TEST AV LG 47LM760

Smart och läcker

47LM760 är en mycket välutrustad TV med marknadens bästa smart-fjärrkontroll, men den saknar lite bildkvalitet jämfört med allra bästa.

Ljud & Bild tycker:
Välutrustad och lättskött.
Tappar skärpa i rörelser.

Första intrycket av LG:s skärm är att den är väldigt spegelblank och därför har lätt att reflektera föremål i rummet. Inte idealiskt om TV:n ska användas kvällstid i ett rum med många lampor.

Bildpanelen har en superbra ljusstyrka och kontrast direkt ur kartongen och ser väldigt imponerande ut med en gång, men färgerna är väldigt överdrivna och har en smula kall färgtemperatur i standardläge, som får bilden att se lite blåaktig ut. Bioläget har däremot mycket bra och neutrala färger och LG har dessutom utrustat skärmen med ett fullt kalibrerbart ISF-läge med särskilda inställningar för dagsljus och kväll.

LG-skärmen utmärker sig genom att ha en väldigt bra ljusstyrka och kontrast, utan att bilden känns för hård eller ansträngande att titta på, tack vare den fina ljusfördelningen. Därför är bilden mer briljant och levande än hos många av konkurrenterna. 47LM760 kan däremot inte skryta med riktigt samma svärta som Sony och Samsung, och skärpan i rörelser är inte heller lika bra. En bonus för 3D-älskare är att LG-skärmen har passiva 3D-glasögon vilket ger en mer behaglig 3D-upplevelse än många av de aktiva alternativen.

Ljudkvalitet
LG:s trådsmala skärm har inte mycket plats för högtalare och resultatet är ett ganska så instängt och tunt ljud.

Användning och finesser
47LM760 är välutrustad för att vara en TV i mellanprisklassen. Precis som till 860- och 960-modellerna ingår det två fjärrkontroller, en av dem är pekvarianten Magic Remote som enligt vår mening är en av de smartaste på hela marknaden. Med den är det mycket behagligare att navigera runt i TV:ns webbläsare och andra smartfunktioner. LG:s smartportal har blivit betydligt snabbare och samtidigt mer överskådlig. Urvalet av bra tjänster är i närheten av vad Samsung har att erbjuda, med sociala medier och lokala tjänster som Viaplay bland de mest intressanta.

Slutsats
47LM760 är välutrustad och har hög bildkvalitet. Helt på nivå med testets allra bästa är LG:s TV emellertid inte, den saknar det allra sista i skärpa och svärta för att ta sig hela vägen till toppen.

LG:s TV har bra ljusstyrka och kontrast, och tack vare ljusfördelningen är inte bilden tröttsam att titta på. Eftersom LG har valt den passiva 3D-tekniken är 3D-bilden också lugn och behaglig. 

Fakta & Betyg:
  • 47-tums LCD-LED-TV
  • 1920¬†x¬†1080-uppl√∂sning
  • 4 HDMI
  • VGA PC-ing√•ng
  Pris: 16,000,-
  Les også
  TEST: Samsung QE55Q7F

  Highend-TV till lågpris

  Samsungs billigaste highend-TV är användarvänlig och har färgsprakande bild i en läcker inpackning.
  TEST: Bang & Olufsen BeoVision Eclipse 55

  Storartad highend-TV

  Bang & Olufsens senaste TV-kreation, BeoVision Eclipse, är en av de bästa TV-apparaterna du kan köpa för pengar just nu.
  TEST: Vogel’s MotionSoundMount Next 8375

  Flatskärm i rörelse

  Vogels är mästare på motorstyrt stål, kan de göra ljud också?
  TEST: Philips 55POS9002

  Magisk ­kontrast!

  Philips har tagit OLED och kryddat med sitt Ambilight-omgivningsljus. Resultatet är 55POS9002, en TV med en bild utöver det vanliga.
  TEST: LGOLED55B7V

  Vidunderlig bild

  LG:s prisvärda OLED55B7V är ett av de bästa TV-köpen du kan göra just nu.
  TEST: Samsung The Frame UE65LS003

  TV-konst på väggen

  Samsungs senaste kreation kan absolut påminna om en tavla. Men The Frame är framför allt en utmärkt TV som är lätt att leva med i vardagsrummet.
  TEST: TCL U55C7006

  Prisvärd nykomling

  TCL:s nya 55C7006 kan skryta med Android-TV, 4K-uppl√∂sning och HDR f√∂r en √∂verraskande billig peng. √Ąr det en kinesisk comeback p√• g√•ng?
  TEST: Panasonic TX-65EZ950E

  OLED-referensen

  Panasonic bevisar att de fortfarande tillhör de absolut bästa när det gäller bildkvalitet.
  TEST: Loewe Bild 7

  OLED i lyxutförande

  Hur mycket lyx-OLED f√•r man f√∂r 54 000 kronor ‚Äď och hur smart √§r det?
  TEST: Samsung QE65Q9F QLED

  Samsungs kvantsprång

  Samsungs nya flaggskepps-TV utlovar en banbrytande bildkvalitet som p√• flera omr√•den till och med √∂vertr√§ffar de b√§sta OLED-sk√§rmarna. √Ąr QLED med Quantum Dot n√§sta stora grej?
  TEST: Sony KD-65A1BAEP

  Ett stort steg för Sony

  Sonys nya OLED-TV imponerar med råläcker bildkvalitet, maffigt ljud och innovativ design.
  TEST: LG OLED65E7V

  Grym bildmaskin

  Läcker design och utsökt bildkvalitet gör LG:s OLED-skärm till en säker vinnare.
  Support Prenumeration

  Vårt kundcenter hjälper dig om du har frågor eller behöver hjälp med din prenumeration.

  Du kan skicka mail eller kontakta oss på telefon

  Måndag- Fredag

  0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

  Support Tlf: 08-411 49 90
  Support: prenumeration@ljudochbild.se
  ×