TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

IFA-mässan är inställd

Även i år drabbas den stora tyska elektronikmässan av corona.

forfatter
Publicerad 2021-05-19 - 14:34

Varje år lockar den anrika IFA-mässan i Berlin till sig tusentals teknikjournalister, tillverkare och besökare för att se höstens elektroniknyheter på nära håll. Förra årets mässa blev bara ett nedskalat, digitalt evenemang men i år var tanken att IFA skulle återuppstå som en fullskalig, fysisk mässa för allmänheten och pressen.

Läs också IFA 2021 blir fysisk Med parollen ”Tech is Back” lovar den tyska konsumentelektronikmässan att IFA 2021 kommer att äga rum mellan 3 och 7 september 2021.

Men så blir det alltså inte. IFA 2021 är inställt. Detta meddelas av arrangören Messe Berlin och branschorganisationen gfu Consumer & Home Electronics GmbH i ett gemensamt pressmeddelande.

IFA 2021: För stor osäkerhet

Beslutet att ställa fattades efter ingående samtal med folkhälsoexperter och flera medarrangörer: den pågående corona-pandemin över hela världen och osäkerheten kring vaccinationstakten gör det svårt för både deltagare och utställare att planera för en fysisk mässa.

En annan faktor ska vara att arrangörerna (Messe Berlin) har gjort om delar av utställningsområdet till ett vaccinationscenter och akutsjukhus, som kommer att behövas längre än planerats.

”Innovation behöver en plattform, det behöver global uppmärksamhet. Det är som därför varumärken och tillverkare inom teknikindustrin var mycket angelägna om att komma till IFA Berlin 2021. Tyvärr innebär den senaste utvecklingen av folkhälsan för stor risk i allas planering för evenemanget”, säger Kai Hillebrandt, ordförande för gfu Consumer & Home Electronics GmbH.

”Det finns helt enkelt för många osäkerheter. Just nu har det blivit nästan omöjligt för någon att planera att delta på en mässa. ”

Arrangörerna lovar å andra sidan att nästa års mässa, IFA 2022, kommer att hållas som ett fullskaligt fysiskt evenemang på mässområdet i Berlin.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Highend-hifi var inte dött! Allt tyder på att High-End 2022 i München var en dundersuccé.
Äntligen täpper Burmester till glappet med 218 och 216. Det tog sin lilla tid, men nu är två nya förstärkare klara.
Arne är integrerad och lämnar 30 watt effekt Svenska Engström gör sin första integrerade förstärkare.
Dynaudio gör det enkelt med trådlösa Focus Du behöver bara två Focus-högtalare för att streama musik
Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
Yamaha släpper trådlös high-end-förstärkare och ny golvhögtalare Superspännande integrerad förstärkare med streaming och DAC.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend