar. Det betyder att OnePlus och Oppo nu samarbetar under utvecklingen av hårdvaruteknik och nya konkreta produkter.

Och nu tar samarbetet ett steg i riktning mot ytterligare synergi: Oppos och OnePlus Android-plattformar, ColorOS och OxygenOS, slås ihop. Från 2022 kommer alla Oppo och OnePlus att släppas med samma gränssnitt.

OnePlus grundare Pete Lau berättade om framtiden för OxygenOS i ett virtuellt möte med Ljud & Bild och cirka 70 andra teknikjournalister från hela världen. (Foto: OnePlus)

Den första OnePlus-mobiltelefonen som får det integrerade operativsystemet blir efterträdaren till OnePlus 9-serien, och med nästa stora Android-uppdatering längre fram i vår kommer ett stort antal befintliga OnePlus-mobiler att uppgraderas med det nya systemet, berättade Pete Lau vid mötet med ​​alla teknikjournalister.

Uppgraderingen gäller alla mobiltelefoner från OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro och framåt.

OnePlus 8. (Foto: OnePlus)

Men OnePlus och Oppo fortsätter att existera som två separata märken, förklarade Pete Lau, eftersom de två företagen och deras mobiltelefoner har olika fokus när det gäller funktioner, specifikationer och målgrupper.

Både Oppo och OnePlus ägs av kinesiska BKK Electronics, som du kanske aldrig har hört talas om. Ändå är företaget faktiskt den näst största globala tillverkaren av mobiltelefoner efter Samsung.

BKK har nämligen inte färre än fem mobilmärken: Oppo, Vivo, Realme och IQOO, som vi inte ser så mycket av på våra breddgrader, samt OnePlus, som däremot har blivit ett allt populärare märke även här hemma hos oss de senaste åren.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen