Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: LG OLED B9

Välkommen till OLED

LG:s billigaste OLED-modell gör att du kan njuta av banbrytande bildkvalitet till ett mycket överkomligt pris. Inte konstigt att konkurrenterna darrar på manschetten!

Publicerad 2019-10-24 - 10:00
LG OLED B9
Audun Hage

Den avancerade OLED-tekniken har länge varit reserverad för marknadens dyraste TV-apparater, men kryper längre ner i pris för varje år som går. Det gör att fler och fler kan (och bör!) unna sig bildkvalitet av yppersta klass.

Som vanligt har årets B9-modell ett något enklare utförande än de dyrare modellerna i LG:s sortiment. Foten är gjord av plast och ger inget större intryck av byggkvalitet. Resten av det kosmetiska är också relativt enkelt. Däremot är formen smal och linjerna strama som i de flesta OLED-modeller.

När det gäller användning är det inte heller någon stor skillnad mellan de olika LG-modellerna. B9 har senaste versionen av LG:s WebOS-menysystem (4.0), samt den senaste Magic Remote-fjärrkontrollen. När du väl har vant dig vid att navigera med LG:s fjärrkontroll går det lekande lätt att bläddra runt i menyerna, och de mest använda apparna ligger lätt åtkomliga med genvägar på menyraden. Senaste nyheterna bland finesserna inkluderar stöd för AirPlay 2.

B9 får klara sig med något enklare videobehandling än toppmodellerna och stöder inte heller automatisk kalibrering (CalMAN AutoCal). Bortsett från detta är funktionaliteten mycket snarlik de andra LG-modellerna.

Bildkvalitet

LG OLED B9 är ett perfekt exempel på vad OLED-tekniken kan erbjuda. Med extrem kontrast och närmast bottenlös svärta serverar den filmer och serier med en realism och millimeterprecision som de flesta LCD-skärmar bara kan drömma om! Det finns knappt någon enda konkurrent i den här prisklassen som kan hänga med LG-skärmens fylliga och naturtrogna färgåtergivning, som dessutom är opåverkad av betraktningsvinkeln.

Många Netflix-serier, till exempel Luke Cage och Stranger Things (säsong 3) finns i gnistrande Dolby Vision HDR-kvalitet, med utökad dynamik och färgdjup. En mängd 4K Blu-ray-titlar finns också i det kontrastrika videoformatet. LG-skärmen är som gjord för att visa den här typen av innehåll så som den förtjänar. Här är det bara att luta sig tillbaka och njuta av skärpan och djupet i bilden.

LG OLED B9 har ”TruMotion”-interpolering som betyder mycket jämna och mjuka rörelser, och lyckas dessutom bevara bildens skärpa när det går undan. OLED B9 kan skryta med mycket kort fördröjning (input lag), vilket gör att den passar som gaming-monitor.

Slutsats

B-serien från LG är definitivt ingen B-produkt. Även om OLED B9 är instegsmodellen i LG:s OLED-serie så ligger den inte långt efter de dyrare modellerna när det gäller prestanda. Bortsett från lite kosmetika och ett par bildfinesser är den allmänna tittarupplevelsen mycket snarlik, med imponerande kontrast, beckmörk svärta och en färgåtergivning som får LCD-konkurrenterna att rodna och skamset gömma sig i ett hörn! En solklar vinnare i premiumklassen. AH

<
>

Lyxig OLED-TV från Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Rulla till toppen