Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Computex 2024: AI-förstärkt gaming – och en vassare Claw

I MSI:s Computex-monter stod gaming i centrum, men de har också "förnuftiga" datorer.

Av / 2024-06-06 - 12:01
Computex 2024: AI-förstärkt gaming – och en vassare Claw

MSI är förmodligen mest kända för sina gamingdatorer, men de tillverkar även monitorer för gaming. Vi testade till exempel OLED-skärmen MEG 342C under hösten. Den imponerade med sina färger, men MPG 341QPX, som vi såg i MSI:s monter på Computex i Taiwan, går ett steg längre för att ta med dig in i spelets handling.

Skärmen är en böjd QD-OLED-skärm, vilket är bra, men den spännande delen är Digime-systemet som använder en kamera och en stor portion AI för att sätta en avatar av spelaren på skärmen. Karaktären på skärmen följer spelarens rörelser, ansiktsuttryck – och munrörelser.

Läs också Jensen Huang Superstar Nvidias VD fick ett mottagande värdigt en frälsare när han besökte Computex-mässan i Taipei

Den handhållna spelkonsolen MSI Claw lanserades med dunder och brak på årets CES-mässa i Las Vegas, men mottagandet var ganska dämpat. ”Nu har den fått en ny processor och är lite kraftfullare…” var kommentaren i montern på Computex. Den kommer också i en rostig specialutgåva med Fallout-design, som var ganska trevlig att lägga vantarna på.

MSI Claw i ”Fallout”-utgåva. (Foto: John Alex Hvidlykke)

MSI är specialiserade på gaming, men har precis som konkurrenten Razer valt att utöka sin verksamhet och tillverka maskiner för mer ”civilt” bruk. Serierna Prestige och Modern är laptops för (hemma)kontoret. Solida och diskreta, men också med kraft under motorhuven.

Behöver du en bärbar dator till kontoret? MSI gör sådana också. (Foto: John Alex Hvidlykke)
Läs också Krig om AI-processorer Intel förlorade den första omgången av AI-striden mot AMD och Qualcomm. Men de kommer att få revansch på sensommaren.

MSI har gamingdatorer i alla viktklasser. Om du vill ha det vildaste och tyngsta är Titan-modellerna rätt väg att gå. Vi har testat några stycken genom åren, som var våldsamma. Titan 18 HX är tillgänglig med Intel Core i9-processor och upp till GeForce RTX 4090-grafik. Den har dock inte ett mekaniskt tangentbord i full storlek som några av dess föregångare. Ett test är på väg.

Det största djuret på savannen är Titan 18 HX (Foto: John Alex Hvidlykke)
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fortnite tillbaka på iOS

AOC: Full HD fortfarande aktuellt

Första UPS:en för spelare

Platt tangentbord kan nästan skickas som ett brev

Razers nya gamingmus väger endast 55 gram

Här är de nya Xbox-konsolerna

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Rulla till toppen