Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Crescent kallar nya elcykeln tvåhjulig SUV

De nya modellerna är både robusta och bekväma men är också lämpliga för transporter.

Av / 2024-05-22 - 11:23
Crescent kallar nya elcykeln tvåhjulig SUV

Crescents nya elcyklar har inspirrerats av personbilarnas utveckling till SUV, där de blivit stora och kantiga, mer karaktärsfulla och mer robusta. De har fått en ramgeometri som ger dem sportig komfort, samtidigt som däcken rullar lätt på asfalt, men är kraftiga nog att inte tappa greppet offroad.

YEC535__31##crescent_Elska_låser_cykel YEC535__31##crescent_Elska_cykel_framifrån_park
<
>
Foto: Crescent

Denna cykeltyp är särskilt lämplig i Norden, där övergången från stadsmiljö till naturens skiftande underlag finns på cykelavstånd. Våra eSUV-modeller, Elska och Elgot, är designade för att hantera alla typer av terräng och väderförhållanden, vilket gör dem till allroundcyklar på riktigt, säger Johanna Smedberg, ansvarig för Crescents produktutveckling.”

Ledordet för Crescents utvecklingsteam är ”form follows function” där alltså designen är en följd av de funktioner man eftersträvar. Cyklarnas batteri, liksom kablage och motor, är osynligt integrerade i ramen. Med pakethållare fram och bak kan man ta med extra mycket last, och den bakre har AVS-klicksystem så att de är kompatibla med snabbkopplingar för barnsitsar.

YEC535__31##crescent_Elska_bosch_motor_närbild YEC535__31##crescent_Elska_Närbild_korg
<
>
Foto: Crescent

Cyklarna har belysning som alltid är på, ett integrerat bromsljus och reflexdetaljer för ökad säkerhet. De har ett femväxlat Shimano-baknav och kraftiga hydrauliska skivbromsar. Motorn är en Shimano 6100 med 60 Nm vridmoment som drivs av ett 400 Wh batteri.

Läs också Den dyraste elsparkcykeln kanske inte är den bästa för dig En elsparkcykel kan vara användbar för kortare sträckor i stan eller fram och tillbaka till stationen när du ska med tåget. Men är den dyraste bäst? Inte nödvändigtvis.

Pris och tillgänglighet

Både dammodellen Elska 20S och herrmodellen Elgot 20S kostar 38 995 kronor. Modellerna är på väg ut i handeln.

Läs mer hos Crescent

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Familje-lyxbilen snabb som en raket

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Rulla till toppen