Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA-mässan är inställd

Även i år drabbas den stora tyska elektronikmässan av corona.

Av / 2021-05-19 - 14:34
IFA-mässan är inställd

Varje år lockar den anrika IFA-mässan i Berlin till sig tusentals teknikjournalister, tillverkare och besökare för att se höstens elektroniknyheter på nära håll. Förra årets mässa blev bara ett nedskalat, digitalt evenemang men i år var tanken att IFA skulle återuppstå som en fullskalig, fysisk mässa för allmänheten och pressen.

Läs också IFA 2021 blir fysisk Med parollen ”Tech is Back” lovar den tyska konsumentelektronikmässan att IFA 2021 kommer att äga rum mellan 3 och 7 september 2021.

Men så blir det alltså inte. IFA 2021 är inställt. Detta meddelas av arrangören Messe Berlin och branschorganisationen gfu Consumer & Home Electronics GmbH i ett gemensamt pressmeddelande.

IFA 2021: För stor osäkerhet

Beslutet att ställa fattades efter ingående samtal med folkhälsoexperter och flera medarrangörer: den pågående corona-pandemin över hela världen och osäkerheten kring vaccinationstakten gör det svårt för både deltagare och utställare att planera för en fysisk mässa.

En annan faktor ska vara att arrangörerna (Messe Berlin) har gjort om delar av utställningsområdet till ett vaccinationscenter och akutsjukhus, som kommer att behövas längre än planerats.

”Innovation behöver en plattform, det behöver global uppmärksamhet. Det är som därför varumärken och tillverkare inom teknikindustrin var mycket angelägna om att komma till IFA Berlin 2021. Tyvärr innebär den senaste utvecklingen av folkhälsan för stor risk i allas planering för evenemanget”, säger Kai Hillebrandt, ordförande för gfu Consumer & Home Electronics GmbH.

”Det finns helt enkelt för många osäkerheter. Just nu har det blivit nästan omöjligt för någon att planera att delta på en mässa. ”

Arrangörerna lovar å andra sidan att nästa års mässa, IFA 2022, kommer att hållas som ett fullskaligt fysiskt evenemang på mässområdet i Berlin.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snart drar det i gång i Las Vegas

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

Rulla till toppen