Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

LG:s böjliga gaming-skärm OLED Flex kommer till Norden – och nu vet vi priset

LG: s nya OLED-skärm är skräddarsydd för gaming och kan växla mellan böjd och platt med en knapptryckning. Men priset är saftigt!

Av / Uppdaterad: 2023-01-26 - 11:30 // Först publicerad: 2022-08-31
LG:s böjliga gaming-skärm OLED Flex kommer till Norden – och nu vet vi priset

LG OLED FLex är en ny PC-skärm för gaming som även kan fungera som en vanlig TV. Den visades upp för första gången på IFA-mässan i Berlin 2022 och nu meddelar LG att skärmen går att köpa i Norden.

”Vi är stolta över att kunna introducera OLED Flex, en produkt för den som vill både ha kakan och äta den gällande välvningsgrad på skärmen. Vi vet att många söker sig till välvda skärmar för att få djupare inlevelse, speciellt för gaming, därför kan LX3 krökas upp till 900R. Däremot finns situationer där krökningen inte är önskvärd, särskild när flera ska titta samtidigt. Med OLED Flex får du båda TV-skärmar i en och samma produkt””, säger Erik Svalberg, produktspecialist på LG Electronics Nordic.

LG Flex böjd, motoriserad allt-i-ett-skärm

LG Flex som den kallas, är en 42 tums OLED-skärm i traditionellt 16: 9-format med 4K-upplösning. LG-skärmen riktar sig till ivriga spelare som också söker en högkvalitativ TV-upplevelse till mindre rum.

Flex-namnet betyder att skärmen är flexibel och kan kurvas – eller snarare böjas! Skärmen är motoriserad och böjningsgraden – den så kallade R-kurvan – kan justeras från platt till böjd i 20 olika steg.

Justeringen görs via en knapp på skärmen – eller via fjärrkontrollen, som för övrigt liknar LG:s välkända Magic Remote. På så sätt kan man finjustera skärmkurvningen optimalt till betraktningsavståndet. Med vanligt TV-tittande föredrar många människor en platt-TV, medan det för spel kan vara fördelaktigt att ha en böjd skärm – för större inlevelse på nära håll.

LG-skärmen levereras med en höjdjusterbar fot, som också har justerbar lutning. Den är endast avsedd för bordsmontering och är därför inte kompatibel med konventionella VESA-väggfästen.

LG OLED Flex Product 01 e1661761613837
LG OLED Flex

Full TV-funktionalitet

LG Flex har mycket gemensamt med TV-modellen OLED42C2. Den har en inbyggd TV-mottagare och använder en OLED-panel av evo-typ. Bildbehandlingen hanteras av LG: s bästa a9-videoprocessor. LG är dock noga med att påpeka att Flex-skärmen har ett mattare skärmglas – med antireflekterande beläggning som minskar blänk.

Skärmen har WebOS-användargränssnittet och har massor av appar som man kan förvänta sig av en modern TV.

Stöd för viktiga videoformat som Dolby Vision HDR är naturligtvis på plats. Den maximala uppdateringsfrekvensen är 120 Hz, och skärmen stöder G-Sync och FreeSync VRR för flytande återgivning av spelgrafik. Dessutom har den bra anslutningsmöjligheter med bland annat 3 USB och fyra HDMI 2.1-ingångar.

LG OLED Flex

LG hävdar att Flex-skärmen kommer att fungera briljant tillsammans med spel-PC och spelkonsoler. Den har också inbyggd wi-fi (Wi-FI 6) och stöder populära spelströmningstjänster, inklusive Google Stadia och GeForce Now. Du kan i princip ansluta en Bluetooth-gamepad (Xbox, Playstation etc) och vara redo att spela på nolltid.

Pris och tillgänglighet

LG Flex är nu tillgänglig i Norden. Priset är 33 000 kronor, vilket ungefär är dubbelt så mycket som en vanlig 42-tums OLED-skärm. LG OLED42C2 kostar till exempel under 15 000 kronor – men kan ju inte böjas!

Specifikationer LG OLED Flex (42LX3)

Storlek 42 tum
Upplösning 4K UHD 3 840 x 2 160 px
Uppdateringsfrekvens 120 Hz
Paneltyp Välvd OLED m. Super Anti Reflection
Radie Max. 900R
Bildprocessor α9 Gen 5
Ingångar 4 × HDMI 2.1
VRR Ja
ALLM Ja
Adaptiv synkronisering FreeSync Premium, G-SYNC Compatible
Ljudsystem 2.2-kanals, 40 watt totalt m. Dolby Atmos
Rekommenderat pris
32 990 kr

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

Rulla till toppen