TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

IFA 2022: Haier Cube 90-serien 9

Vad sägs om ett kylskåp som varnar dig att grönsakerna snart måste kastas?

forfatter
Publicerad 2022-09-04 - 23:03

För en tekniknörd är vitvaror supertråkiga. Men de senaste åren har fler och fler av dem blivit smartare, och när de kan styras med en app blir vi lite mer intresserade.

Som till exempel när du kan be robotdammsugaren att städa även när du inte är hemma, eller göra dina egna kaffevarianter i appen som du styr kaffemaskinen med.

Haier tar det lite längre med kylskåpet du ser här. Det är inte det enda med en skärm på dörren, men det är en av få med hela internet på displayen.

594DC878 9F90 438E 8C98 63EC5FC88173

haier kylskåp 3 haier kylskåp haier kylskåp 2
<
>
Full internetanslutning och kontroll över alla funktioner.

Det vanliga är att du kan kolla vädret, styra temperaturen och spara meddelanden eller recept på kylskåp med pekskärmar. Här har de helt enkelt integrerat en surfplatta i dörren, som både visar vad du har i kylskåpet med kameror inuti som visar innehållet, men också berättar att det är dags att skapa något med salladen i grönsakslådan innan den blir dålig.

En annan fiffig sak vi gillar är att du kan beställa matvaror, vin och annat från kylskåpsdörren.

09375F19 4C66 4CE7 B761 33BA090A114B
Kameror inuti visar vad du har i kylen.

Du kan också styra temperaturen i olika zoner, och en av de två frysarna nedan kan användas som kylskåp eller svaldel.

Kylskåpet ska vara så smart att det kan se skillnaden mellan en melon och en mango och kan berätta inte bara när det närmar sig sitt utgångsdatum, utan också vad du har i kylen. Om du behöver mer mango kan du lägga till den i kundvagnen och skicka inköpslistan till butiken.

Haier-kylen finns att köpa om ett par månader, det uppskattade priset är cirka 4 000 Euro, och vi vill ha ett, även om vi inte har någon aning om volym eller strömförbrukning.

80D2529A 2605 4A48 9887 B5005246D674
Haier Cube 90 Series 9

Smarta kaffemaskiner, maj 2022

Smarta hem: Godare kaffe med smart maskin

Teknikintresserade kaffedrickare bör definitivt överväga att skaffa en smart kaffemaskin. Smartare kaffe är bättre kaffe.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Snygg blondin 👱‍♀️ i bilden

Det populära dörrlåset blir äntligen smart Inget kodlås är lika populärt som Yale Doorman. Nu kan du enkelt göra det smart med apphantering.
WiZ radarövervakar ditt vardagsrum Med en programuppdatering får smartljustillverkaren WiZ sina Wi-Fi-lampor att fungera som rörelsesensorer!
Prisvärd och kraftfull En självtömmande dammsugare med moppfunktion till rimligt pris – verkar som om hösten är räddad.
Låt Bob och Joe hjälpa dig i köket Franska Daan Tech kommer att sälja sin minidiskmaskin Bob på den svenska marknaden. På IFA-mässan i Berlin visade företaget också upp den helt nya smarta miniugnen Joe.
Smartaste kylskåpet vi sett Vad sägs om ett kylskåp som varnar dig att grönsakerna snart måste kastas?
Massor av Smart Home-nyheter på IFA 2022 Ambilight för Gaming PC, ett smart kassaskåp och en ny möjlighet att spara pengar på strömförbrukningen var bland nyheterna när Smart Home League bjöd in till en presskonferens på årets IFA-mässa.
Följ Ljud & Bild