Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Altec Lansing inMotion Classic

Praktisk reseradio

Med ett smart handtag och full kontroll från fjärren är inMotion en smidig reskamrat.
Ljud & Bild tycker
FM-radio Bra handtag Menynavigering med fjärren
Vasst ljud Tomgångsbrus Kort batteritid
Specifikationer
  • Källor: iPod, FM-radio, Aux
  • Fjärrkontroll: Ja
  • Batteri: 5 timmar

Vad som egentligen är klassiskt med denna modell kan man fråga sig då den snarare är modernt avskalad och flat. Det är praktiskt eftersom ingenting hakar fast i andra saker när man knölar ner den i väskan. Handtaget har flera funktioner. I bottenläget är det ur vägen och stänger dessutom av apparaten så att den inte drar ström av misstag. I översta läget kan man bära apparaten, men man bör inte ha iPoden sitta kvar i dockan eftersom ingenting håller den på plats. I det bakre läget tjänar handtaget som stöd.

Förutom att kunna spela från iPod eller iPhone finns en FM-radio med fem förinställningar. De måste man dock sköta från fjärrkontrollen då ovansidans knappar är betydligt mer begränsade. Fjärren kan trevligt nog även navigera i iPodens menyer. På baksidan finns ett smart förvaringsfack för fjärren. Här finns även en extern ingång om man vill koppla till andra ljudkällor.

Tyvärr är ljudet inte lika bra som spelaren är praktisk. Det första oroande tecknet är tomgångsbruset. Mycket riktigt är ljudet lite murrigt men framför allt vasst. Det finns dock en godtagbar antydan till basåtergivning. På låg volym kan musiken fungera för bakgrundslyssning men man ska akta sig för att skruva upp volymen mer än till hälften. Då får man nämligen distorsion vilken gör den olämplig som partyhögtalare.

Slutsats
Bland de riktigt platta högtalarna är detta en av de mer praktiska. Att handtaget dubblerar som stöd och att det finns förvaring för fjärren är smart. Hanteringen är bra och vi gillar att man kan navigera i iPodens menyer med fjärren. FM-radio är en välkommen bonus som inMotion Classic är ensam om i testet. Ljudet duger för enklare musik på lägre volym men blir snabbt vasst och skrälligt när man vrider upp. Till trädgårdsfesten ska man välja något annat.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Slutsats

6 billiga resehögtalare

Här är högtalarna som förgyller trädgårdsfesten med musik eller livar upp kvällen på hotellrummet. Vi testar bärbara batteridrivna resehögtalare.

Philips Fidelio DS3020

Knubbigt välljud

Lika glad som man blir över den runda designen blir man av ljudet.

Bra ljud Ljudkontroll med app
Ingen fjärr Måttlig batteritid

Sony RDP-M5iP

Större än man kan tro

Inte bara måtten utan även ljudet är större än den blygsamma fronten antyder.

Klart ljud Bärhandtag Prisvärd
Få funktioner Kort batteritid

Logitech Wireless speaker Z515

Platt och tunt

Apparatens smidiga format men oimponerande ljud gör att rubriken passar på båda.

Trådlöst från dator och iPod Smidig att packa
Oengagerande ljud

JBL On Stage Micro II

Tefat för fickan

Trots att den ryms i jackfickan låter den betydligt större och spelar längre än väntat.

Bra batteritid. Smidigt format. Menynavigering med fjärren
Batterierna laddas inte i apparaten. Svajigt ljud

Creative D100

Trådlös partyhögtalare

En rejäl trådlös högtalare med ett lika stort ljud, till ett betydligt mindre pris.

Trådlös Bra batteritid Hygglig bas
Tråkig design Batterierna laddas inte i apparaten
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

1 Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.