Recension : Disney+: 25 serie- och filmtips

Serie- och filmtips: Disney+

I dag har Disney+ premiär, men vad ska du titta på?

Karakter
Action
Disney+: 25 serie- och filmtips

I dag har Disney lanserat sin egen strömningstjänst, Disney+, i Sverige. Men vad ska du egentligen titta på i det vansinnigt omfattande innehållet?

Läs också Behöver du verkligen Disney+? I och med lanseringen av Disney+ är strömningskriget igång på allvar – men vilka abonnemang MÅSTE du ha?

Disney+ finns till de flesta mobiltelefoner, surfplattor och smarta TV-apparater av modernare snitt (exakt vilka enheter kan du se här), samt webbläsare i Windows, Mac och Chromebook.

Hur kan du se Disney+?

Huruvida tjänsten är tekniskt bra och användarvänligheten är utmärkt är inte alls oväsentligt, men viktigast är trots allt innehållet.

Och låt oss direkt sätta stopp för det största missförståndet om Disney+: det här är absolut inte en tjänst enbart för barnfamiljer.

Ingen har en större film- och seriekatalog än Disney. En katalog som fick en enorm påfyllning av solida arkivtitlar i och med företagets gigantiska köp av 21st Century Fox.

Avatar (Foto: Disney/Fox)

Flaggskeppen i Disney+ är det kompletta Disney-arkivet med allt från Snövit till Den lilla sjöjungfrun, Frost och Mickey Mouse Clubhouse, animerade filmer från Disney/Pixar (Toy Story), Marvel-universumet, Star Wars-universumet, de många dokumentärerna från National Geographic och Fox enorma filmarkiv, med bland annat Avatar och X-Men.

Från premiärdagen i dag finns det fler än 500 animerade långfilmer och spelfilmer, 7 300 serieavsnitt och cirka 40 Disney+ Originals.

 

PS. Här kan du teckna svenskt abonnemang på Disney+

Här är ett par tips på rekommenderade filmer och serier från strömningsjätten med de stora, svarta musöronen.

 

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Klassisk Star Wars!

Med sin första originalserie andas Disney nytt – och klassiskt – liv i Star Wars-sagan.
Vi trodde att vi hade tröttnat på superhjältefilmer men Avengers 3 visar att det fortfarande finns liv i genren!
Marvel fortsätter att krama ur Wolverine-franchisen när High Jackson återvänder till rollen för sjätte gången. Nästa år kommer den sjunde filmen. Nu räcker det!
En av tidernas vackraste filmer!
Efter braksuccén med nylanseringen av Skönheten och Odjuret i 3D på bio förra året upprepar Disney framgångarna med en av de största moderna klassikerna i genren: den datoranimerade och ovanligt charmiga Hitta Nemo.
För länge, länge sedan, i ett samhälle som skiljer sig mycket, mycket från vårt, såg en rymdsaga dagens ljus. För 16 år sedan bröts illusionen, frågan är om dagens ”trollkarl” (J.J. Abrams) kan blåsa nytt liv i Kraften?
Disney/Pixar befäster sin position som den bästa och mest innovativa aktören på den lukrativa animationsmarknaden.
Disney har börjat filmatisera sina största animationsframgångar och live-versionen av Askungen är en äventyrsfilm som är en riktig fullträff!
Lewis Carrolls böcker om Alice (1865) blev efter 20 års väntetid realiserade av Walt Disney som helaftonsfilm 1951. Här var det barnböcker på barns premisser, med en otrolig fantasivärld utan vare sig moral, logik eller klar handling – helt i böckernas anda – och inte någon typisk Disney-film.
Tidernas mest berömda 3D-film, som nästan helt på egen hand såg till att formatet lanserades igen. Avatar släpptes på Blu-ray för två och ett halvt år sedan, fast bara i 2D. På grund av ett avtal med Panasonic har vanliga dödliga fått vänta tills nu med att njuta av den i 3D!

Elefantastisk!

Live-versionen av Dumbo förnyar klassikern, men gammal är fortfarande äldst.
Ända sedan Brian Singer regisserade den första filmen om X-men för elva år sedan har filmerna om Marvel-superhjältarna varit en stor framgång, både på bio och i videobutikerna.
En av Disneys mest minnesvärda skurkar, Maleficent från Törnrosa, får här en chans att berätta sin dystra historia.
Vaiana är en av Disneys läckraste filmer rent visuellt, men handlingen är långt ifrån spektakulär.
Pantern vässar klorna mot samhällsförtryck i en film som är en visuell fest.

Captain America: The First Avenger

Samtidigt som Marvel-världen laddar för den upphaussade ”The Avengers” (kommer sommaren 2012) gör ännu en superhjälte sin filmdebut. Detta är en väldigt charmig film med superhjälte i retroformat!
En godkänd seans om Han Solos förflutna.

You go girl!

Häftiga Brie Larson kicks ass som hårdför superhjälte med atomkrafter.
Ironin och sarkasmen går som en röd tråd genom vårt tredje möte med åskguden – och det funkar.
Filmer om diverse superhjältar har blivit vardagsmat för biopubliken de senaste åren. Men Ant-Man är en fräsch nykomling i genren och lyckas balansera humor och action på ett lyckat sätt.

Spektakulär avslutning!

Alla krafter förenas när superhjältarna en gång för alla ska sätta stopp för ondskan, i en actionspäckad film som är kryddad med fina karaktärer och känslor.
Frozen håller på att slå alla Disneys omsättningsrekord, i dagsläget ligger den bara lite efter megasuccén Lejonkungen. Vi förstår framgången, för detta är en ”ofarlig” film som tilltalar precis hela familjen.
Superhjältarna 2 plockar upp tråden där den första filmen slutade. Fortfarande stabil underhållning, men definitivt inte nydanande.
I Guardians of the Galaxy tar Marvel udden av den svulstiga sci-fi-genren en gång för alla – med humor, action och elegans.

Djurdokumentär med voice-over

Disneys nyinspelning av The Lion King är en blandad upplevelse. Vi har aldrig sett bättre, mer naturtrogen animering – men tekniken står i vägen för känslorna.
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Mulan är en av Disneys bästa live-nyinspelningar av tecknade klassiker.
  Michael J. Fox briljerar i smått föråldrad ”klassiker”.
  Att schack kunde vara så fascinerande och spännande kunde vi väl aldrig tro!
  Den suveräna Trump-imitatören kraschlandar i sin nya Netflix-special.
  Apple och Hanks åstadkommer en platt spänningskurva i ett tandlöst andra världskrigsdrama.
  Disney återskapar det amerikanska rymdäventyrets barndom.
  Kate Mara ägnar sig åt barnarov i rörig och osammanhängande HBO-serie.
  När Diana gör entré får vi på allvar en dyster inblick i den känslomässigt avtrubbade brittiska kungafamiljen.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.