Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Volkswagen ID.3 får efterlängtad uppdatering

Och du kan uppgradera motoreffekten.

Av / 2024-06-07 - 12:19
Volkswagen ID.3 får efterlängtad uppdatering

Volkswagens minsta elbil fick en orolig start, men så småningom gjorde Volkswagen viktiga förbättringar av elbilen, som har eliminerat barnsjukdomarna.

Nu kommer ytterligare en uppdatering av ID.3, och denna gång fixar Volkswagen några av de saker som många har kritiserat modellen för. Ett helt nytt infotainmentsystem, med 12,9 tums pekskärm, är ett välkommet bidrag till bättre användarvänlighet.

ID.3 kan levereras med tre batteristorlekar och den angivna räckvidden sträcker sig från 388 till 600 km, enligt WLTP-normen.

Foto: Volkswagen

Modellen som kallas ID.3 Style får snabbare laddning och laddningstiden kortas från 35 till 24 minuter, och laddningskapaciteten har utökats från 120 till 165 kW.

Batteriet på 77 kWh i ID.3 Pro S och Max har fått sin laddningseffekt ökad från 170 till 175 kW, och då kan batteriet snabbladdas från 10 till 80 % på 28 minuter, enligt Volkswagen.

Läs också Bra bil, dåligt ljud Volkswagens elektriska fanbärare efter e-Golf har mycket att leva upp till. ID.3 har mycket bra, men är inte helt befriad från barnsjukdomar.

Uppdaterad mjukvara inkluderar förvärmning av batteriet innan laddning, och bilen har en uppgraderad travel assistant med ChatGPT-integration och en bättre head-up display med visning av fler grafiska element. Motoreffekten på ID.3 Style och Max, som säljs på vissa marknader, kan uppgraderas till 231 hk, vilket reducerar accelerationstiden från 0 till 100 km/h från 7,6 till 6,6 sekunder.

Foto: Volkswagen

Nu kan man även välja ett ganska kraftfullt ljudsystem från Harman Kardon, med 480 W effekt och 12 högtalare. Här kan man välja mellan fyra ljudinställningar. Pure som ger rent studioljud, relax för easy listening, speech som fokuserar på tal och vibrant för mer studsande dynamik. Man kan också anpassa ljudet efter smak med en equalizer.

Foto: Volkswagen

Priserna börjar på 460 000 kronor för ID.3 Pro med en räckvidd på 433 km och 204 hk.

 

Foto: Volkswagen
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Polestars snabbaste bil är en dröm på långa resor

Tesla-batterier: - Degraderas knappt

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Familje-lyxbilen snabb som en raket

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Rulla till toppen