Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

En Lego-Lamborghini i full storlek!

Lego har byggt en Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:1 med fler än 400 000 delar.

Skrivet av / 2021-06-14 - 15:22
En Lego-Lamborghini i full storlek!

Förra sommaren lanserade Lego Technic en häftig Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:8. Vi hade också det stora nöjet att bygga modellen. Hur det gick till kan du se i den här videon:

 

Men hur tuff den än var så bleknar den i jämförelse med den här: en Lamborghini Sián FKP 37 i naturlig storlek!

LEGO Lamborghini Sían – i 400 000 delar

LEGO lovar att modellen är trogen originalet, som är coupé-versionen av Sían och som ursprungligen bara byggdes i 63 exemplar (det finns också en roadster-version i 19 exemplar). Fler än 154 olika sorters Lego-element har använts ”för att återge den futuristiska elegansen och den lätt igenkännliga silhuetten av Lamborghini Sián”.

Det här är andra gången som designer, tekniker och ingenjörer från de två företagen samarbetar så att modellen kopierar måtten på en Lamborghini Sián FKP 37. Men medan nästan 4 000 delar blev en ganska grov – men ändå imponerande – imitation av bilen så har Lego-teamet den här gången använt fler än 400 000 delar och ägnat 8 660 timmar (!) på att skapa en så exakt replika att det nästan är svårt att se vilken bil som är den riktiga när de båda står bredvid varandra.

Läs också Kolla in den här LEGO-bilen! Lamborghini Sián FKP 37 i nästan fyratusen bitar är det senaste tillskottet till LEGOs Technic-serie.
LEGO Lamborghini Sian FKP 37
LEGO vs riktig Lamborghini Sían FKP 37. Ser du vilken som är den riktiga? Foto: LEGO

”Det perfekt proportionerade chassit täcks av en detaljerad konstruktion av specialgjorda sexkantiga LEGO Technic-element som är monterade i en häftig råkaross. Designen är en hyllning till den sexkantiga formen som är en integrerad del av Automobili Lamborghinis designspråk och som kommer till uttryck i supersportbilens ikoniska, sexkantiga bakljus och avgasrör”, kan man läsa i pressmeddelandet.

Läs också Lamborghini med Monster-stereo Som om Lamborghini Veneno Roadster inte skulle vara nog på egen hand. Nu får den en ljudanläggning av toppklass från Monster.

Sían = blixt

Sían betyder ”blixt” och är ett dialektalt ord från Bologna. För att betona betydelsen har Lego sett till att lamporna och blixtformen som löper längs karossen speglar hur den verkliga bilens epsilon-formade strålkastare och sexkantiga bakljus lyfts och sänks.

Interiören är lika detaljerad, med en ratt av Lego-bitar och Lamborghini-logga och italiensk flagga. Instrumentpanelens instrument och racingsäten är också gjorda av Lego-bitar.

Färgen är densamma som för LEGO Technic-modellen i skala 1:8, men den här gången är den pålagd av Lamborghinis officiella lackeringsverkstad. Och dessutom med paintbrush-effekt och livslångt UV-skydd, vilket är första gången för en Lego-skapelse.

Något ljudsystem har de däremot inte brytt sig om att bygga …

legotechnicsian.com

Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (1) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (6) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (10) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (11) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (12) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (13) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (14) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (16) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (15) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (17) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (18) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (19) LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (21)
<
>
Lamborghini Sián FKP 37, i skala 1:1 Foto: LEGO

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 reaktion på ”En Lego-Lamborghini i full storlek!”

  1. Monia Ström

    WOW * 1000. Så härlig, är själv inte någon stor Lamborghini fantast, då jag inte tycker om det kantiga (gäller alla bilar. Men denna va bara så läcker o vilket arbete…båda jag o sambon bara gapa!!! Han som tycker Lamborghini är snygga i vanliga fall. VILKET JOBB O SÅ VERKLIGHETSTROGEN O LÄCKER. Good work 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tesla Cybertruck rostar

Folkmassa går lös på förarlös bil

Första elskotern snart här

Elektriska sparkcyklar för råa gamers

Porsche Taycan får mer kraft och räckvidd

Den här har många väntat på

Får fyrhjulsdrift och lägre pris

Nu kan du beställa Polestar 4

Apple Car år 2028?

Teslas " folkvagn" är på väg

Elektriska Porsche Macan lanserad

Jeep Wagoneer S lanseras i år

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen