TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Clearaudio Concept

Clearaudio Concept

forfatter
Publicerad 2012-08-28 - 00:00
L&B tycker
Transparent ljudbild Tydlig detaljering Fokuserad och väldefinierad
Tunn bas Ingen höjdjustering av tonarmen Lock kostar extra
Specifikationer
  • Remdriven komposittallrik
  • Verify-tonarm
  • Clearaudio MM-pickup

Allt är färdigmonterat på Concept också. Så fort man fått ut Clearaudio-spelaren ur kartongen är det bara att ”plug and play”. Den väger 7,5 kilo och är gjord av plast och aluminium, med en förtroendeingivande Verify-tonarm med en förmonterad MM-pickup. Allt kostar 13 000 kronor, men till skillnad från Rega RP6 ingår det inte något dammlock, det kostar en dryg tusenlapp extra.

Concept har en enkel separat strömförsörjning, men hastighetsomkopplaren som växlar mellan 33, 45 och 78 varv sitter praktiskt nog på själva spelaren. Verify-tonarmen har inte mekaniska lager på samma sätt som Rega RB303 och de flesta andra tonarmar, utan en magnetisk upphängning som ska hålla friktion borta från armens rörelser.


Också i detta test:

Sammanfattning

Jämförelse

Rega RP6

Rega RP6

Fyllig klang Bra dynamisk kontrast Välkontrollerad ljudbild
Avslappnad diskant Ingen höjdjustering av tonarmen
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
NAD 3020 - klassikern vi inte glömmer Den lilla NAD-förstärkaren skapade jubel. Ingen hade hört så bra ljud från en liten förstärkare som kostade så lite.
Föredrar bra inspelningar Trots att Elipson P1 är märkets första förförstärkare är den behagligt fri från barnsjukdomar. Om du letar efter en förstärkarkombination i den övre änden av premiumklassen kan svaret mycket väl vara franskt.
Audio-Technica firar 60 med AT-ART20 Mycket speciell Moving Coil pickup
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend