Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Auralic Vega S1 och Aries A1 streamers

Vega S1 och Aries A1 lanserade.

Av / 2024-04-23 - 15:06
Auralic Vega S1 och Aries A1 streamers

Man vet vad man får med en streamer från Auralic. Klassledande ljudkvalitet och avancerad teknik under huven. Till ett pris. Det förändras till det bättre med nya Auralic Vega S1 och Aries A1, två nya streamers i en mycket mer överkomlig prisklass.

De är båda byggda på samma plattform, Tesla G3, och har samma teknik ombord som i Auralics dyrare streamers: Galvanisk isolering, två 60fs Femto-klockor, Direct Memory Access (DMA), Direct Data Recording (DDR), Fusion DAC och så vidare. De har också Ethernet, AirPlay 2, TIDAL Connect, Spotify Connect, Internet Radio och de kommer att vara Roon Ready.

Vega S1 bak. Foto: Auralic

Skillnaden mellan Vega S1 och Aries A1 syns på baksidan. Medan Vega S1 är en renodlad streamingprocessor med enbart digitala anslutningar, har Aries A1 även analoga utgångar för anslutning till en förstärkare.

De digitala ingångarna kan användas för ett anslutet USB-minne med musik, och med optiska och koaxiala ingångar kan man ansluta en cd-transport eller annan digital ljudkälla.

Auralic PSU S1. Foto: Auralic

Båda kan uppgraderas med en extern strömförsörjning, som visas i bilden ovan, vilket bör förbättra ljudkvaliteten ytterligare.

Aries S1. Foto: Auralic

Den större Altair G2.2 får samtidigt en uppdatering med Auralics Direct Data Recording (DDR), Fusion DAC, galvanisk isolering och en HDMI eARC-ingång för TV-ljud.

Auralics operativsystem uppdateras till Lightning OS V10 och kommer även att levereras som en trådlös uppdatering till befintliga enheter.

Priserna för Aries S1 och Vega S1 finns inte för alla länder, men utgångspriset på 1999 Euro för Aries S1 eller Vega S1, och 999 Euro för nätaggregatet, indikerar att priserna kommer att vara betydligt lägre på den nordiska marknaden än priserna för Altair.

Läs också En fantastisk musikstreamer – men den kostar! Auralic Altair G2.1 är bland det bästa vi har hört inom streaming. Vilket ljud!

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Streamers och streamingförstärkare från Arcam

Häftig mono-toppmodell från Mola Mola

Dansk debut som det svänger om

Nu har de gjort en DAC

Ultra-streamer från Wiim

Concorde är tillbaka

Denna såg vi inte komma

Denna har du knappast sett förut

Polsk hi-fi är en grej

Specialmodell i Lamborghini-färger

NAD-integrerad lovar toppljud till ett budgetpris

FiiO släpper flera produkter

Rulla till toppen