Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Logitech Harmony Touch

Harmony i hemmet

Fem olika fjärrkontroller och ingen som ligger där den ska när du som bäst behöver den? Bara lugn, med Harmony Touch får du mer harmoni i hemmet.

Skrivet av / 2013-05-05 - 06:00
Logitech Harmony Touch
Åsa Warme Senaste artiklar:
Åsa Warme

Få saker är så stressande som att leta efter fjärrkontroller, de har liksom en förmåga att gå upp i rök. Enormt irriterande. Jag har sett fiffiga lösningar där man sytt en liten förvaringsväska med små fack som man hänger över armstödet på soffan eller favoritfåtöljen. Jag har varken brytt mig om att sy eller leta efter någon annan lösning – förrän nu. Logitech Harmony Touch landade i mina händer och jag insåg att det var dags. Dags att se om en universalfjärrkontroll var så krånglig att programmera som många sa, och så bekväm som andra påstod. Touch är efterföljaren till Harmony One och uppgraderad med rejäl pekskärm och knappar som lyser i mörker. Du kan lägga in, och därmed styra, upp till 15 enheter, vilket räcker ett tag för de flesta.

Ovansidan är blankaste blank och ganska hal men knapparna har inte samma halkiga yta och undersidan är betydligt mer greppvänlig och har en form som gör att fjärrkontrollen ligger stadigt i handen.

Enkelt och smidigt
Trots mitt brinnande ointresse för bruksanvisningar, främst eftersom de ofta är så brutalt dåligt översatta, inser jag att en genomgång av medföljande bruksanvisning kanske kan vara klokt då jag är fullständigt nybörjare på det här. Det visar sig vara lekande lätt att programmera Harmony Touch. Det som tog längst tid var att flytta och lyfta de apparater jag ville ansluta för att leta fram modellnumren, därefter var det bara att plocka fram datorn, följa anvisningarna på www.myharmony.com och koppla in fjärren via usb-kontakten med den medföljande sladden. Snabbt och enkelt hade jag tv, blu-ray, förstärkare och internetradio förpackad i samma enhet. Enklare kan det knappast bli.

Detta är en användarvänlig fjärrkontroll och den enda du behöver vågar jag påstå. Under min testperiod fanns det inget som jag saknade i form av inställningsmöjligheter på tv:n eller annat som jag använder mer eller mindre dagligen. En riktigt bra sak är att du kan lägga upp de kanaler du tittar på ofta under favoriter, upp till 50 kanaler. Här kan du sedan se kanalikonerna på skärmen för att välja vilken kanal du vill titta på genom att rulla genom listan. Smidigt och användarvänligt!

Men även solen har sina fläckar och till dig som tycker om att sitta med fjärrkontrollen i handen när du tittar på tv vill jag höja ett varningens finger. Du kan nämligen inte låsa skärmen, som är strategiskt placerad just där tummen ligger som bekvämast, vilket gör att det helt plötsligt kan börja hända saker om du inte håller tummen stilla. Prislappen kan väl vara lite i saftigaste laget, men när du väl bytt ut dina 4-7 fjärrkontroller till en, kommer det vara värt varenda krona.

Vän av ordning placerar fjärren i den medföljande bordsladdaren när den inte används. Den slarvige kanske fortfarande förlägger sin kontroll, men har då i alla fall bara en att leta efter.

Ljud & Bild tycker

Enkel Ergonomisk Ej låsbar skärm Saftigt pris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Läcker och balanserad bild

Suverän spel-TV

Bästa TV-apparaterna för små budgetar

Vi testar TCL:s största och billigaste TV

Större och bättre TV

De bästa OLED TV-apparaterna

Större TV med mindre budget

Färgsprakande entertainer-TV

Lyxig OLED-TV från Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Samsung möter LG i OLED-duell

Ljud & Bild
Rulla till toppen