Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips Fidelio DS3020

Knubbigt välljud

Lika glad som man blir över den runda designen blir man av ljudet.

Publicerad 2011-04-14 - 10:02
Philips Fidelio DS3020
Jonas Ekelund

Den mjuka och rundade designen är inte bara trevlig utan gör även att Fidelio känns mindre än den faktiskt är. Det är nämligen en av de djupare högtalarna så den tar lite plats i väskan. iPoden sitter väl på plats i mitten och på baksidan kan man ansluta andra ljudkällor. Det finns även en USB-kontakt så att man kan synka med iTunes. I botten finns luckan som döljer de 4 AA-batterierna som ger en okej batteritid. I övrigt finns bara volymknappar, resten sköts från iPoden.

Liksom de större Fidelio-modellerna vi har testat fungerar Philips iOS-app till DS3020. Den gör att man inte bara får en väckarklocka och insomningstimer utan även kan kontrollera ljudet. Förutom Bass boost kan man välja mellan fyra olika EQ-lägen eller neutralt ljud. Beroende på musikstil och tycke och smak kan detta mycket väl ge det där lilla extra för att få ljudet som man vill.

Det är å andra sidan inte speciellt svårt då Fidelio låter betydligt större än den är och bättre än man kan tro vid första anblicken. Basen är så klart inte speciellt djup och saknar eftertryck men det är något man får leva med i den här storleksklassen. Vad den däremot har är ett stort och livfullt ljud som gör den mesta musiken trevlig att lyssna till. Man kan till och med dra upp volymen relativt högt utan att det börjar skorra. Och det gäller imponerande nog även vid batteridrift.

Slutsats
Den runda formen är trevlig och gör att högtalaren känns mindre än den är vilket man bör tänka på inför packningen. För det här är verkligen en högtalare man vill ha med sig på resan. Fidelio DS3020 låter nämligen lika bra som den ser ut och kan till och med spela relativt högt utan att låta illa. Det gäller till och med vid batteridrift. En smart app gör att man får fler funktioner som väckarklocka och equalizer. Enda klagomålet är avsaknaden av fjärrkontroll.

Ljud & Bild tycker

Bra ljud Ljudkontroll med app Ingen fjärr Måttlig batteritid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen