Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Vad kan vi förvänta oss på årets IFA-mässa?

Snart är det dags för ordentlig mässa igen! Ljud & Bild har bokat biljett till Berlin.

Av / 2022-08-18 - 20:50
Vad kan vi förvänta oss på årets IFA-mässa?

Den traditionella IFA-mässan i Berlin har hållits sedan 1924, men har fått ställa in de senaste åren på grund av Covid. Nu blir det äntligen en fysisk mässa igen!

IFA 2022 kommer att hållas 1–6 september. Hit kommer tillverkare, återförsäljare, konsumenter och press för att kolla in höstens hetaste elektroniknyheter. Ljud &Bild-redaktionen är självklart också med!

Läs också IFA 2021: Inställt! Även i år drabbas den stora tyska elektronikmässan av corona.

LG Electronics på IFA

Bland tillverkarna som ställer ut finns sydkoreanska LG Electronics.  Som vanligt har de ockuperat hall 18 på mässområdet, där de bjuder in allmänheten att uppleva deras senaste innovationer på nära håll. Det säger LG i ett pressmeddelande. Vi kan förmodligen förvänta oss massor av OLED-TV-apparater, soundbar-högtalare och speltillbehör, för att inte tala om nyheter för det smarta hemmet.

Systerföretaget LG Display (paneltillverkare) har också en monter på årets IFA (hall 11.2). Här kan vi förvänta oss att se flera innovativa skärmlösningar, inklusive genomskinlig OLED.

MDW HE x moooi Pose1 e1654563276116
LG:s Objet design-OLED-TV är förmodligen bland nyheterna vi kommer att se på årets IFA-mässa. (Foto: LG)

Panasonic, Samsung och TCL är också med

Ärkerivalen Samsung kommer naturligtvis inte att låta LG stjäla showen på egen hand: de ställer också ut på IFA, närmare bestämt i den gigantiska CityCube-utställningshallen, som de gjorde 2019 och föregående år. Här visar tillverkaren sitt breda utbud av TV/AV och hemunderhållning samt mobil- och andra tekniska nyheter.

Kinesiska TCL ställer också ut på IFA 2022, där vi kan förvänta oss en mängd olika nyheter inom TV och ljud samt Smarta hemmet.

Japanska Panasonic är också med, fast i en annan hall än tidigare år: Årets TV/AV-nyheter från Panasonic (och Technics?) kan ses i Hub27/101.

IFA 2019 Photo Highlight main 13
Från Samsungs monter på IFA 2019. (Foto: Samsung)

Sony och Philips verkar inte vara med i år – inte Harman heller…

Sony brukar ha en ordentlig monter i utställningshall 20, men så blir det inte i år. Den japanska tillverkaren verkar bara representeras av en mindre tysk filial i hall 7.2a/101.

Bland de TV-producenter som lyser med sin frånvaro hittar vi också Philips. De håller dock ett separat evenemang i Berlin inför mässan, som vi också hoppas hinna med.

Den stora Harman-gruppen med sina många ljudmärken (AKG, Mark Levinson, JBL, Infinity, Harman Kardon etc.) är inte heller representerade på mässområdet i år.

…men Lego är med!?

Det Billund-baserade Lego System A/S har däremot en monter på IFA 2022. Närmare bestämt hall 7.2a/monter 101. Vi vet inte exakt vad som kommer visas där, men det har garanterat något att göra med Lego-bitar!

Läs också Lamborghini Sían FKP 37 – 1:1 LEGO edition Lego har byggt en Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:1 med fler än 400 000 delar.

Nyfiken på vilka andra tillverkare som deltar på IFA?  Vilka tycker du att vi ska besöka? Kolla gärna in deltagarlistan här!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

IFA-nyheter från Samsung

Rulla till toppen