Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2022: LG visar 97-tums OLED-TV och mycket mer

LG visar upp flera spännande skärmar på IFA-mässan, inklusive en enorm 97-tums OLED-TV!

Av / 2022-09-02 - 11:38
IFA 2022: LG visar 97-tums OLED-TV och mycket mer

LG är tillsammans med Samsung och TCL en av få TV-tillverkare som kör en fullskalig utställning på årets IFA-mässa. Den sydkoreanska tillverkaren finns i hall 18 där de visar upp mycket av sitt sortiment – allt från smarta apparater till fantastiska TV- och spel-PC-skärmar.

Det första du lägger märke till vid ingången är den 97 tum stora OLED-TV:n från G2-serien (OLED97G2). Detta är en modell som vi tidigare har testat i 65 tums storlek, men här pratar vi om en skärm som är betydligt större. Med 122 procent mer bildyta än en 65-tummare kan detta vara en intressant modell för dig som vill byta ut projektorn och duken mot en ljusstark TV-skärm. Var bara beredd på ett högt pris – runt 25 000 euro, eller närmare 250 000 kronor.

Läs också En av de bästa OLED-skärmarna vi har testat LG:s stilfulla OLED-TV med galleridesign är tillbaka i ny 2022-årgång. OLED G2 har en gnistrande bra bildkvalitet!

LG visar också upp den 88 tum stora toppmodellen i Z2-serien, 88Z2. Detta är LG: s flaggskeppsmodell med 8K-upplösning, som ser riktigt knivskarp ut. Prislappen ligger också nära en kvarts miljon kronor, så det förblir nog en dröm för de flesta.

Som om det inte vore nog visar LG också upp en 136(!) tums Micro LED-TV. Det är visserligen bara en prototyp och är nog mest av allt tänkt som ett blickfång på mässan. Men tekniken ser lovande ut i alla fall – med bländande stark ljusstyrka och kontrast. TV-skärmen är modulär, dvs den är uppdelad i flera skärmmoduler – så det kan komma mindre versioner i framtiden.

En annan exotisk och råcool (!) skärm är den nyligen lanserade LG OLED Flex spelmonitorn. LG har faktiskt inrett en hel arkadhall full av OLED-skärmar för allmänheten att prova med olika spelkonsoler och speldatorer. Så det är tydligt att det här är en modell och ett koncept de tror starkt på.

DSC 4603
LG OLED Flex är justerbar med 20 olika böjningsgrader och är full av spelfunktioner och inställningar. (Foto: Audun Hage)
Läs också IFA 2022: LG lanserar flexibel OLED-skärm LG: s nya OLED-skärm är skräddarsydd för gaming och kan växla mellan böjd och platt med en knapptryckning. Men priset är saftigt!

Vi fick också en glimt av den böjda 45-tums spelmonitorn 45GR95QE, som har 21: 9 bildförhållande och WQHD (3440 x 1440) upplösning. Med upp till 240Hz uppdateringsfrekvens och blixtsnabb svarstid (0.1ms GTG) är detta en modell som vänder sig till hardcore-spelare.

LG UltraGear OLED Gaming Monitor45GR95QE 02 1536x630 1
LG UltraGear OLED Gaming Monitor (45GR95QE)

 

Artikeln uppdateras!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

Rulla till toppen