Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2024: Handhållen konsol med ny Intel-grafik

Med Claw vill MSI ha sin andel av handhållet spelande. Nyckeln till detta är de nya, grafikstarka Ultra-processorerna från Intel.

Skrivet av / 2024-01-09 - 20:45
CES 2024: Handhållen konsol med ny Intel-grafik

Taiwanesiska MSI inledde CES-mässan med en rad bärbara och stationära datorer. Men det största intresset riktades mot den handhållna konsolen Claw.

Claw är utrustad med två joysticks och de vanliga knapparna för styrning, samt en 7″ LCD-skärm med 120 Hz och Full HD-upplösning (1920 x 1080 pixlar). På så sätt liknar den konkurrerande konsoler.

Johathan Wu från MSI berättar om MSI:s första handhållna spelkonsol. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Men det som kommer att göra den till en vinnare, enligt MSI, är processorn. MSI Claw är byggd på de nya Intel Core Ultra-processorerna (Claw finns tillgänglig med Ultra 5 och Ultra 7-processorer). Och den inbyggda grafikprocessorn, kallad Arc, är tillräckligt kraftfull för att köra 3D-spel i rimliga hastigheter. Det finns alltså inget behov av en strömslukande grafikprocessor som skulle förkorta speltiden.

Intel väljer MSI för handhållet spelande

En maskin som Claw är bara möjlig tack vare de nya Ultra-processorerna från Intel. Tack vare den nya integrerade Arc-grafikprocessorn kan speltiden räknas i timmar i stället för minuter.

Samarbetet med Intel beseglades med ett besök i montern av Michelle Johnston Holthaus, Executive Vice President för Intel, som betonade Intels engagemang i samarbetet med MSI.

Intels nya Core Ultra-processorer är nyckeln till den handhållna Claw-konsolen. Här besöker Intels vice VD Michelle Johnston Holthaus MSI:s monter på CES (Foto: MSI)

Vi har ännu inget pris, inte heller när den kommer att finnas tillgänglig i Skandinavien. Men vi kan inte vänta med att få lägga vantarna på den för ett test.

MSI:s monter på Hotel Venetian på CES 2024 (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Läs mer om MSI Claw här

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

Skärmarna ska vara stora och datorerna smarta

MSI slår klorna i handhållet spelande

HP och OMEN avslöjar framtiden för datorer och spelutrustning

Fler Samsung OLED-spelskärmar

Toppsäljande Steam-spelen 2023

5 julklappsidéer till spelaren

Nytt highend spelheadset

GTA 6: Se den första officiella trailern!

Spel på Youtube

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen