Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2022: Genomskinlig OLED-TV från Metz

Skrivet av / 2022-09-04 - 21:37
IFA 2022: Genomskinlig OLED-TV från Metz

Som vanligt är IFA-mässan full av små och stora kuriositeter, och en av dem är denna 55-tums OLED-skärm från Metz. Den traditionella tyska TV-tillverkaren visar ett antal olika modeller riktade mot den europeiska marknaden, men det var förmodligen främst denna transparenta OLED-skärm som fick besökarna att stanna till.

Så vitt vi vet tillverkar Metz inte sina egna OLED-paneler, så det är naturligt att tänka att den transparenta skärmen är hämtad från till exempel LG Display. 55-tummaren har Full HD-upplösning (1920 x 1080) med relativt låg pixeldensitet för att kunna släppa igenom tillräckligt med ljus. Panelens baksida är borttagen, ersatt av en transparent film. Bilden i sig har ganska bedrövlig kontrast, eftersom bilden är, tja, genomskinlig!

Genomskinliga OLED-skärmar är inte direkt något nytt: LG, Panasonic och Xiaomi etc. har alla visat detta vid några tillfällen utan att tekniken slagit igenom ordentligt.

Vad kan en transparent OLED-skärm användas till? Tja, den är förmodligen mest av allt lämplig för reklam, skyltar och butiksdisplayer. Vi kan också föreställa oss att transparenta skärmar kan vara praktiska för vissa smarta apparater, kylskåp, spisar och liknande. Time will tell!

Läs också Transparent lyx-TV Kinesiska Xiaomi har byggt en OLED-TV som du kan se rakt igenom!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kan en trådlös OLED-TV vara värd så här mycket pengar?

Mer sofistikerad konst till The Frame

Här är höstens nya TV-modeller från Philips

Ny Playstation-app för Android TV

Thomson på IFA: Visar genomskinlig OLED

Storskärm med gaming mode

Rulla till toppen