Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

En Lego-Lamborghini i full storlek!

Lego har byggt en Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:1 med fler än 400 000 delar.

Förra sommaren lanserade Lego Technic en häftig Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:8. Vi hade också det stora nöjet att bygga modellen. Hur det gick till kan du se i den här videon:

 

Men hur tuff den än var så bleknar den i jämförelse med den här: en Lamborghini Sián FKP 37 i naturlig storlek!

LEGO Lamborghini Sían – i 400 000 delar

LEGO lovar att modellen är trogen originalet, som är coupé-versionen av Sían och som ursprungligen bara byggdes i 63 exemplar (det finns också en roadster-version i 19 exemplar). Fler än 154 olika sorters Lego-element har använts ”för att återge den futuristiska elegansen och den lätt igenkännliga silhuetten av Lamborghini Sián”.

Det här är andra gången som designer, tekniker och ingenjörer från de två företagen samarbetar så att modellen kopierar måtten på en Lamborghini Sián FKP 37. Men medan nästan 4 000 delar blev en ganska grov – men ändå imponerande – imitation av bilen så har Lego-teamet den här gången använt fler än 400 000 delar och ägnat 8 660 timmar (!) på att skapa en så exakt replika att det nästan är svårt att se vilken bil som är den riktiga när de båda står bredvid varandra.

Annons
Kolla in den här LEGO-bilen! Lamborghini Sián FKP 37 i nästan fyratusen bitar är det senaste tillskottet till LEGOs Technic-serie.
LEGO Lamborghini Sian FKP 37

LEGO vs riktig Lamborghini Sían FKP 37. Ser du vilken som är den riktiga? Foto: LEGO

”Det perfekt proportionerade chassit täcks av en detaljerad konstruktion av specialgjorda sexkantiga LEGO Technic-element som är monterade i en häftig råkaross. Designen är en hyllning till den sexkantiga formen som är en integrerad del av Automobili Lamborghinis designspråk och som kommer till uttryck i supersportbilens ikoniska, sexkantiga bakljus och avgasrör”, kan man läsa i pressmeddelandet.

Sían = blixt

Sían betyder ”blixt” och är ett dialektalt ord från Bologna. För att betona betydelsen har Lego sett till att lamporna och blixtformen som löper längs karossen speglar hur den verkliga bilens epsilon-formade strålkastare och sexkantiga bakljus lyfts och sänks.

Interiören är lika detaljerad, med en ratt av Lego-bitar och Lamborghini-logga och italiensk flagga. Instrumentpanelens instrument och racingsäten är också gjorda av Lego-bitar.

Färgen är densamma som för LEGO Technic-modellen i skala 1:8, men den här gången är den pålagd av Lamborghinis officiella lackeringsverkstad. Och dessutom med paintbrush-effekt och livslångt UV-skydd, vilket är första gången för en Lego-skapelse.

Annons

Något ljudsystem har de däremot inte brytt sig om att bygga …

legotechnicsian.com

Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (1) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (6) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (10) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (11) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (12) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (13) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (14) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (16) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (15) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (17) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (18) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (19) LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (21)
<
>
Lamborghini Sián FKP 37, i skala 1:1 Foto: LEGO

 

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Lego har byggt en Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:1 med fler än 400 000 delar.

Lego har byggt en Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:1 med fler än 400 000 delar.

Lego har byggt en Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:1 med fler än 400 000 delar.

Lego har byggt en Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:1 med fler än 400 000 delar.

Lego har byggt en Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:1 med fler än 400 000 delar.

Lego har byggt en Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:1 med fler än 400 000 delar.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Lego har byggt en Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:1 med fler än 400 000 delar.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.