Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Vinnaren i mobiltillverkaren Nothings designtävling

Här är de som lyckades bäst i Nothing-communityns tävling om fräck design.

Av / 2024-05-05 - 10:00
Vinnaren i mobiltillverkaren Nothings designtävling

För bara två veckor sedan skrev vi om att mobiltillverkaren Nothing hade en lite annorlunda tävling. De utmanade sina aktiva användare att designa sin egen Nothing-mobil samt tillhörande bakgrundsbilder. Vinnarna skulle sedan få jobba med tillverkarens designavdelning för att förverkliga specialmodellen Phone (2a) Community Edition.

Tillverkarens väldigt aktiva användargrupp, eller community, var inte sena med att bombardera företaget med idéer. De fick in över 400 förslag, varav ett antal nu får motta hederspriser. En av de lite ovanligare fångade inte bara företagets uppmärksamhet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AKASAKI VANHUYSE (@akasaki_vanhuyse)


Det handlar om den brittiska designstudion Akasaki Vanhuyse som föreslog en modell de kallar Phosphorescence. Det handlar helt enkelt om att mobilens baksida är målad med självlysande färg. Vilket kan passa bra med tanke på att Nothing-mobilerna är kända för sina ljussignaler på baksidan. Den här tekniken är däremot helt analog och färgen laddas upp av solljus, för att sedan lysa av sig själv i flera timmar innan effekten avtar.


Nu börjar steg två i tävlingen där man ska designa bakgrundsbilder, så kallade wallpapers. Den tävlingen stänger för bidrag den 15 maj. Är du sugen kan du läsa detaljerna om tävlingen här.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Ljud & Bild
Rulla till toppen