Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Auralic Vega S1 och Aries A1 streamers

Vega S1 och Aries A1 lanserade.

Av / 2024-04-23 - 15:06
Auralic Vega S1 och Aries A1 streamers

Man vet vad man får med en streamer från Auralic. Klassledande ljudkvalitet och avancerad teknik under huven. Till ett pris. Det förändras till det bättre med nya Auralic Vega S1 och Aries A1, två nya streamers i en mycket mer överkomlig prisklass.

De är båda byggda på samma plattform, Tesla G3, och har samma teknik ombord som i Auralics dyrare streamers: Galvanisk isolering, två 60fs Femto-klockor, Direct Memory Access (DMA), Direct Data Recording (DDR), Fusion DAC och så vidare. De har också Ethernet, AirPlay 2, TIDAL Connect, Spotify Connect, Internet Radio och de kommer att vara Roon Ready.

Vega S1 bak. Foto: Auralic

Skillnaden mellan Vega S1 och Aries A1 syns på baksidan. Medan Vega S1 är en renodlad streamingprocessor med enbart digitala anslutningar, har Aries A1 även analoga utgångar för anslutning till en förstärkare.

De digitala ingångarna kan användas för ett anslutet USB-minne med musik, och med optiska och koaxiala ingångar kan man ansluta en cd-transport eller annan digital ljudkälla.

Auralic PSU S1. Foto: Auralic

Båda kan uppgraderas med en extern strömförsörjning, som visas i bilden ovan, vilket bör förbättra ljudkvaliteten ytterligare.

Aries S1. Foto: Auralic

Den större Altair G2.2 får samtidigt en uppdatering med Auralics Direct Data Recording (DDR), Fusion DAC, galvanisk isolering och en HDMI eARC-ingång för TV-ljud.

Auralics operativsystem uppdateras till Lightning OS V10 och kommer även att levereras som en trådlös uppdatering till befintliga enheter.

Priserna för Aries S1 och Vega S1 finns inte för alla länder, men utgångspriset på 1999 Euro för Aries S1 eller Vega S1, och 999 Euro för nätaggregatet, indikerar att priserna kommer att vara betydligt lägre på den nordiska marknaden än priserna för Altair.

Läs också En fantastisk musikstreamer – men den kostar! Auralic Altair G2.1 är bland det bästa vi har hört inom streaming. Vilket ljud!

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Gränslös förförstärkare från TAD

B&O tror på CD

Billigare streaming från Auralic

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen