BLACK WEEK ERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% BARA DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

: Harman/Kardon Sabre SB 35

Supersmal överraskning

Harman/Kardon har en supersmal soundbar som låter överraskande klart och öppet.

Ljud & Bild tycker

För att vara en av de tunnaste ljudlimporna vi har testat låter Sabre SB 35 klart och fint. Subwoofern kan enkelt gömmas under soffan, vilket gör detta till en ännu elegantare lösning.
Dynamiken är inte så imponerande, intensiva scener låter lite platta. Subwoofern saknar också en del kraft.
 • HDMI: 3 in, 1 ut (ARC)
 • Digitalt in: Optisk
 • Trådlöst: Bluetooth
 • Analogt in: 3,5-mm minijack
 • Subwoofer: Trådlös
 • B x H x D = 115 x 11 x 3,2 cm
 • Färg: Svart
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 11000 kr

Den här superläckra ljudlimpan är trådsmal och väger bara 2,6 kg. Det gör att den ser bra ut på väggen, även tillsammans med en tunn TV. Som alternativ ingår ett elegant bordsstativ. Subwoofern är också platt som en pannkaka och passar under de flesta soffor om du inte vill ha den stående framme där den syns. Experimentera gärna och prova var du får tyngst bas!

På grund av platsbrist på högtalarens baksida används mikro-HDMI-kontakter i stället för vanliga stora. Det ingår en enda kabel, resten måste köpas lösa. Tre ingångar finns, samt en utgång med ljudreturkanal (ARC). Den är guld värd för TV-apparater med motsvarande kontakt, eftersom den överför information åt båda håll.

Musik kan strömmas trådlöst från mobil eller dator via Bluetooth. När jag kopplade in iPaden leddes jag till App Store för att ladda ner Harman Kardon Remote-appen. Den är bara ett gränssnitt, det går utmärkt att använda musik-apparna som man är van vid, till exempel Spotify, Tidal eller Apple Music.

Användarvänligheten är rent allmänt bra, och även om fjärrkontrollen ser bedrövligt billig ut så har den en egen knapp för varje källa samt separat volymjustering för subwoofern.

 

Ljudkvalitet

På subwoofern kan delningsfrekvensen justeras, vilket är lättast att göra med musik i stereo. Jag var lite skeptisk innan jag satte på musiken, eftersom ljudlimpan är så lätt och känns bräcklig. Det var därför en positiv överraskning att höra att ljudet är både välbalanserat och ganska så upplöst längre upp i övertonerna, med en tydlig artikulering av sångröster och instrument. Dynamiken är inte direkt grym, men på normala lyssningsnivåer fungerar det bra.

Ska man spela högt så bör subwoofern dämpas en smula. Sedan kan man dra på en hel del, även om dynamiken då plattas till ganska mycket. Det intressanta är att H/K låter skapligare än Bose och Definitive Technology, så även om den inte har lika fylligt och tufft ljud så kommer den definitivt att hitta sin publik.

Med film är inte surroundeffekten lika bra som hos Canton och B&W, men fungerar ganska så bra. Actionscener får aldrig samma intensitet som med de mest potenta testdeltagarna, det är subwoofern för svag för och skrikande röster går i kompression och låter platta. Men det är ändå riktigt imponerande vad den här smala kombinationen åstadkommer, särskilt när det gäller balans och klarhet i ljudbilden.

 

Slutsats

Harman/Kardons supersmala soundbar ser läcker ut och låter dessutom klart och tydligt, utan att vara vass. Filmdialoger låter öppna och fina och sammanhållningen mellan ljudlimpan och subwoofern är tillräckligt bra för att skapa en bra helhet. Bortsett från att det saknas lite pigghet även med musik i stereo så är ljudet rent och snyggt, mycket bättre än man kan befara när man ser en så här smal soundbar-högtalare.

De allra bästa ljudlimporna för 5 000–6 000 kronor är minst lika bra som den här, fast då får man inte ett lika läckert utseende.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Vifa Stockholm - Trådlös musiker
  Vifa Stockholm är en stor ljudlimpa som främst fokuserar på trådlösa musikupplevelser men som även funkar med film.
  Sony HT-ST9 - Balanserat ljud i alla rum
  HT-ST9 är en del av Sonys multiroom-familj som kan ge trådlöst ljud i hela huset. Och den låter både välbalanserat och fint.
  Definitive Technology W Studio - Besvikelse
  Definitive Technologys ljudlimpa är en del av en multiroom-familj. Dessvärre är ljudet inte imponerande.
  B&W Panorama 2 - Omslutande ljudbild
  anorama 2 från Bowers & Wilkins har ingen separat subwoofer men en förvånansvärt fylligt bas och ett stort ljud.
  Arcam Solo Bar + Solo Sub - Bara helt OK
  Med 20 års erfarenhet i bagaget hade vi hoppats på att Arcams soundbar skulle vara ännu bättre.
  Yamaha YSP-5600 - Äkta bioljud
  Yamaha utnyttjar många högtalarelement som pekar åt olika håll för att ge äkta surroundljud med Atmos. Multiroom-funktionen gör den extra rolig.
  Bose SoundTouch 130 - Lättskött men tam
  Bose har en av de mest användarvänliga ljudlimporna, som dessutom har trådlös multiroom-funktion. Men ljudet är i tamaste laget.
  LG LAS950M (HS9) - Funktionell men blodfattig
  LG:s ljudlimpa kan byggas ut till både multiroom och full trådlös surround. Men ljudkvaliteten är bara okej.
  Canton DM 90.3 - Sockel på steroider
  Testets enda ljudsockel är Cantons största, som tar både film och musik på blodigaste allvar.
  Focal Dimension Sound Bar + Sub - Elegant lösning
  Funktionerna är få, men ljudet tjusigt. Och du kan välja om Dimension ska vara en ljudlimpa eller ljudsockel.

  Läs också

  Apple Watch 6 är kanske den bästa smartklockan, men Apple Watch SE är det bästa köpet.
  Apples egen processor har gjort MacBook Pro till den grymmaste bärbara 13-tummaren vi har testat.
  Just lagt vantarna på en PlayStation 5 eller Xbox Series X? Då kanske du vill skaffa en bättre skärm också. Vi har testat de bästa TV-apparaterna för gaming!
  Det finns många andra bra högtalare, men ingen som den här.
  Integrerade Linn Majik DSM låter som en dröm tack vare rumskorrektion och har allt man behöver inbyggt.
  iPhone 12 Pro Max sopar mattan med konkurrenterna och har den bästa kameran vi någonsin har skådat.
  Kompakta JBL L82 Classic ger så mycket kul för pengarna att vi utropar dem till bäst i klassen.
  Sonys fullmatade spelkonsol har blixtrande prestanda och knivskarp grafik – skräddarsydd för nästa generation avancerade spel.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  JBL L82 Classic

  Riktpris: 25000 kr Högtalarfest

  DALI Oberon On-Wall C

  Riktpris: 16000 kr Smälter in i omgivningen

  Sony SRS-XB33

  Riktpris: 1700 kr Party i farten

  Sony SRS-XB43

  Riktpris: 2500 kr Party i farten
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.