TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

IFA 2022: LG visar 97-tums OLED-TV och mycket mer

LG visar upp flera spännande skärmar på IFA-mässan, inklusive en enorm 97-tums OLED-TV!

forfatter
Publicerad 2022-09-02 - 11:38

LG är tillsammans med Samsung och TCL en av få TV-tillverkare som kör en fullskalig utställning på årets IFA-mässa. Den sydkoreanska tillverkaren finns i hall 18 där de visar upp mycket av sitt sortiment – allt från smarta apparater till fantastiska TV- och spel-PC-skärmar.

Det första du lägger märke till vid ingången är den 97 tum stora OLED-TV:n från G2-serien (OLED97G2). Detta är en modell som vi tidigare har testat i 65 tums storlek, men här pratar vi om en skärm som är betydligt större. Med 122 procent mer bildyta än en 65-tummare kan detta vara en intressant modell för dig som vill byta ut projektorn och duken mot en ljusstark TV-skärm. Var bara beredd på ett högt pris – runt 25 000 euro, eller närmare 250 000 kronor.

Läs också En av de bästa OLED-skärmarna vi har testat LG:s stilfulla OLED-TV med galleridesign är tillbaka i ny 2022-årgång. OLED G2 har en gnistrande bra bildkvalitet!
LG OLED G2 Max Verstappen F1 Champion

LG visar också upp den 88 tum stora toppmodellen i Z2-serien, 88Z2. Detta är LG: s flaggskeppsmodell med 8K-upplösning, som ser riktigt knivskarp ut. Prislappen ligger också nära en kvarts miljon kronor, så det förblir nog en dröm för de flesta.

Som om det inte vore nog visar LG också upp en 136(!) tums Micro LED-TV. Det är visserligen bara en prototyp och är nog mest av allt tänkt som ett blickfång på mässan. Men tekniken ser lovande ut i alla fall – med bländande stark ljusstyrka och kontrast. TV-skärmen är modulär, dvs den är uppdelad i flera skärmmoduler – så det kan komma mindre versioner i framtiden.

En annan exotisk och råcool (!) skärm är den nyligen lanserade LG OLED Flex spelmonitorn. LG har faktiskt inrett en hel arkadhall full av OLED-skärmar för allmänheten att prova med olika spelkonsoler och speldatorer. Så det är tydligt att det här är en modell och ett koncept de tror starkt på.

DSC 4603
LG OLED Flex är justerbar med 20 olika böjningsgrader och är full av spelfunktioner och inställningar. (Foto: Audun Hage)
Läs också IFA 2022: LG lanserar flexibel OLED-skärm LG: s nya OLED-skärm är skräddarsydd för gaming och kan växla mellan böjd och platt med en knapptryckning. Men priset är saftigt!
LG OLED Flex Lifestyle 1536x940 1

Vi fick också en glimt av den böjda 45-tums spelmonitorn 45GR95QE, som har 21: 9 bildförhållande och WQHD (3440 x 1440) upplösning. Med upp till 240Hz uppdateringsfrekvens och blixtsnabb svarstid (0.1ms GTG) är detta en modell som vänder sig till hardcore-spelare.

LG UltraGear OLED Gaming Monitor45GR95QE 02 1536x630 1
LG UltraGear OLED Gaming Monitor (45GR95QE)

 

Artikeln uppdateras!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Låt Bob och Joe hjälpa dig i köket Franska Daan Tech kommer att sälja sin minidiskmaskin Bob på den svenska marknaden. På IFA-mässan i Berlin visade företaget också upp den helt nya smarta miniugnen Joe.
Smartaste kylskåpet vi sett Vad sägs om ett kylskåp som varnar dig att grönsakerna snart måste kastas?
Stadsbil på el City Transformer blir ett billigare alternativ för mobil transport
Radion som aldrig tar slut Solceller och vev ger ström till batteriet.
Följ Ljud & Bild