TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST Grupptest: 5 hörlurar med brusreducering, november 2021

Kampen om tystnaden

Fyra nya brusreducerande hörlurar möter en gammal favorit i en kamp om att döda allt oväsen.

forfatter
Publicerad 2021-11-23 - 16:00
Produkter i testet
 • JBL Tour One
 • Philips Fidelio L3
 • Sony WH-1000XM4
 • Bose QuietComfort 45
 • Yamaha YH-E700A
 • Efter att nästan ha levt isolerade de senaste två åren kan vi så smått börja röra på oss igen. Till och med flyga! Och då är det dags att plocka fram de övergivna hörlurarna och stoppa ner dem i handbagaget. Eller är det kanske dags för något nytt?

  Man skulle nästan kunna tro att alla redan hade köpt ett par brusreducerande hörlurar vid det här laget. Ändå verkar det som om marknaden inte kan bli mättad i första taget. För även om de helt trådlösa öronpropparna försvinner från butikshyllorna ännu snabbare nu för tiden så har folk fortfarande inte fått nog av heltäckande hörlurar med aktiv brusreducering (ANC).

  5 ANC headphones hodetelefoner nov 2021 lifestyle
  Foto: Geir Gråbein Nordby

  Premium-hörlurar

  Om du trodde att det var i budgetklassen de flesta köpte ANC-hörlurar så kunde du inte ha mer fel. Nästan samtliga av de mest populära hörlurarna kostar mer än 2 000 kronor och flera av dem kostar 3 000–4 000. Vilket är den prisklass vi testar här. För man behöver något riktigt bra om man både ska använda hörlurarna på resor, i kollektivtrafiken och på jobbet i kontorslandskap där man vill stänga ute kollegor som väsnas. Många kommer utan tvekan att använda lurarna för jobb hemifrån också. Fast för just det ändamålet skulle vi nog rekommendera headset med mikrofonbom.

  I det här testet tar vi oss av fyra nya brusreducerande hörlurar samt en lite mindre ny favorit. Vem blir den nya kungen av brusreducering?

  Produkter i testet

  JBL Tour One

  Piggt JBL-ljud

  JBL Tour One är ett par riktigt bra hörlurar, som efter en vända i EQ-funktionen i appen lockar fram ett leende på läpparna.

  Piggt och bestämt ljud, det här låter aldrig tråkigt!
  Låter bäst med brusreduceringen avstängd. Bör justera EQ:n lite för att få fram det bästa.

  Philips Fidelio L3

  Välsvarvat från Philips

  Philips Fidelio L3 är snyggare att titta på och utstrålar bättre byggkvalitet än de flesta i den här klassen. Men hur är det med ljudet?

  Bra brusreducering, fint och välbalanserat ljud. Väldigt bra kvalitetskänsla.
  Ljudet är lite lågt, vilket som tur är går att fixa delvis med EQ:n.

  Sony WH-1000XM4

  Fortfarande bäst brusreducering

  Det är fortfarande ingen som slår Sony WH-1000XM4 på brusreducering. Men vi hoppas att de snart tar steget upp till ännu bättre ljud.

  Fortfarande bästa brusreduceringen i klassen. Passformen är lika bra som tidigare.
  När det gäller ljudkvaliteten är det flera som hunnit ikapp Sony.

  Bose QuietComfort 45

  Ingen stor överraskning

  Bose har inte tagit några sjumilakliv med QC45.

  Några av de mest bekväma hörlurarna vi känner till. Bra brusreducering och omgivningsljud. Neutral klangbalans.
  Ljudet upplevs som tunt, brusreduceringen susar lite väl mycket och kan dessutom inte stängas av utan att samtidigt aktivera omgivningsljud. Inte vattentäta.

  Yamaha YH-E700A

  Det bästa ljudet

  Letar du efter ett par extremt välljudande hörlurar? Här är de! Yamaha YH-E700A briljerar med sitt ljud.

  Underbart kraftfullt och fylligt ljud! Bland de allra bästa i klassen! Dessutom ser de bra ut och ligger skönt runt öronen.
  Brusreduceringen är bra, men inte bäst.
  forfatter

  Geir Gråbein Nordby

  (f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

  Kommentarer


  Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

  Subscribe
  Notify of
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Högteknologiska pluggar för spel Svenska Urbanista har gjort en par helt trådlösa öronsnäckor som är speciellt lämpliga för spel via Bluetooth.
  Stax trådlösa hörlurar kostar inte en förmögenhet De trådlösa Stax Spirit S3 från Edifier använder speciella element. Men inte sådana du kanske tror.
  Momentum 4: Sennheiser förnyar designen Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi förväntar oss också en uppgradering av samtalskvaliteten, men hur är det med musiken?
  De här kan du ha i öronen hela dagen Sony LinkBuds S är superbekväma och tack vare det fantastiska omgivningsljudet behöver de nästan aldrig plockas ur öronen.
  Audezes dyraste är bland de bästa vi har hört. LCD-5 är mindre och mycket lättare än några andra hörlurar i serien. Men ljudet, alltså!
  OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
  Följ Ljud & Bild
  Send this to a friend