Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips Fidelio DS8550

Mindre men lika bra

Lillebror till vår favorit DS9000 är mindre till formatet men imponerar lika mycket.

Publicerad 2011-01-27 - 20:38
Philips Fidelio DS8550
Jonas Ekelund

I novembernumret öste vi lovord över Fidelio DS9000 men prislappen var lite saftig för de flesta. För ett rimligare pris kan man få lillebror DS8550 som är till förvillelse lik. Den har samma läckert svängda form vilket gör att den känns mindre än den faktiskt är. Det är dessutom en av de första dockorna som klarar iPad och tack vare en snillrik kontakt behöver man oftast inte ens ta av fodralet.
På baksidan hittar vi en minijack-ingång och ljudet kan även tas emot via Bluetooth. Det fnyser visserligen hifientusiasterna åt, men för spel är det läckert att kunna få lite extra ljudresurser. Fjärrkontrollen känns ovanligt lyxig och funkar bra. Men man kan även styra Fidelio med den speciella appen. Då får man kontroll över EQ, förutom att man kan får en väckarklocka och insomningsfunktion.
Liksom storebror bjuder DS8550 på ett förvånansvärt välbalanserat och naturligt ljud, åtminstone om man ställer EQ:n i något av de neutralare lägena. Skillnaden är att det inte finns lika mycket resurser och att basen inte kan pumpa lika hårt. Men eftersom vi ändå föredrar ljudet från Fidelio på rimliga nivåer så är det faktiskt ingen större nackdel.

Ljud & Bild tycker

5h laddbart batteri Bluetooth App för extra funktioner Ingen videoutgång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen