TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022

Logitech Harmony Touch

Harmony i hemmet

Fem olika fjärrkontroller och ingen som ligger där den ska när du som bäst behöver den? Bara lugn, med Harmony Touch får du mer harmoni i hemmet.

forfatter
Publicerad 2013-05-05 - 06:00
L&B tycker
Enkel Ergonomisk
Ej låsbar skärm Saftigt pris
Specifikationer
 • Färgskärm, LCD
 • 2,4-tums pekskärm (230x240 pixlar)
 • Laddningsbart batteri
 • PC/Mac-stöd
Riktpris: 1700Pr. 2013-05-05 Produktsida

Få saker är så stressande som att leta efter fjärrkontroller, de har liksom en förmåga att gå upp i rök. Enormt irriterande. Jag har sett fiffiga lösningar där man sytt en liten förvaringsväska med små fack som man hänger över armstödet på soffan eller favoritfåtöljen. Jag har varken brytt mig om att sy eller leta efter någon annan lösning – förrän nu. Logitech Harmony Touch landade i mina händer och jag insåg att det var dags. Dags att se om en universalfjärrkontroll var så krånglig att programmera som många sa, och så bekväm som andra påstod. Touch är efterföljaren till Harmony One och uppgraderad med rejäl pekskärm och knappar som lyser i mörker. Du kan lägga in, och därmed styra, upp till 15 enheter, vilket räcker ett tag för de flesta.

Ovansidan är blankaste blank och ganska hal men knapparna har inte samma halkiga yta och undersidan är betydligt mer greppvänlig och har en form som gör att fjärrkontrollen ligger stadigt i handen.

Enkelt och smidigt
Trots mitt brinnande ointresse för bruksanvisningar, främst eftersom de ofta är så brutalt dåligt översatta, inser jag att en genomgång av medföljande bruksanvisning kanske kan vara klokt då jag är fullständigt nybörjare på det här. Det visar sig vara lekande lätt att programmera Harmony Touch. Det som tog längst tid var att flytta och lyfta de apparater jag ville ansluta för att leta fram modellnumren, därefter var det bara att plocka fram datorn, följa anvisningarna på www.myharmony.com och koppla in fjärren via usb-kontakten med den medföljande sladden. Snabbt och enkelt hade jag tv, blu-ray, förstärkare och internetradio förpackad i samma enhet. Enklare kan det knappast bli.

Detta är en användarvänlig fjärrkontroll och den enda du behöver vågar jag påstå. Under min testperiod fanns det inget som jag saknade i form av inställningsmöjligheter på tv:n eller annat som jag använder mer eller mindre dagligen. En riktigt bra sak är att du kan lägga upp de kanaler du tittar på ofta under favoriter, upp till 50 kanaler. Här kan du sedan se kanalikonerna på skärmen för att välja vilken kanal du vill titta på genom att rulla genom listan. Smidigt och användarvänligt!

Men även solen har sina fläckar och till dig som tycker om att sitta med fjärrkontrollen i handen när du tittar på tv vill jag höja ett varningens finger. Du kan nämligen inte låsa skärmen, som är strategiskt placerad just där tummen ligger som bekvämast, vilket gör att det helt plötsligt kan börja hända saker om du inte håller tummen stilla. Prislappen kan väl vara lite i saftigaste laget, men när du väl bytt ut dina 4-7 fjärrkontroller till en, kommer det vara värt varenda krona.

Vän av ordning placerar fjärren i den medföljande bordsladdaren när den inte används. Den slarvige kanske fortfarande förlägger sin kontroll, men har då i alla fall bara en att leta efter.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

OLED plus Ambilight = större inlevelse! Philips är tillbaka med ännu en färgsprakande OLED-TV: Med saftig kontrast och Ambilight är allt dukat för härliga filmupplevelser.
YouTube kör vertikalt på TV-skärmen Nu kan du snart se de vertikala videoklippen i YouTube-appen i din smarta tv.
Största TV:n vi har testat någonsin Glöm 85 tum, nu är det 98 tum som gäller om du vill ha en större TV än alla dina grannar! TCL 98C735 är en riktig monster-TV – och bildkvaliteten överraskar.
Samsung TV-ägare? Då ska du läsa detta! Apple TV-appen för Samsung TV strömmar nu innehåll i det öppna HDR10+ formatet som ett alternativ till Dolby Vision.
MiniLED ger bättre kontrast Sony har uppgraderat en av sina bästa LCD-skärmar med finmaskig MiniLED-bakbelysning. Den ger imponerande exakt kontrast och ljusstyrka, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar ...
Kan 8K TV förbjudas? Strängare EU-krav på energieffektivitet kan sätta stopp för knivskarpa men energikrävande 8K-TV-apparater.
Följ Ljud & Bild