annons
annons

Nocs NS400

Får öronen att le

Svenska Nocs, som bildades 2008, bidrar med sin NS400 Aluminium till testet. En sofistikerad lur som nu uppdaterats med platt sladd.

Ljudet Platt sladd
Inga skum-pluppar Plastig mick/reglage Saknar förvaringsetui

Med mjukt format aluminiumhölje och kevlarförstärkt platt sladd andas Nocs NS400 Aluminium svensk minimalism. Luren finns att köpa i vitt, eller som mitt testexemplar, svart där det enda som inte är djupsvart är företagets logo på ovansidan av hörluren. Den platta sladden sitter väl förankrad i både den vinklade 3,5-millimeterskontakten och i själva hörlurarna. Den enda smolken i bägaren när det gäller kvaliteten är att micken/reglaget är plastig, något som drar ned helhetsintrycket något och känns lite förvånade. Här får du med dig hela åtta par öronpluppar. Tre olika storlekar med två uppsättningar av varje. Synd att Nocs inte valde att byta ut något par mot skum-pluppar för bättre komfort och ljud samt att det inte medföljer något förvaringsetui.

Ljudet
Nocs NS400 Aluminium levererar en varm och balanserad ljudbild. Finns det bas i låten hörs det tydligt och klart utan att för den sakens skull överdriva. Röster återges på ett naturligt sätt och instrument får den plats de behöver för att komma till sin rätt. Till skillnad från hörluren från Denon så har Nocs inget emot Lynyrd Skynyrd utan rockar på och levererar även detta obehindrat. Nyanserna och värmen i Michael Bublés röst framgår tydligt samtidigt som gitarrer och andra instrument får gott om plats, även i det övre registret utan att det blir för mycket av det goda.

Nocs paket
Nocs NS400 ligger snygg paketerat.

Slutsats
Detta är en snygg minimalistisk lur som inte pockar på någon uppmärksamhet rent utseendemässigt. Stilig helt enkelt. Kvaliteten hade fått högsta betyg om det inte vore för den skramliga micken/reglaget. Däremot kan du mata Nocs NS400 Aluminium med allt från rock, pop till klassiskt via visor och akustisk musik med ett leende på läpparna och lyckliga öron. Ljudbilden är harmonisk utan att överdriva åt något håll. Att man har valt att snåla in på en förvaringsväska samt skum-pluppar är synd och drar ned betyget på användning och funktion, trots platt sladd.

Nocs tillbehör
I den lilla påsen som det står accessories på ligger en hel hög öronpluppar i varierade storlekar. Påminner nästa om en jordnötspåse man får på flyget.

Bästa pris på Nocs NS400
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Typ: Sluten
  • Frekvens: 20–20 000 Hz
  • Känslighet: 106 dB
  • Impedans: 16 ohm
Pris: 600:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-