TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

IFA 2022: Genomskinlig OLED-TV från Metz

forfatter
Publicerad 2022-09-04 - 21:37

Som vanligt är IFA-mässan full av små och stora kuriositeter, och en av dem är denna 55-tums OLED-skärm från Metz. Den traditionella tyska TV-tillverkaren visar ett antal olika modeller riktade mot den europeiska marknaden, men det var förmodligen främst denna transparenta OLED-skärm som fick besökarna att stanna till.

Så vitt vi vet tillverkar Metz inte sina egna OLED-paneler, så det är naturligt att tänka att den transparenta skärmen är hämtad från till exempel LG Display. 55-tummaren har Full HD-upplösning (1920 x 1080) med relativt låg pixeldensitet för att kunna släppa igenom tillräckligt med ljus. Panelens baksida är borttagen, ersatt av en transparent film. Bilden i sig har ganska bedrövlig kontrast, eftersom bilden är, tja, genomskinlig!

Genomskinliga OLED-skärmar är inte direkt något nytt: LG, Panasonic och Xiaomi etc. har alla visat detta vid några tillfällen utan att tekniken slagit igenom ordentligt.

Vad kan en transparent OLED-skärm användas till? Tja, den är förmodligen mest av allt lämplig för reklam, skyltar och butiksdisplayer. Vi kan också föreställa oss att transparenta skärmar kan vara praktiska för vissa smarta apparater, kylskåp, spisar och liknande. Time will tell!

Läs också Transparent lyx-TV Kinesiska Xiaomi har byggt en OLED-TV som du kan se rakt igenom!
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

lbpluss
Nu kan du titta på TikTok på Samsung TV Nu är TikTok-appen tillgänglig på svenska Samsung-skärmar.
Bild av studiokvalitet Panasonic LZ1500E ger imponerande hög kontrast och färgexakta bilder, och är något av det närmaste vi kan komma en studiomonitor för hemmabruk. En TV för den riktigt kräsna!
lbpluss
Samsung Relumino Ett nytt bildläge för Samsung TV-apparater ska göra bilden lättare att tyda för personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådlös OLED-TV från LG Ny toppmodell med trådlös videoöverföring.
lbpluss
Nu kan Samsung TV styra Philips Hue Ny app från Samsung och Signify erbjuder överraskande möjligheter - en slags "Ambilight" för Samsung TV?
Följ Ljud & Bild