TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

IFA 2022: LG lanserar Flex – OLED PC-skärm och spel-TV i ett

LG: s nya OLED-skärm är skräddarsydd för gaming - och kan växla mellan böjd och platt med en knapptryckning.

forfatter
Publicerad 2022-08-31 - 09:06

IFA-mässan i Berlin äger rum den här veckan, och LG är bland utställarna som visar upp nya produkter. Den sydkoreanska tillverkaren har dock ”tjuvstartat” mässan lite genom att avslöja en av de nyheter vi kommer att få se: en helt ny OLED-PC-skärm för spel, som också kan fungera som en fullfjädrad TV!

LG Flex – böjd, motoriserad allt-i-ett-skärm

LG Flex som den kallas, är en 42 tums OLED-skärm i traditionellt 16: 9-format med 4K-upplösning. LG-skärmen riktar sig till ivriga spelare som också söker en högkvalitativ TV-upplevelse till mindre rum.

Flex-namnet betyder att skärmen är flexibel och kan kurvas – eller snarare böjas! Skärmen är motoriserad och böjningsgraden – den så kallade R-kurvan – kan justeras från platt till böjd i 20 olika steg.

Justeringen görs via en knapp på skärmen – eller via fjärrkontrollen, som för övrigt liknar LG:s välkända Magic Remote. På så sätt kan man finjustera skärmkurvningen optimalt till betraktningsavståndet. Med vanligt TV-tittande föredrar många människor en platt-TV, medan det för spel kan vara fördelaktigt att ha en böjd skärm – för större inlevelse på nära håll.

LG-skärmen levereras med en höjdjusterbar fot, som också har justerbar lutning. Den är endast avsedd för bordsmontering och är därför inte kompatibel med konventionella VESA-väggfästen.

LG OLED Flex Product 01 e1661761613837
LG OLED Flex

Full TV-funktionalitet

LG Flex har mycket gemensamt med TV-modellen OLED42C2. Den har en inbyggd TV-mottagare och använder en OLED-panel av evo-typ. Bildbehandlingen hanteras av LG: s bästa a9-videoprocessor. LG är dock noga med att påpeka att Flex-skärmen har ett mattare skärmglas – med antireflekterande beläggning som minskar blänk.

Skärmen har WebOS-användargränssnittet och har massor av appar som man kan förvänta sig av en modern TV.

Stöd för viktiga videoformat som Dolby Vision HDR är naturligtvis på plats. Den maximala uppdateringsfrekvensen är 120 Hz, och skärmen stöder G-Sync och FreeSync VRR för flytande återgivning av spelgrafik. Dessutom har den bra anslutningsmöjligheter med bland annat 3 USB och fyra HDMI 2.1-ingångar.

LG OLED Flex

LG hävdar att Flex-skärmen kommer att fungera briljant tillsammans med spel-PC och spelkonsoler. Den har också inbyggd wi-fi (Wi-FI 6) och stöder populära spelströmningstjänster, inklusive Google Stadia och GeForce Now. Du kan i princip ansluta en Bluetooth-gamepad (Xbox, Playstation etc) och vara redo att spela på nolltid.

Pris och tillgänglighet

LG Flex är planerad att finnas tillgänglig hösten 2022. Priset har ännu inte bekräftats. Vi uppdaterar artikeln!

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!
blank

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
blank
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
blank
Google säger adjö till spelströmning Den 18 januari 2023 stängs Googles molnbaserade speltjänst Användare får tillbaka sina pengar.
Logitech G Cloud är en konsol för alla spel Spela dina spel från molnet - på vilken molntjänst du vill. Logitechs nya handhållna konsol försöker täcka dem alla.
Självformande proppar från Logitech Individuellt formgjutna öronproppar har hittills varit reserverat för professionella musiker. Logitech har hittat en lösning som verkar genial.
Berlin: Logitech vill vara kreatörernas bästa vän Logitech avslöjar en stor satsning på den kreativa och lekfulla publiken. Vi är på Logi Play i Berlin.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
LG växlar upp med ny OLED-spelskärm Ny häftig gaming-skärm äntligen klar för Norden.
Följ Ljud & Bild