Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Upptäck ohälsa i tid

Nu ska du inte behöva boka tid på vårdcentralen för en enklare hälsoundersökning

Av / 2022-09-05 - 12:22
Upptäck ohälsa i tid

Body Comp är nästa generations smarta våg som ska mäta ett antal biomarkörer med hög precision. Enligt uppgift är den data du får fram sådan som du tidigare behövt gå till professionell sjukvård för att få vetskap om.

Informationen och mätningarna som ges är baserad på egenutvecklade algoritmer och patenterad elektronik, med multi-frequency bioelectrical impedance analysis (BIA), som förbättrar noggrannheten vid mätning av vikt och kroppssammansättning. Body Comp ger en komplett kroppsanalys för hemmabruk med inbyggda sensorer som kan spåra en mängd olika biomarkörer förknippade med hälsorisker, såsom:

  • Kroppssammansättning (vikt, muskelmassa, fettprocent, vattenprocent, benmassa och (enligt uppgift) för första gången – visceralt fett (bukfett).
  • Kardiovaskulär analys (hjärtrytm och vaskulär ålder).
  • Nervhälsa (värde baserat på elektrodermal respons).
Body Comp
Foto från pressmeddelande

– Många vet vad de ska göra för att må bättre. Men det är svårt att byta till ett hälsosammare liv, och svårt att veta om det du gör faktiskt har en positiv effekt. Health+ hjälper människor att förstå hur deras beteende påverkar deras hälsa. Med små dagliga steg som ger bättre resultat på både kort och lång sikt. Även om förändringar i fett- och muskelmassa eller nervaktivitet kan ta månader att uppnå, kan andra mått som vikt, vilopuls och vaskulär ålder ändras på veckor. Body Comp och Health+ visar hur dessa mätvärden förändras med hälsosamma vanor, vilket ger människor möjlighet att ta kontroll över sitt välbefinnande varje dag, säger Dr. Shikha Anand, Chief Medical Officer på WITHINGS.

Detta sägs vara den första vågen som i en och samma enhet kan mäta både kroppsfett och visceralt fett (bukfett) kärlålder baserat på blodkärlens flexibilitet, och nervhälsa via mätning av nerverna i dina fötter.

Tillsammans kan dessa mätvärden hjälpa dig som användare att bättre förutse riskerna att drabbas av diverse hjärt-kärlsjukdomar såsom stroke eller diabetes.

Health+ ska stimulera till bättre hälsa genom ändrade vanor

Helse+ är en tjänst som erbjuder detaljerade analyser och verktyg med syfte att hjälpa individen att förbättra sin hälsa genom rutiner för en hälsosam livsstil.

Tjänsten bygger på vetenskapliga principer och är utformad för att integrera data från WITHINGS produkter, med Body Comp som utgångspunkt. Health+ öppnar för nya mätningar som ger en mer komplett bild av hälsosituationen för användarna. Sex veckors vanebyggande moduler ger användarna möjlighet att nå sina hälsomål samtidigt som de ser framsteg i mätningarna. Meningen är att resultatet ska vara ihållande förändring i hälsosamma beteende med synliga resultat.

– Kunskap är makt, och för att göra en meningsfull skillnad behöver människor en djupare förståelse för sin hälsodata. De måste kunna se varför uppgifterna är viktiga och hur de förändras. Tillsammans med ett team av experter inom beteendeförändring, medicin, fitness och nutrition har vi arbetat i över ett år med att tolka marknadsledande data från WITHINGS produkter. Vi är väldigt glada över att lansera Health+ tillsammans med Body Comp, den första produkten som drar nytta av avancerad hälsodata och vanebyggande moduler baserade på de fyra pelarna – sömn, näring, rörelse och stresshantering, säger Mathieu Letombe, VD för WITHINGS.

Pris och tillgänglighet

Något nordiskt pris har vi ännu inte sett. Men Body Comp med en 12-månaders prenumeration på Health+ kommer finnas till försäljning i WITHINGS Store från den 4 oktober 2022 till det globala försäljningspriset på 209,95 USD.

 

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billigare Galaxy Watch

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Rulla till toppen