Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Computex 2024: Vilda skärmar hos Acer

Acer visade upp glasögonfri 3D och en skärm för hela synfältet på Computex.

Av / 2024-06-07 - 14:01
Computex 2024: Vilda skärmar hos Acer

Computex-mässan i Taiwans huvudstad Taipei har gått in på sin sista dag.

I Acers stora monter, som ligger mitt i datorutrustningshallen, sida vid sida med de två andra taiwanesiska datorgiganterna Asus och MSI, kunde man se datorer och spelutrustning av alla de slag och i alla prisklasser.

Det som tilldrog sig mest uppmärksamhet var dock två av de gamingskärmar som på sitt eget sätt gav extra djup åt spelet. En 27-tumsskärm i Predator-serien var utrustad med äkta glasögonfri grafik från SpatialLabs. Systemet arbetar med eyetracking, där två sensorer under skärmen känner av var spelaren befinner sig och i vilken riktning denne tittar och justerar skärmen därefter.

Det syns inte på bilden, men 27-tumsskärmen med SpatialLabs 3D-grafik är verkligen övertygande. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Vi har sett SpatialLabs 3D demonstreras på flera mässor, och det har bara blivit bättre och mer övertygande. Nackdelen är att spelet måste stödja tekniken. Men Acer arbetar ständigt med det, och flera titlar läggs till varje månad.

Läs också Asus går all-in på AI AI-datorerna är här på allvar. Vi följde Asus lanseringar på Computex 2024 i Taiwan.

Tekniskt enklare men lika imponerande var Predator Z57, en 57-tumsskärm i det superbreda 32:9-formatet. Skärmen är av typen MiniLED med DUHD-upplösning – alltså 2 x 4K sida vid sida (7 680 x 2 160 pixlar). Ljusstyrkan är 1 000 nits.

Skärmens böjning och extrema bredd gör att man nästan sitter inne i spelet. Mått och upplösning är samma som Samsungs 57 Odyssey Neo G9 G95NC, som vi testade på sensommaren.

Läs också Första testet: Häftigaste gaming-skärmen hittills Första testet i Skandinavien: Samsungs ultrabreda 57-tummare suger in dig i handlingen som ingen annan spelskärm

Den största skärmen i montern – och kanske på hela mässan – var dock Acers monterdekoration, som bestod av flera meter höga jättepaneler som fungerade som en enda stor videoskärm. Det såg ganska coolt ut!

Ovanför hela montern fanns en gigantisk skärm som visade video. Det var ganska coolt. (Foto: John Alex Hvidlykke)
Läs också Ge dig in i spelet med AI I MSI:s Computex-monter stod gaming i centrum, men de har också "förnuftiga" datorer.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AOC: Full HD fortfarande aktuellt

Första UPS:en för spelare

Platt tangentbord kan nästan skickas som ett brev

Razers nya gamingmus väger endast 55 gram

Här är de nya Xbox-konsolerna

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Rulla till toppen