TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

OnePlus och Oppo får samma operativsystem

Det nya integrerade systemet kommer 2022 tillsammans med en ny OnePlus-flaggskeppmodell.

forfatter
Publicerad 2021-09-20 - 14:00

I en intervju med Ljud & Bild och ett 70-tal andra teknikmedier från hela världen har OnePlus grundare och VD Pete Lau presenterat företagets kommande planer för samarbetet med mobiltillverkaren Oppo.

Läs också OnePlus och Oppo slår sina påsar ihop I framtiden ska de två kinesiska mobiltelefontillverkarna utveckla produkter gemensamt.

Redan i januari i år blev det känt att de två företagen skulle slå samman sina respektive utvecklingsavdelningar. Det betyder att OnePlus och Oppo nu samarbetar under utvecklingen av hårdvaruteknik och nya konkreta produkter.

Och nu tar samarbetet ett steg i riktning mot ytterligare synergi: Oppos och OnePlus Android-plattformar, ColorOS och OxygenOS, slås ihop. Från 2022 kommer alla Oppo och OnePlus att släppas med samma gränssnitt.

OnePlus grundare Pete Lau berättade om framtiden för OxygenOS i ett virtuellt möte med Ljud & Bild och cirka 70 andra teknikjournalister från hela världen. (Foto: OnePlus)

Den första OnePlus-mobiltelefonen som får det integrerade operativsystemet blir efterträdaren till OnePlus 9-serien, och med nästa stora Android-uppdatering längre fram i vår kommer ett stort antal befintliga OnePlus-mobiler att uppgraderas med det nya systemet, berättade Pete Lau vid mötet med ​​alla teknikjournalister.

Uppgraderingen gäller alla mobiltelefoner från OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro och framåt.

OnePlus 8. (Foto: OnePlus)

Men OnePlus och Oppo fortsätter att existera som två separata märken, förklarade Pete Lau, eftersom de två företagen och deras mobiltelefoner har olika fokus när det gäller funktioner, specifikationer och målgrupper.

Både Oppo och OnePlus ägs av kinesiska BKK Electronics, som du kanske aldrig har hört talas om. Ändå är företaget faktiskt den näst största globala tillverkaren av mobiltelefoner efter Samsung.

BKK har nämligen inte färre än fem mobilmärken: Oppo, Vivo, Realme och IQOO, som vi inte ser så mycket av på våra breddgrader, samt OnePlus, som däremot har blivit ett allt populärare märke även här hemma hos oss de senaste åren.

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Inga reservdelar: Kunder får vänta i flera månader Apple släpar efter med reparationer.
Nu kan du köpa Huawei Watch GT 3 Pro Titanium och Ceramic Nyligen skrev vi om en ny generation smarta produkter från Huawei som var på gång. Nu är väntan över för en del - Watch GT3 Pro finns att köpa.
Inga fler utgåvor av Samsungs folkmobil. Det kommer aldrig släppas någon Samsung Galaxy S22 FE.
Så ser den ut! [UPPDATERAD] Kanske för att undvika läckor har Nothing själv "läckt" bild av företagets kommande smartphone.
5G-mobil för under 3 000 kronor Motorola lanserar ännu en billig mobil med 5G.
Så blir iPadOS 16 Många av de nya funktionerna har iPadOS gemensamt med macOS och iOS.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend