Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sony RDP-M5iP

Större än man kan tro

Inte bara måtten utan även ljudet är större än den blygsamma fronten antyder.
Ljud & Bild tycker
Klart ljud Bärhandtag Prisvärd
Få funktioner Kort batteritid
Specifikationer
  • Anslutningar: iPod-dockning, Aux
  • Fjärrkontroll: Ja
  • Batteri: 6 timmar

Låt er inte luras av bilden. M5iP ser ut att vara en ytterst nätt och tunn högtalare men på baksidan döljer sig en rundad klump. Därmed faller planerna på att stoppa ner den i portföljen, men det kan vara värt att ta en större väska. Om man nu inte tar den i handen, för Sonys högtalare är den enda som faktiskt verkar gjord för att bäras omkring. När man gör det kan man fortsätta spela tack vare de fyra AAA-batterierna. De är dock för klena för att ge speciellt lång batteritid. Konstruktionen på högtalaren är däremot inte klen, den är precis så stadig och välbyggd som man kan förvänta sig.

Högtalaren finns i svart och vitt. Funktionerna matchar den avskalade designen då det faktiskt inte finns speciellt många alls. Vill man inte använda iPod kan man ansluta en annan källa till Aux-porten på baksidan och på ovansidan finns volymkontroll samt en play- och pausknapp. Det är det enda.
Det högtalaren saknar i finesser tar den som tur är igen när det gäller ljudet. Den låter helt klart bäst av de billigare högtalarna och är till och med uppe och nosar på testvinnaren. Den har visserligen inte mycket till bas men det problemet delar den med de flesta andra. Däremot spelar den klart och distinkt utan att backa ens för mer påfrestande musik. Man kan till och med dra på volymen en hel del utan att det bryter upp.

Slutsats
Om Sony normalt sett brukar ge oss påkostade finessrika apparater har de den här gången gjort tvärtom. Det här är en renodlad högtalare utan några speciella funktioner men med ett utmärkt ljud. Och det till ett riktigt bra pris. Det är dessutom en riktig portabel högtalare med bärhandtag och batteridrift. Enda varningstecknet är att M5iP är större än den ser ut på bilden så den kräver lite plats i väskan. Står man ut med det är det bara att slå till.

Också i detta test:

Slutsats

6 billiga resehögtalare

Här är högtalarna som förgyller trädgårdsfesten med musik eller livar upp kvällen på hotellrummet. Vi testar bärbara batteridrivna resehögtalare.

Philips Fidelio DS3020

Knubbigt välljud

Lika glad som man blir över den runda designen blir man av ljudet.

Bra ljud Ljudkontroll med app
Ingen fjärr Måttlig batteritid

Logitech Wireless speaker Z515

Platt och tunt

Apparatens smidiga format men oimponerande ljud gör att rubriken passar på båda.

Trådlöst från dator och iPod Smidig att packa
Oengagerande ljud

JBL On Stage Micro II

Tefat för fickan

Trots att den ryms i jackfickan låter den betydligt större och spelar längre än väntat.

Bra batteritid. Smidigt format. Menynavigering med fjärren
Batterierna laddas inte i apparaten. Svajigt ljud

Creative D100

Trådlös partyhögtalare

En rejäl trådlös högtalare med ett lika stort ljud, till ett betydligt mindre pris.

Trådlös Bra batteritid Hygglig bas
Tråkig design Batterierna laddas inte i apparaten

Altec Lansing inMotion Classic

Praktisk reseradio

Med ett smart handtag och full kontroll från fjärren är inMotion en smidig reskamrat.

FM-radio Bra handtag Menynavigering med fjärren
Vasst ljud Tomgångsbrus Kort batteritid
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.