Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 09Delta

Nyhet

Januari-rean 2021: De bästa TV-klippen

Nytt år, ny storbilds-TV på väggen? Vi tipsar om de bästa TV-apparaterna!

Skrivet av / 2021-01-04 - 17:50
Januari-rean 2021: De bästa TV-klippen

Julhelgen är över, och de senaste nyårsraketerna har avfyrats. Det är dags att ta tag i den normala(?) vardagen igen, och naturligtvis dags för januari-rean!

Elektronikindustrin inleder det nya året med ett antal spännande erbjudanden, för att få en pangstart på försäljningen och tömma lagren på (snart) utgående modeller.

TV är, som vanligt, en populär kategori på rean, så om du inte fick den stora skärmen du ville ha i julklapp, kan det löna sig att slå till nu. Många aktuella och kritikerrosade TV-apparater kommer att reas ut under den kommande perioden: det är främst 2020-modeller som gradvis kommer att ersättas med färska 2021-modeller mot våren.

Uppdatering måndag 4 januari: Elgiganten, Power, Komplett har börjat sina januari-kampanjer. Hi-Fi Klubben har också rea på utvalda tv-modeller.

Bland erbjudandena finns flera populära Samsung-modeller, däribland testvinnaren Q80T i flera skärmstorlekar, designmodellen The Frame, den vridbara The Seo, m fl, till samma priser som under Black Week. Q800T- och Q950TS 8K-modellerna är också kraftigt reducerade.

Flera LG OLED-modeller som CX-serien erbjuds också – liksom Sonys utmärkta OLED TV A85, Philips OLED805, OLED935+

Veckans kampanj på Elgiganten (TV och ljud)

Januari-deals på Power (Ljud & Bild)

Januari-rea hos Komplett (TV & Ljud)

Tv-erbjudanden från Hi-Fi Klubben

Black-week priser?

En snabb kontroll av veckans erbjudanden visar att flera populära TV-modeller – men inte alla – säljs för liknande priser de hade under Black Friday-kampanjen i slutet av november. Inte alla erbjudanden är lika bra som då, men för den uppmärksamme konsumenten är det fullt möjligt att spara en slant.

Vårt stalltips är att du alltid ska sikta in dig på de modeller som har fått goda testresultat. Sedan kan du använda en ”prisrobot” för att hitta det bästa priset.

Tjänster som Pricerunner.se och Prisjakt.se ger live prisuppdateringar och prishistorik, där du kan se vad produkten har kostat tidigare, och därmed bedöma hur bra erbjudandet verkligen är.

Flera populära TV-modeller, såsom Samsung QE65Q950TS, säljs nu för ”Black Week” priserna i november. (Skärmdump: Prisjakt.se)

Rekommenderade TV-modeller

Ljud & Bild har testat många av de aktuella TV-apparaterna och håller koll på prisutvecklingen för testvinnare och rekommenderade modeller under hela veckan. Dessutom ska vi försöka hitta eventuella ”superfynd” bland andra modeller.

Här är TV-modellerna vi rekommenderar att du håller koll på under januari!

Samsung

Tack vare sitt breda utbud av modeller syns Samsung ofta bland januari-erbjudanden. Deras TV-apparater är kända för utmärkt bildkvalitet, design och användarvänlighet med massor av smarta funktioner.

Samsung The Frame LS03T

Samsung The Frame LS03T (2020). Foto: Samsung

Samsungs populära tavel-TV fick en viktig uppgradering 2020, i form av en modern ”Dual LED”-bildpanel med starkt förbättrad kontrast. The Frame är en av våra favoriter när det gäller design och smarta lösningar och kan tryggt rekommenderas för dig som letar efter en TV utöver det vanliga. Samsungs No Gap-väggfäste ingår, medan medan ramar i olika färger är extrautrustning. The Frame finns numera i skärmstorlekar från 32 tum ända upp till 75 tum!

Läs hela testet av Samsung The Frame LS03T

Samsung Q70T

Den här modellen kan skryta med en så kallad Dual LED LCD-bildpanel (samma typ som används i The Frame) med bra kontrast och färgåtergivning. Samsung Q70T är också förberedd för nästa generations spelkonsoler med stöd för HDMI 2.1 och 4K-video med upp till 120 bilder per sekund (4K/120 fps).

 

Samsung Q80T

Samsung Q80T. (Foto: Samsung)

Om du är kräsen med bildkvaliteten men inte vill betala mer än högst nödvändigt så kommer 4K-modellen Samsung Q80T som på beställning. Den här QLED-skärmen innehåller mycket av tekniken i Samsungs flaggskeppsmodeller, fast har en mycket angenämare prislapp. Modellåret 2020 är Q80T den billigaste QLED-varianten från Samsung med direkt LED-bakbelysning som innebär en markant förbättring av bildkvaliteten.

Läs hela testet av Samsung Q80T

Samsung Q90T/Q95T

Q95T är Samsungs bästa 4K-TV modellåret 2020. Här får du både lite bättre bild och fler smartare lösningar än i de andra QLED-modellerna, till ett något högre pris. Samsung-skärmen är utrustad med direkt LED-bakbelysning som bidrar till suverän kontrast. Skärmstorlekarna börjar på 55 tum och går hela vägen upp till 85 tum.

Q95T och lillebror Q90T är likadana rent bildmässigt. Q95T har dock den separata kopplingsboxen One Connect, som underlättar dolda kablar, samt kan utrustas med No Gap-väggfästet som gör väggmontering mer elegant.

Läs hela testet av Samsung Q95T

Samsung Q950TS

Samsung Q950TS. (Foto: Samsung)

Samsungs 2020-toppmodell är en imponerande syn. Flaggskeppet Q950TS har alla de senaste tekniska innovationerna på bildfronten, inklusive en knivskarp 8K-bildpanel och en häftig videoprocessor. Den har också ett helt gäng högtalare på insidan. För att toppa alltihop har Samsung lyckats pressat in all teknik i en extremt tunn och snygg förpackning.

Läs hela testet av Samsung Q950TS

 

 

LG

Sydkoreanska LG Electronics har ett brett sortiment med TV-apparater, men är framför allt kända för OLED-modellerna.

LG NANO 90

LG 65NANO906. (Foto: LG)

Årets nya premium-LCD-skärmar från LG, med tilltalsnamnet NanoCell, har fått en efterlängtad uppgradering på bildfronten. NANO 90 är en av de bästa modellerna med 4K-upplösning. Den finns i ett stort antal storlekar, från 55 tum och ända upp till 86 tum!

Läs hela testet av LG NANO 90

 

LG NANO 99 8K

LG NANO99. (Foto: LG)

LG:s största och bästa LCD-TV fungerar utmärkt till både gaming, film och vanligt TV-tittande. Här får du samma fina bildbehandling och formatstöd som OLED-skärmarna, plus en stor och knivskarp 8K-bild.

Läs hela testet av LG NANO 99

 

LG OLED BX

LG OLED BX finns i 55 och 65 tum. (Foto: LG)

LG OLED BX är efterträdaren till OLED B9, som Ljud & Bild utsåg till Årets bästa TV i premiumklassen. Den nya BX-serien har tydliga släktdrag men har fått flera viktiga uppdateringar 2020.

Läs också: LG OLED BX: Prisvärd OLED från LG

 

LG OLED CX

LG OLED CX. (Foto: LG)

LG har ett brett sortiment av OLED-skärmar, bland dem har C-serien varit en av de mest populära. Här får du full utdelning med specifikationer och bildkvalitet, lite snyggare design än den enklare B-modellen, utan att behöva betala det styva priset för toppmodellerna i GX- och WX-serien.

Läs hela testet av LG OLED CX

 

LG OLED GX

OLED GX har smeknamnet ”Gallery OLED” och det är ingen slump. LG har ansträngt sig extra för att TV:n ska vara lätt att hänga upp på väggen och vara ett centralt blickfång i hemmet. OLED GX levereras med ett gångjärnsfäste som är specialdesignat för just den här modellen. Det gör att TV:n hänger tätt intill väggen, samtidigt som den är lätt att dra ut när du ska göra anslutningar.

Läs hela testet av LG OLED GX

 

LG OLED WX

LG OLED WX. (Foto: LG)

LG:s toppmodell är en lövtunn OLED-skärm som klistras fast direkt på väggen med magneter. Ljudet kommer från en separat soundbar.

LG OLED WX

Sony

Japanska Sony har många TV-modeller (både LCD och OLED) med höga prestanda till konkurrenskraftiga priser.

Sony XH80

Med XH8096 erbjuder Sony en prisvärd storskärm som har de flesta funktionerna. Här får du 4K-upplösning, Android-TV med massor av appar, stöd för Dolby Vision HDR och Dolby Atmos-ljud, vilket gör detta till en användbar TV för de flesta. Sony-modellen finns i ett brett utbud av storlekar, från 43 ända upp till 85 tum (!) till en förmånlig kostnad per tum.

Läs hela testet av Sony XH80

 

Sony XH90

Den nya premiummodellen XH9005 har lånat mycket teknik från Sonys dyrare highend-modeller, men har ett mycket trevligare pris. Dessutom har Sony själva antytt att detta kan vara deras nya ”PlayStation-TV”.

XH9005 är nämligen skräddarsydd för gaming och förberedd för moderna spelkonsoler som PS5 genom att bland annat ha HDMI 2.1-kompatibla ingångar och kort fördröjning (input lag), allt för att ge en sömlös spelkänsla. XH9005 finns i en mängd olika storlekar, från 55 upp till 85 tum.

Läs hela testet av Sony XH9005

 

Sony XH9505

Sony 85XH9505 85" XH95
Sony 85XH9505 85″ XH95

Sonys 4K LCD-toppmodell för 2020 finns i storlekar från 49 till 85 tum.

Läs hela testet av Sony XH9505

 

Sony A85 OLED

A85 är den billigaste OLED-serien som Sony kan erbjuda 2020. Den bygger på samma formel som tidigare generationer: den toppmoderna bildpanelen kommer från LG medan Sony själva har ansvarat för bildbehandling och ljud. Sony använder sig ännu en gång av den innovativa Acoustic Surface-högtalartekniken, där ljudet kommer direkt från TV-skärmen – vilket också bidrar till en distinkt, minimalistisk design.

Läs hela testet av Sony A85

 

Sony A9 OLED (48 tum)

Sony KD-48A9. (Foto: Sony)
Sony KD-48A9. (Foto: Sony)

Sony KD-48A9 är den minsta modellen i nya Master-serien, som är Sonys allra bästa OLED-skärmar 2020. Den har en ny 48-tums OLED-panel vilket ger en extra kompakt formfaktor!

Läs hela testet av Sony KD-48A9

 

Sony ZH8 8K

Sony ZH8 är den japanska tillverkarens allra häftigaste LCD-TV. Den är fullproppad av avancerad teknik, inklusive en toppmodern bildpanel med 8K-upplösning, Sonys egen X1 Ultimate-videoprocessor samt extra många högtalare som ska ge ett ljud utöver det vanliga. Förutom 75-tummaren finns det en ännu större 85-tummare.

Läs hela testet av Sony ZH8

Panasonic

Japanska Panasonic har många strålande allroundmodeller med extra tjusig bildkvalitet till förmånliga priser.

Panasonic HX800

Panasonic HX800 är efterföljaren till GX800 som vi testade 2019. Prisvärd LCD-TV med stöd för bland annat Dolby Atmos och Dolby Vision HDR.

 

Panasonic HZ1000

Panasonic HZ1000. (Foto: Panasonic)

Panasonic HZ1000 ger suverän bildkvalitet med skarp kontrast och naturliga färger. Den har ytterst exakta bildlägen som gör att du kan titta på filmer och serier nästan i studiokvalitet!

Läs hela testet av Panasonic HZ1000

 

Panasonic HZ2000

Med HZ2000 har Panasonic åstadkommit ännu en TV i den riktiga referensklassen. HZ2000 utnyttjar en extra påkostad OLED-panel som kan skryta med bättre ljusstyrka och kontrast än konkurrenterna. Bildbehandlingen är suverän och ser till att allt videoinnehåll kan avnjutas i neutral, naturtrogen men ändå engagerande bildkvalitet.

Läs hela testet av Panasonic HZ2000

 

Philips

Philips är berömda i TV-världen för sina många modeller med Ambilight-omgivningsljus. Den speciella stämningstekniken lyser upp väggen bakom TV:n i samma färger som handlingen på skärmen.

Philips OLED805

Philips OLED805 är den billigaste OLED-TV:n från Philips 2020 och finns i skärmstorlekarna 55 och 65 tum. Den får klara sig utan påkostat ljudsystem från Bowers & Wilkins, som du hittar i de dyrare modellerna från Philips – däremot har den massor av godsaker på bildfronten!

Läs hela testet av Philips OLED805

 

Philips OLED935

Philips toppmodell 2020 med 4-sidig Ambilight och soundbar från Bowers & Wilkins.

Philips OLED935: Ny toppmodell med 4-sidig Ambilight

 

TCL

Kinesiska TCL har på kort tid blivit en ”force to be reckoned with” inom TV, framför allt i de lägre prisklasserna.

TCL QLED800

Nya QLED800 är en särskild modellserie för den nordiska marknaden och ska enligt planerna bara säljas av Elgiganten. Tillgängliga skärmstorlekar är 50, 55 och 65 tum och vi har tittat närmare på 65-tummaren!

Läs hela testet av TCL QLED800

 

TCL C815

C815 är en välutrustad och prisvärd TV. Förutom en 4K-LCD-panel och moderna Android-smartfinesser har den ett integrerat ljudsystem från Onkyo. C815 finns i 55, 65 och 75 tum. Utsågs till Årets bästa TV i Basic-klassen!

Läs hela testet av TCL C815

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är TCL:s nya toppmodeller

CES 2024: LG vinner hela 33 innovationspriser

Hisense höjer ribban med ny flaggskepps-TV

Ny 98" Samsung-TV redo för Sverige

TIME: LG:s trådlösa OLED kan förändra våra liv

Avancerad nanoteknik som förbättrade TV-bilden får Nobelpris

Nu är den här

Från pytteliten till kolossal: TCL MQLED80

Snart i butik: Hisense 100" U7KQ

Kan en trådlös OLED-TV vara värd så här mycket pengar?

Mer sofistikerad konst till The Frame

Här är höstens nya TV-modeller från Philips

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen