Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Prisvärd OLED-TV från LG

Nya OLED BX tar över stafettpinnen efter förra årets populära B9-modell.

Av / 2020-10-03 - 11:00
Prisvärd OLED-TV från LG

LG har redan släppt ett brett utbud av OLED-TV hittills i år, men enligt traditionen har de sparat budgetmodellerna för höstsäsongen! Nya OLED BX är arvtagare till OLED B9, som Ljud & Bild utsåg till årets bästa i premiumklassen. Den nya BX-serien är tydligt relaterad till sin föregångare, men har fått ett antal viktiga uppdateringar för 2020.

LG OLED BX (2020)

LG: s nya ”budgetvariant” av OLED kommer i 55 ”och 65” skärmstorlek (OLED55BX/OLED65BX). När det gäller design, verkar den vara mer eller mindre på pricken lik B9, med samma typ av mittmonterad fot. Så de största skillnaderna är förmodligen ”under huven.”

LG OLED BX kommer i 55 ”och 65” skärmstorlek. (Foto: LG)

BX-serien använder den nya α7 Gen 3-videoprocessorn, som är en nedskalad variant av α9-processorn som vi hittar i modeller som OLED CX och GX Gallery OLED. I teorin kan det resultera i något mindre avancerad bildbehandling och mindre effektiv uppskalning (särskilt från lågupplösta bildkällor), men det återstår att testa i praktiken.

Läs också LG OLED möter Samsung QLED i TV-duell Samsungs och LG:s nya tungviktsmodeller utlovar båda en vacker och slående bildkvalitet. Men vilka av dessa QLED- och OLED-skärmar är bäst? Allt är dukat för en utdragen TV-FIGHT!

Trots mindre processorkraft har BX-serien många av de subtiliteter vi känner från storebröderna, inklusive den så kallade ”AI”-avbildningen. Här finns också stöd för Dolby Vision IQ, Dolby Atmos ljud, och inte minst HDMI 2.1 på anslutningssidan. Årets modell har också fått viktiga spelrelaterade funktioner som nVidia G-sync och AMD Freesync, samt VRR (Variabel uppdateringsfrekvens) och ALLM (Auto Low Latency Mode) som säkerställer låga latens-/input lag, höga uppdateringsfrekvenser och jämna rörelser.

LG OLED BX levereras också med det smarta webos (5.0) användargränssnittet, med nuvarande streamingtjänster ombord, inklusive Netflix, Disney+ och Apple TV.

Tekniska specifikationer, LG OLED BX (PDF)

Pris och tillgänglighet

LG OLED55BX och OLED65BX kommer att finnas i butik i oktober, och har precis börjat dyka upp hos vissa återförsäljare.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

1 reaktion på ”Prisvärd OLED-TV från LG”

  1. Funderade på dennabx men ser att hdmi arc sitter bak och inte på sidan. Hur har de då tänkt med väggmontering?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

0
Rulla till toppen