Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Altec Lansing inMotion Classic

Praktisk reseradio

Med ett smart handtag och full kontroll från fjärren är inMotion en smidig reskamrat.

Publicerad 2011-04-12 - 14:54
Altec Lansing inMotion Classic
Jonas Ekelund

Vad som egentligen är klassiskt med denna modell kan man fråga sig då den snarare är modernt avskalad och flat. Det är praktiskt eftersom ingenting hakar fast i andra saker när man knölar ner den i väskan. Handtaget har flera funktioner. I bottenläget är det ur vägen och stänger dessutom av apparaten så att den inte drar ström av misstag. I översta läget kan man bära apparaten, men man bör inte ha iPoden sitta kvar i dockan eftersom ingenting håller den på plats. I det bakre läget tjänar handtaget som stöd.

Förutom att kunna spela från iPod eller iPhone finns en FM-radio med fem förinställningar. De måste man dock sköta från fjärrkontrollen då ovansidans knappar är betydligt mer begränsade. Fjärren kan trevligt nog även navigera i iPodens menyer. På baksidan finns ett smart förvaringsfack för fjärren. Här finns även en extern ingång om man vill koppla till andra ljudkällor.

Tyvärr är ljudet inte lika bra som spelaren är praktisk. Det första oroande tecknet är tomgångsbruset. Mycket riktigt är ljudet lite murrigt men framför allt vasst. Det finns dock en godtagbar antydan till basåtergivning. På låg volym kan musiken fungera för bakgrundslyssning men man ska akta sig för att skruva upp volymen mer än till hälften. Då får man nämligen distorsion vilken gör den olämplig som partyhögtalare.

Slutsats
Bland de riktigt platta högtalarna är detta en av de mer praktiska. Att handtaget dubblerar som stöd och att det finns förvaring för fjärren är smart. Hanteringen är bra och vi gillar att man kan navigera i iPodens menyer med fjärren. FM-radio är en välkommen bonus som inMotion Classic är ensam om i testet. Ljudet duger för enklare musik på lägre volym men blir snabbt vasst och skrälligt när man vrider upp. Till trädgårdsfesten ska man välja något annat.

Ljud & Bild tycker

FM-radio Bra handtag Menynavigering med fjärren Vasst ljud Tomgångsbrus Kort batteritid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen