Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsungs Odyssey Gaming Monitors får nya modeller

Värstingskärmen Odyssey OLED G9 uppdateras och får sällskap av G6- och G8-modellerna.

Skrivet av / 2024-01-04 - 13:25
Samsungs Odyssey Gaming Monitors får nya modeller

Vi har tidigare testat den enorma spelskärmen Samsung Odyssey OLED G9 med utmärkt resultat. På CES-mässan i Las Vegas presenterar Samsung i nästa vecka två lillebröder med en förhoppnings överkomligare prislapp.

Läs också En sådan bild! Det är något speciellt med det extra breda skärmformatet 32:9. Och med en OLED-panel får man dessutom en spelupplevelse som inte är lik någon annan.

Det rör sig om Odyssey OLED G6 och Odyssey OLED G8 som till skillnad från toppmodellen är platta skärmar. De är dessutom i ett traditionellt 16:9 bildförhållande till skillnad från det extrembreda 32:9 förhållandet för G9.

Foto: Samsung

Odyssey OLED G8 är en Samsungs första platta 32-tums spelskärm med 4K UHD-upplösning, medan OLED G6 är en 27-tums skärm med QHD (2560×1440) upplösning och en bilduppdateringsfrekvens på 360 Hz. Detta till skillnad från G8 och G9 som stöder 240 Hz uppdatering. Alla har en GTG-svarstid på 0,03 ms.

Både spelgenrer och spelplattformar blir allt mer mångfaldiga. Samsungs nya OLED Odyssey-spelmonitorer bidrar med mer uppslukande spelmiljöer och innovativ teknologi som personaliserar användarnas spelupplevelser — som både möter och överträffar deras ständigt utvecklade behov, säger Hoon Chung, Executive Vice President för Visual Display Business på Samsung Electronics.

Alla skärmarna har OLED Glare Free-teknik för att minska ljusreflektioner, samt VESA DisplayHDR True Black 400 för stort dynamiskt omfång och perfekt svartnivå. De har även AMD FreeSync Premium Pro för ett hackfritt spelande.

Foto: Samsung

Skärmarna har två HDMI 2.1-portar, en DisplayPort 1.4-ingång och en USB-hubb. De två större modellerna har även en inbyggd SmartThings Hub för kontroll av det smarta hemmet, med stöd för Matter.

Läs också Ditt smarta hem blir enklare med Matter Matter överbryggar klyftan mellan smarta hemprodukter så att de fungerar sömlöst mellan de stora plattformarna.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

Skärmarna ska vara stora och datorerna smarta

MSI slår klorna i handhållet spelande

HP och OMEN avslöjar framtiden för datorer och spelutrustning

Fler Samsung OLED-spelskärmar

Toppsäljande Steam-spelen 2023

5 julklappsidéer till spelaren

Nytt highend spelheadset

GTA 6: Se den första officiella trailern!

Spel på Youtube

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen