Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Smarta OLED-gamingskärmar från Samsung

Här är årets modeller av spelskärmar, kontorsskärmar och skärmar för kreativa proffs.

Av / 2024-06-04 - 12:47
Smarta OLED-gamingskärmar från Samsung

Vid ett event i London visade Samsung upp sina nya spelskärmar i den storsäljande Odyssey-serien. Men det fanns också plats för skärmar med AI-funktioner hämtade från toppmodellerna på TV-sidan, kontorsskärmar med inbyggd kamera och skärmar med praktiska funktioner och högre miljökrav.

Läs också Fler Samsung OLED-spelskärmar Värstingskärmen Odyssey OLED G9 uppdateras och får sällskap av G6- och G8-modellerna.

Gamingskärmar

Vi har tidigare testat Samsung värstingskärm i spelkategorin, Odyssey OLED G9, och vi älskade den! Men alla har inte plats för en sådan jätteskärm, gillar inte ultrawidescreen, eller tycker helt enkelt att det är för mycket pengar. För dem är det goda nyheter att Samsung nu släpper två lillasyskon, Odyssey OLED G6 och Odyssey OLED G8. Något som vi rapporterade om från CES-mässan i början av året, men nu är de alltså här.

Samsung Odyssey OLED G9 (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Den större modellen är deras första platta 32-tums OLED-skärmen med 4K UHD-upplösning, och bildförhållande på 16:9. Med en uppdateringsfrekvens på 240 Hz och en svarstid på 0,03 ms (GtG) ger den ett bra flyt i spelandet. Detta är också Samsungs första OLED-spelskärm med AI. Inuti sitter nämligen samma NQ8 AI Gen3-processor som i årets Samsung 8K tv-apparater, som uppskalar innehåll när man använder de inbyggda smart tv-apparna.

Foto: Samsung

Den mindre Odyssey OLED G6 har en 27-tums skärm med QHD (2560×1440) upplösning, även den i 16:9 format. Däremot har den hela 360 Hz uppdateringsfrekvens, samt 0,03 ms svarstid. Båda modellerna har Samsung OLED Safeguard+ som förhindrar inbränning, samt ett kylsystem med kylvätska.

Våra senaste skärmserier ger en bredd av alternativ till användare globalt och skapar bättre upplevelser, oavsett hur man använder dem i vardagen. Från de banbrytande AI-drivna Odyssey OLED-spelmonitorerna till multi-enhetsupplevelser via Smart Monitor och ViewFinity-serierna, fortsätter Samsung att omdefiniera marknaden och leverera banbrytande teknik till användare överallt”, säger Hoon Chung, Executive Vice President för Visual Display Business på Samsung Electronics.

Läs också Spelskärm: Ultrabred – och hårresande häftig! En häftigare gaming-skärm har vi väl aldrig sett.

Kontorskärmar

Smart Monitor-serien heter inte så för skojs skull. De har en NQM AI-processor som kan skala upp innehåll till 4K och AI-funktioner i Active Voice Amplifier Pro filterar bort bakgrundsljud för klarare dialog. Serien expanderas nu med de nya M8, M7 och M5-modellerna. Hela serien får nu en Workout Tracker som kan visa hälsodata från en Galaxy Watch. Samt att toppmodellen kan ge 360-ljud om man parar den med ett par Galaxy Buds.

Foto: Samsung

M7 kommer i 32” och 43” med 4K UHD-upplösning och 300 nit ljusstyrka.

M5 fås i 27” och 32” med FHD-upplösning och 250 nit ljusstyrka.

Viewfinity-serien, som är riktad mot kreatörer och proffs, får en uppdatering av modellerna med högre andel återvunnen plast. De har ett smart stativ som inte kräver verktyg för montering.

Foto: Samsung

Viewfinity S8 finns i 27” och 32” med 4K UHD-upplösning, 60Hz frekvens och 350 nit.

Viewfinity S7 har samma specifikationer men färre finesser.

Viewfinity S6 fås i 24”, 27” och 32” med QHD-upplösning, 100 Hz frekvens och 350 nit.

Prisexempel och tillgänglighet

Odyssey OLED G8 32”: 16 990 kr
Odyssey OLED G6 27”: 11 990 kr
Smart Monitor M8 32”: 8 690 kr
ViewFinity S7 27”: 4 690 kr

Skärmarna finns tillgängliga från och med idag.

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AOC: Full HD fortfarande aktuellt

Första UPS:en för spelare

Platt tangentbord kan nästan skickas som ett brev

Razers nya gamingmus väger endast 55 gram

Här är de nya Xbox-konsolerna

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Rulla till toppen