TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Clearaudio Concept

Clearaudio Concept

Ljud & Bild tycker
+Transparent ljudbild Tydlig detaljering Fokuserad och väldefinierad
-Tunn bas Ingen höjdjustering av tonarmen Lock kostar extra
Specifikationer
  • Remdriven komposittallrik
  • Verify-tonarm
  • Clearaudio MM-pickup
Riktpris: 13000

Allt är färdigmonterat på Concept också. Så fort man fått ut Clearaudio-spelaren ur kartongen är det bara att ”plug and play”. Den väger 7,5 kilo och är gjord av plast och aluminium, med en förtroendeingivande Verify-tonarm med en förmonterad MM-pickup. Allt kostar 13 000 kronor, men till skillnad från Rega RP6 ingår det inte något dammlock, det kostar en dryg tusenlapp extra.

Concept har en enkel separat strömförsörjning, men hastighetsomkopplaren som växlar mellan 33, 45 och 78 varv sitter praktiskt nog på själva spelaren. Verify-tonarmen har inte mekaniska lager på samma sätt som Rega RB303 och de flesta andra tonarmar, utan en magnetisk upphängning som ska hålla friktion borta från armens rörelser.


Också i detta test:

Sammanfattning

Jämförelse

Rega RP6

Rega RP6

Fyllig klang Bra dynamisk kontrast Välkontrollerad ljudbild
Avslappnad diskant Ingen höjdjustering av tonarmen

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.