Search
Generic filters

: Definitive Technology W Studio

Besvikelse

Definitive Technologys ljudlimpa är en del av en multiroom-familj. Dessvärre är ljudet inte imponerande.

Ljud & Bild tycker

Enkel att koppla upp, trots en svårläst skärmmeny. Multiroom-funktioner och stöd för förlustfri Tidal HiFi-strömning är plus i kanten.
Ljudet inte tillräckligt bra. Det låter luddigt och subwoofern integreras inte riktigt i ljudbilden så det känns inte underhållande.
 • HDMI: 3 in, 1 ut (ARC)
 • Digitalt in: Optisk
 • Trådlöst: Wifi, multiroom, Bluetooth
 • Analogt in: 3,5-mm minijack
 • Subwoofer: Trådlös
 • B x H x D = 109 x 8,9 x 8 cm
 • Färg: Svart/silver
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 13000 kr

W Studio är beteckningen på ljudlimpan från Definitive Technology, som satsar på att ge kanonljud i TV-rummet och samtidigt vara en del av ett multiroom-system. Den kan kopplas till andra produkter i W-familjen, till exempel mediespelaren W Adapt, som vi testade i oktobernumret.

Soundbar-högtalaren har tre HDMI-ingångar och en -utgång för anslutning av exempelvis Blu-ray-spelare, digitalbox och spelkonsol. För att strömma musik behövs appen DTS Play-Fi, plus att högtalaren måste vara kopplad till det trådlösa hemnätverket. Detta görs med hjälp av en meny som visas på TV-skärmen, där läsligheten av någon outgrundlig anledning är synnerligen dålig, med hopklämd och liten text. Själva processen är däremot inte så svår: ”Meny” – ”Play-Fi” – ”WiFi Setup”. Sedan laddar man ner Play-Fi-appen och följer instruktionerna för att lägga till högtalaren som en enhet.

Play-Fi appen har förbättrats sedan vi testade den senast. Nu ingår musiktjänsten Tidal också, så att man kan lyssna på okomprimerad musik. Flera produkter från samma familj kan enkelt grupperas och det går att para ihop två produkter till stereo.

Ska man spela musik som är lagrad lokalt på en dator eller smartmobil så måste man använda Bluetooth eftersom då vare sig AirPlay eller DLNA stöds.

 

Ljudkvalitet

Film ger en okej känsla av surroundljud. Havsskummet från den översvämmade planeten i Interstellar känns som om det kommer både framifrån och från sidan, och nästan bakifrån. Problemet är dialogen, som är lite för dämpad övertonregistret. Mer än hos B&W, vilket gör att det låter ganska så luddigt. Man kan inte heller spela särskilt högt innan dialogen kollapsar och plattas till. Subwoofern tillför liv åt de nödvändiga baseffekterna, men känns inte särskilt välkontrollerad.

Det avslöjas när man sätter på musik. I stereo låter W Studio bäst i ”Music”-läget, men ändå är ljudet tämligen oklart och luddigt. Tracy Bonhams röst sticker inte ut ur ljudbilden och hennes gitarr låter som om den har rostiga gamla strängar. Det saknas upplösning i det viktiga övertonregistret och subwoofern lyckas inte knyta an till resten av registret. Den integreras inte riktigt i ljudbilden och det gör att allt slutar med att vi dämpar den för att slippa höra den så mycket.

 

Slutsats

Trots ganska bra funktioner med multiroom och bra musiktjänster så är Definitive Technologys soundbar en besvikelse på ett viktigt område: ljudkvaliteten. Den låter helt enkelt ganska så luddigt och vi lyckades inte heller att integrera subwoofern så bra i ljudbilden. Varken musik eller film blir speciellt spännande.

Vi kan inte med gott samvete rekommendera W Studio, särskilt inte när vi vet att det finns bättre ljudlimpor för 5 000 kronor.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Vifa Stockholm - Trådlös musiker
  Vifa Stockholm är en stor ljudlimpa som främst fokuserar på trådlösa musikupplevelser men som även funkar med film.
  Sony HT-ST9 - Balanserat ljud i alla rum
  HT-ST9 är en del av Sonys multiroom-familj som kan ge trådlöst ljud i hela huset. Och den låter både välbalanserat och fint.
  B&W Panorama 2 - Omslutande ljudbild
  anorama 2 från Bowers & Wilkins har ingen separat subwoofer men en förvånansvärt fylligt bas och ett stort ljud.
  Arcam Solo Bar + Solo Sub - Bara helt OK
  Med 20 års erfarenhet i bagaget hade vi hoppats på att Arcams soundbar skulle vara ännu bättre.
  Yamaha YSP-5600 - Äkta bioljud
  Yamaha utnyttjar många högtalarelement som pekar åt olika håll för att ge äkta surroundljud med Atmos. Multiroom-funktionen gör den extra rolig.
  Bose SoundTouch 130 - Lättskött men tam
  Bose har en av de mest användarvänliga ljudlimporna, som dessutom har trådlös multiroom-funktion. Men ljudet är i tamaste laget.
  LG LAS950M (HS9) - Funktionell men blodfattig
  LG:s ljudlimpa kan byggas ut till både multiroom och full trådlös surround. Men ljudkvaliteten är bara okej.
  Canton DM 90.3 - Sockel på steroider
  Testets enda ljudsockel är Cantons största, som tar både film och musik på blodigaste allvar.
  Harman/Kardon Sabre SB 35 - Supersmal överraskning
  Harman/Kardon har en supersmal soundbar som låter överraskande klart och öppet.
  Focal Dimension Sound Bar + Sub - Elegant lösning
  Funktionerna är få, men ljudet tjusigt. Och du kan välja om Dimension ska vara en ljudlimpa eller ljudsockel.

  Läs också

  Vi undrade när highend-klassen skulle få sina första brusreducerande hörlurar. Det är naturligtvis Bang & Olufsen som är först – och Beoplay H95 ger mersmak!
  Den senaste iMacen är den bästa stationära Mac-datorn för många, trots en inte helt oväsentlig nackdel.
  TAG Heuer Connected är mer än en smart träningsklocka, den är ett snyggt armbandsur också.
  JBL ger sig in i ANC-toppklassen med en hörlur som är rolig att lyssna på och som tar bort bruset effektivt.
  Panasonics toppmodell är en riktig godbit för kräsna TV-entusiaster: HZ2000 har en superläcker bild i tvättäkta studiokvalitet!
  HP Sprocket Select fyller absolut ingen funktion. Och den mobila fotoskrivaren levererar faktiskt halvdåliga bilder. Ändå är den helt fantastisk.
  Efter en tur i Honda e känns det mesta annat gammalmodigt.
  Asus ZenBook 14 UMA425 är en elegant och stilig dator som är perfekt för studier eller som en arbets-laptop när du är på språng.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre

  Focal 100 OD 8

  Riktpris: 8000 kr Högtalare för trädgårdsfest

  Bowers & Wilkins AM-1

  Riktpris: 7000 kr Bästa utehögtalaren
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.