Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nya Xbox-konsoler: Äntligen utan skivläsare.

Xbox Games Showcase hade mycket att erbjuda i år, främst tre nya konsoler, inklusive en skivlös Xbox Series X som digitalentusiaster har drömt om.

Av / 2024-06-11 - 15:26
Nya Xbox-konsoler: Äntligen utan skivläsare.

 

Xbox Series X Digital Edition, som den kallas, kommer i en stilren ”Robot White”-färg och skippar skivläsaren för att få ett mer överkomligt pris på 450 dollar. Insidan är annars identisk med den vanliga Series X. Äntligen kan Game Pass-användare uppgradera till flaggskeppet utan att betala för en skivläsare de aldrig kommer att använda.

Men det slutade inte där. Microsoft presenterade också en limited edition ”Galaxy Black” Series X med en stjärnbeströdd design och en stor 2TB SSD. Denna galaktiska skönhet kommer att kosta dig 600 dollar, men det är kanske ett litet pris att betala för att kunna installera hela ditt Game Pass-bibliotek på en gång.

Och slutligen, för de av oss med lite mindre plånböcker och ambitioner, kommer en uppgraderad Series S i samma Robot White-färg. Den fördubblar lagringsutrymmet från originalet till 1 TB, men behåller det överkomliga priset på 350 USD. Inte illa!

Xbox Series X Digital Editon Series S 1TB Series X Galaxy Black 2TB new gaming consoles
Foto: Microsoft

När kommer de nya Xbox-konsolerna?

Alla tre konsolerna kommer att släppas någon gång under ”holiday 2024”, vilket på Microsoft-språk betyder någon gång i november eller december. Förmodligen kan amerikaner förvänta sig dem på butikshyllorna i tid för Black Friday, så det återstår att se om samma gäller här hemma.

Förbeställningsinformation och priser för andra regioner kommer att följa under de kommande månaderna.

Läs också Här är Xbox Series X! Microsofts nya spelkonsol har snygg grafik och häftig spelkänsla – som gjord för att avnjutas på en stor och skarp TV-skärm.

Nya spel

Men det var naturligtvis inte bara hårdvarunyheter på mässan. Vi fick också några saftiga speluppdateringar, bland annat:

  • Doom: The Dark Ages, ett nytt tillskott till den ikoniska serien, presenterades med en blodig trailer. Tänk Doom, men med svärd och magi. Kommer 2025.
  • Vi fick äntligen se lite gameplay från det kommande Indiana Jones-spelet. Pisksnärtande äventyr i sikte!
  • Och Starfield, Bethesdas episka sci-fi-rollspel, avslöjade sin första stora expansion som heter Shattered Space. Mer rymdepos på gång, med andra ord.

Med andra ord fanns det något för alla på årets Xbox Games Showcase. Men den största nyheten för oss är den skivläsarlösa flaggskeppskonsolen.

Vi får helt enkelt börja nedräkningen till jul och börja spara.

Läs alla höjdpunkter från Xbox Games Showcase 2024 här.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

Rulla till toppen