Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Computex 2024: Asus ROG Ally X höjer ribban

Asus handhållna Windows-spelkonsol ROG Ally har fått ett X på baksidan - och fler cylindrar i motorn.

Av / 2024-06-03 - 10:45
Computex 2024: Asus ROG Ally X höjer ribban

Asus kickar igång Computex med en ny version av sin handhållna spelkonsol Ally. Den nya versionen har fått namnet ROG Ally X. Mässan öppnar officiellt på tisdag, men traditionen trogen avslöjar alla de stora tillverkarna sina nyheter i förväg.

X-utgåvan är inte en helt ny modell, utan snarare en uppgraderad version av den befintliga konsolen. ROG Ally X höjer ribban med flera hårdvaruförbättringar, bland annat mer lagringsutrymme, större och snabbare minne, bättre batteri och joysticks som ska ta Windows handheld gaming till nya höjder.

L&B Home besöker Taiwan för att se vad som är nytt på Computex. Bland dem den nya Asus ROG Ally X. (Foto: Dyllan Debord)[alternativartikkel]
Asus ROG Ally X har 1TB SSD-lagring, 24GB LPDDR5X-7500 RAM och ett 80Wh batteri. Det är en fördubbling av både lagrings- och batterikapacitet. Joystickarna har också blivit mer precisa och slutligen har konsolen två USB-C-portar istället för den gamla XG Mobile-porten, vilket ger tillgång till fler tillbehör.

Vad som dock inte har förändrats är processorn. Det är samma AMD Ryzen Z1 Extreme som i förra årets modell. Operativsystemet är fortfarande Windows 11.

Asus ROG Ally X har mer kapacitet än förra årets modell (Foto: Asus)

Pris och tillgänglighet

ROG Ally X kan förbeställas nu och kommer att finnas tillgänglig den 22 juli till ett rekommenderat pris på 10 999 kronor.

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

Rulla till toppen