Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2023 – here we come!

På torsdag öppnar världens största hemelektronikmässa i Las Vegas. Självklart har vi en man på plats.

Av / 2023-01-02 - 17:14
CES 2023 – here we come!

Julen är fin och nyår är festligt. Men elektronikårets största helgdag infaller den första veckan i januari. Det är nämligen då den årliga CES-mässan äger rum. Platsen är spelstaden Las Vegas mitt i Nevadaöknen. Där mer än 3 100 företag från totalt 173 länder visar upp sina senaste produkter. De produkter som under de kommande månaderna kommer att hitta fram till Sverige – och förhoppningsvis testas i Ljud & Bild.

CES 2023 öppnar officiellt dörrarna torsdagen den 5 januari, men mycket av det spännande visas på de två mediedagar som föregår själva starten på mässan. Här presenterar de största tillverkarna de läckerbitar som de uppfattar som de mest banbrytande. Och alla vill komma först!

I Las Vegas kommer årets kommande elektronikprodukter lanseras. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Vi är med dig hela vägen

Ljud & Bild kommer naturligtvis att täcka så mycket av mässan som möjligt och ge läsarna det största och mest relevanta urvalet av nyheter, från morgondagens tjuvstart tills CES stänger sina dörrar igen på söndag.

Audun Hage täcker CES 2023 från första parkett. Här ses han på avresa från Oslos flygplats i morse.

För att göra det har vi en man på mässgolvet i form av vår egen Audun Hage, som i skrivande stund sitter i ett plan på väg över Atlanten. Även om Audun är känd för att skriva många ord, kan han inte få med allt om de 3 100 utställarna ensam. Så resten av redaktionen kommer också kontinuerligt att bevaka de många lanseringar som vi hör om via pressmaterial från mässan.

CES 2023 är också den första ”normala” CES på tre år på grund av den globala coronapandemin. År 2021 hölls mässan som ett rent digitalt evenemang, och 2022 hölls det fysiskt, men under allvarliga begränsningar och med ett mycket begränsat antal deltagare. Men nu är CES tillbaka i fullformat. Och alla de största företagen är återigen närvarande med gigantiska montrar på mässgolvet i vart och ett av de tre utställningsområdena. Amazon, Google, Microsoft, LG, Lenovo, Sony – de är alla där.

Dessutom finns det ett stort antal mer eller mindre officiella presentationer på kasinohotellen i Las Vegas.

Stay tuned!

Vad vi kommer få se får de kommande dagarna visa. Men naturligtvis förväntar vi oss att se större TV-apparater, snabbare datorer, fiffigare elbilar och smartare prylar för det smarta hemmet. Till att börja med.

stay tuned, som de säger i Vegas, och häng med de kommande dagarna när vi plöjer oss igenom den största elektronikmässan i världen i den galnaste staden på planeten.

Las Vegas är allt – utom subtilt! (Foto: John Alex Hvidlykke)
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snart drar det i gång i Las Vegas

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

Rulla till toppen