annons
annons

HTC One och Samsung Galaxy S4

Ska du spela smart?

De utlovar massor av smarta funktioner men tål löftena den bistra verkligheten? Vi testar de populäraste smartmobilerna just nu: HTC One och Samsung Galaxy S4.

Den absolut största aktören på smartmobilmarknaden i dag är Google, som med sitt Android har skapat ett mobilt operativsystem som i stort sett alla stora mobilmärken använder sig av i sina telefoner. Men just eftersom alla mobiler ute i butikerna bygger på samma plattform och programvara så måste tillverkarna hitta på andra sätt att skilja sig från sina konkurrenter. En möjlighet är naturligtvis är naturligtvis design och maskinvara, men det är inte ämnet för den här artikeln.

Android är nämligen en öppen plattform som kan justeras och anpassas efter alla konstens regler och den möjligheten utnyttjar tillverkarna för fullt. Operativsystemet kompletteras med egna användargränssnitt och ett otal smarta funktioner som ska få kunderna att välja just deras smartmobil i stället för någon av alla de andra.

I synnerhet Samsung, som är världens största tillverkare av smartmobiler, har med sitt senaste flaggskepp Galaxy S4 lanserat så många funktioner att det är svårt att få någon riktig överblick. Men vi har bestämt oss för att verkligen pröva om Galaxy S4 lever upp till alla löften. Att det rent allmänt handlar om en fullständigt briljant smartmobil har vi redan slagit fast i vårt test i sommarnumret, men nu ska vi testa de viktigaste funktionerna – en efter en – och ta reda på om Samsung håller vad de lovar.

För jämförelsens skull utsätter vi en annan aktuell flaggskeppsmodell, HTC One, för samma behandling. HTC:s bästa telefon ståtar med betydligt färre exotiska funktioner, men vem vet? Kanske visar det sig att HTC One ändå drar det längsta stråt? Det får vi se när vi nu avgör vilken av de båda som är den smartaste smartmobilen. Låt kampen börja!

 

Bästa pris på HTC One och Samsung Galaxy S4
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-