TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Marknadens bästa brusreducerande lurar från JBL?

Inga andra brusreducerande hörlurar låter lika bra som Tour One M2, om vi ska tro JBL själva. De har också tänkt helt nytt med öronpropparna Tour Pro 2.

forfatter
Publicerad 2022-08-31 - 17:05

I går eftermiddag lanserade JBL två nya hörlursmodeller. Tour One M2 och Tour Pro 2 är flaggskeppen i sina respektive klasser, nämligen brusreducerande hörlurar och helt trådlösa öronproppar.

JBL TOUR ONE M2 Lifestyle
JBL TOUR ONE M2

JBL Tour One M2: Bäst i klassen?

När Michael Herje från JBL presenterade de nya Tour One M2-hörlurarna vid en digital lansering på tisdag eftermiddag hävdade han självsäkert att de har det bästa ljudet av alla brusreducerande hörlurar på marknaden. Det var inte specificerat att det gäller i sin prisklass, men vi kan tänka oss att det var det han menade.

JBL Tour One M2 använder True Adaptive ANC, där brusreducering anpassar sig till omgivningen i realtid. Hörlurarna känner också igen när användaren börjar prata, pausar musiken och aktiverar samtidigt Ambient Aware. Med andra ord där omgivningens ljud förstärks istället för att tystas. Musiken startar igen när hörlurarna upptäcker att samtalet är över. JBL är inte direkt ensamma om detta, flera av konkurrenterna har samma sak. Bland annat Sony och Sennheiser andra.

JBL Tour One M2 Black
Foto: JBL

Personlig ljudprofil

Det som gör JBL-lurarna ganska speciella är att de kan anpassa ljudet till lyssnarens individuella hörsel. Detta görs genom att genomgå ett hörseltest i appen, och hörlurarna skapar en ljudprofil enligt resultatet. Detta ger dig en ljudupplevelse som är skräddarsydd för din egen hörsel.

Detta påminner om liknande funktioner som finns i bland annat Sennheiser Momentum 4 Wireless, Beyerdynamic Lagoon ANC och PSB M4U 8 mkII.

Lång batteritid

Tour One M2 har en imponerande batteritid på upp till 50 timmar utan brusreducering, och 30 timmar med. 10 minuters snabbladdning från urladdat tillstånd ger upp till 5 timmars speltid.

JBL Michael Herje
Michael Herje från JBL visar upp de nya Tour Pro 2-öronsnäckorna. Med inbyggd pekskärm. Foto: Skärmdump

JBL Tour Pro 2: Öronproppar med något helt nytt

Förutom Tour One M2-hörlurarna presenterades ett par helt trådlösa öronproppar, Tour Pro 2, med en funktion som vi aldrig har sett förut. Här har de nämligen byggt in en liten pekskärm i laddningsfodralet. Här kan du komma åt alla öronsnäckornas funktioner direkt på fodralet.

Det kan vid första anblicken verka som en gimmick. Du kan ju bara använda mobilappen. Men då fick vi omedelbart förklarat att ibland lyssnar du på musik via datorn. Då är det opraktiskt om du bara kan göra inställningar på din mobil. Genom att kunna gå in och justera direkt på laddningsfodralet som är trådlöst anslutet till öronsnäckorna har ett problem lösts.

JBL Black Tour Pro 2
Foto: JBL

Precis som Tour One M2-öronkåporna har Tour Pro 2 både adaptiv brusreducering och en personlig lyssningsprofil. Stora 10 mm element ska ge extra bra dynamik och bas, och med sex mikrofoner och VoiceAware ska du få bästa möjliga samtalskvalitet och brusreducering.

Både Tour One M2 och Tour Pro 2 stöder Bluetooth 5.3 med Low Energy Audio, vilket sparar på batteriet. Det gör det också möjligt för en kompatibel uppspelningsenhet att sända ljud till ett oändligt antal mottagare samtidigt.

JBL TOUR Pro 2 Lifestyle
Foto: JBL

JBL Tour One M2 och Tour Pro 2: tillgänglighet och pris

JBL Tour Pro 2 och JBL Tour One M2 kommer båda i svart och champagne-färg och kommer att finnas tillgängliga i januari 2023. Tour Pro 2 kommer att kosta 2 000 kronor, medan priset för JBL Tour One M2 förväntas hamna på 3 000 kronor.

jbl.com

Sony WH-1000XM5

Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus!

Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.

Sennheiser Momentum 4 Wireless

Gnistrande från Sennheiser

Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

lbpluss
En dröm för både studio och nöje MM-500 har utvecklats av och för studiotekniker, för att avslöja allt som finns i en inspelning. Och det skänker ren njutning till ”vanliga människor” också.
Spännande nyheter från Audio-Technica StreamSet-serien är speciellt gjord för proffsspelare och Twitch-strömmare.
lbpluss
Unika hörlurar De här hörlurarna både ser fantastiska ut och låter bra. Och har ett utseende som bara instrumentmakare kan åstadkomma.
Kineserna kan köpa OnePlus 11 redan på måndag Lanseringen sker mer än en månad före den globala lanseringen, som inte äger rum förrän den 7 februari.
Det här har du inte fått för 1000 kronor förr Med FreeBuds 5i vill Huawei ge oöverträffad kvalitet för pengarna.
Följ Ljud & Bild